Breuk binnen politieke fractie GBG: twee raadsleden apart verder

Fractievoorzitter Jan de Koning en raadslid Linda Verschut van Gemeente Belang Gouda (GBG) hebben besloten om met onmiddellijke ingang de fractie van GBG verlaten en hun lidmaatschap van de partij op te zeggen. Beiden spreken over een 'onherstelbare breuk' nadat er onenigheid ontstond met het partijbestuur en raadslid Rüstem Çetin. De twee gaan in de Goudse raad verder onder de naam Leefbaar Gouda.

"In het licht van een aantal interne ontwikkelingen en een gesprek over het functioneren van de fractievoorzitter is er een onherstelbare breuk ontstaan tussen beide raadsleden met het bestuur van GBG en raadslid Rustem Cetin. Gelet op deze gang van zaken en het niet te accepteren gedrag van het bestuur en genoemd raadslid willen beide raadsleden niet meer worden geassocieerd met de partij", aldus Jan de Koning. Wat de precieze oorzaak van de breuk is, blijft nog onduidelijk.

politiek gbg leefbaar gouda groot.jpg

Raadslid Linda Verschut, één van de afsplitsers, werd met voorkeursstemmen in maart van dit jaar verkozen. Jan de Koning, die met Verschut meegaat, was dertien jaar als lid verbonden aan GBG en hij was twaalf jaar fractievoorzitter. De partij had drie zetels. Verschut en De Koning kiezen nu voor een nieuwe start en zullen doorgaan waarvoor zij gekozen zijn en zich inzetten voor een Leefbaar Gouda.

Beide fractieleden hebben hun besluit medegedeeld aan de voorzitter van de gemeenteraad en kenbaar gemaakt dat zij als onafhankelijke fractie ‘Leefbaar Gouda’ hun raadswerk in de gemeenteraad zullen voortzetten aangezien zij hun kiezers niet willen teleurstellen.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 13:22

Derde lekkage dit lopende theaterseizoen bij De Goudse Schouwburg

De Goudse Schouwburg heeft zaterdagmorgen te maken gehad met een derde lekkage in dit lopende theaterseizoen. De lekkage in de keuken kwam boven water bij de voorverkoop van kaarten voor het nieuwe theaterseizoen. Die voorverkoop loopt voorspoedig.

Advertorial Festival vandaag 12:44

Festival Gouda Maakt Toekomst zondag op Goudasfalt

Voor het festival Gouda Maakt Toekomst moet je (een plekje in) de agenda vrij houden. Op zondag 4 juni van 12u00 tot 19u00 is GOUDasfalt DE plek waar je Toekomstmakers ontmoet en geïnspireerd raakt om er zelf één te worden!

Gemeente vandaag 12:06

Gouda wil grote gratis inpandige fietsenstalling met voorzieningen in binnenstad

De gemeente Gouda trekt een miljoen uit voor overdekte fietsenstalling met 750 rekken mét voorzieningen, zoals een toegankelijk openbaar toilet. De beoogde plek is het rijtje panden aan de Nieuwe Markt waarin eerst een reisbureau, een speelgoedwinkel en een kledingzaak zaten. Gouda wil de gratis bewaakte inpandige fietsenstalling Nieuwe Markt per 1 januari 2024 openstellen.

Voetbal vandaag 11:36

Romeo El Bouazatti nieuwe trainer SV Gouda

Ondanks een getekend contract bij SV Gouda besloot trainer Tim den Haan recentelijk toch het komend seizoen bij VV Alblasserdam aan de slag te gaan. Het zeer verraste bestuur van SV Gouda moest op zoek naar een andere trainer en vond hem deze week - al vrij snel - in de persoon van Romeo El Bouazatti.