AS Media

Brandweerduikers halen overleden persoon uit water Hollandsche IJssel

Duikers van de brandweer hebben donderdagmorgen rond 09u30 een persoon uit het water van de Hollandse IJssel gehaald, ter hoogte van Cargill aan de Schielands Hoge Zeedijk. De persoon bleek overleden. Volgens de politie is er geen sprake van een misdrijf of een ongeval.

Meerdere hulpdiensten werden ingezet nadat een persoon in het water was gevonden in de Hollandsche IJssel.

Duikers van de brandweer zijn te water gegaan en hebben het slachtoffer naar de kant gebracht. 

De hulpdiensten voerden hun actie uit op en naast een schip en sleepboot Werkendam uit Urk die liggen aangemeerd bij het chemische bedrijf. 

De politie onderzoekt hoe en waar en waarom de persoon te water kon raken.

De politie is ook een forensisch onderzoek gestart. En is er een Plaats Delict (PD) gemaakt voor en naar onderzoek naar mogelijk een misdrijf. Daarvoor staat een tent op het schip dat aan de kade ligt bij Cargill. Een misdrijf en ongeluk sluit de politie uit.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Gemeente vandaag 18:58

Gouda maakt einde aan lange BKR-registratie na schuldentraject

Om inwoners te helpen hun leven sneller op te pakken na een schuldhulpregeling kort de gemeente Gouda de BKR-registratie fors in. De registratie blijft niet langer 5 jaar staan, maar slechts 6 maanden. “We willen dat mensen sneller perspectief krijgen en weer volwaardig mee kunnen doen in de samenleving”, licht wethouder Armoedebestrijding Jan Kees Oppelaar toe.

Advertorial Sport en recreatie vandaag 18:58

Beweegmakelaars SPORT•GOUDA op vaste tijden te vinden in wijken

SPORT•GOUDA wil ervoor zorgen dat alle inwoners van Gouda gaan (én blijven) bewegen. Niet iedereen vindt het echter even gemakkelijk om een keuze te maken in het uitgebreide sport- en beweeglandschap dat Gouda biedt. Ook kan de financiële situatie een drempel opwerpen om te gaan sporten of lid te worden van een sportvereniging. Bij al dit soort vragen zijn de beweegmakelaars van SPORT•GOUDA de aangewezen personen om hulp te bieden.

Advertorial Groen vandaag 18:52

Wandel mee met Groene Avondvierdaagse

Buurtgroen Gouda en Velt Groene Hart houden van 1 tot en met 4 juli voor de allereerste keer de Groene Avondvierdaagse! Je loopt vier avonden langs bekende en onbekende groene pareltjes in Gouda. Buurtgroen Gouda is onderdeel van Gouda Bruist.

Advertorial Maak Gouda Duurzaam vandaag 18:49

Bijeenkomst voor energie- en groenprojecten/werkgroepen

Ben je bezig met een project over duurzaamheid of wil je graag meehelpen met een duurzaam project? Kom dan op 20 juni vanaf 19u30 naar de inspiratiebijeenkomst in het Huis van de Stad.