Breuk binnen politieke fractie GBG: twee raadsleden apart verder

Fractievoorzitter Jan de Koning en raadslid Linda Verschut van Gemeente Belang Gouda (GBG) hebben besloten om met onmiddellijke ingang de fractie van GBG verlaten en hun lidmaatschap van de partij op te zeggen. Beiden spreken over een 'onherstelbare breuk' nadat er onenigheid ontstond met het partijbestuur en raadslid Rüstem Çetin. De twee gaan in de Goudse raad verder onder de naam Leefbaar Gouda.

"In het licht van een aantal interne ontwikkelingen en een gesprek over het functioneren van de fractievoorzitter is er een onherstelbare breuk ontstaan tussen beide raadsleden met het bestuur van GBG en raadslid Rustem Cetin. Gelet op deze gang van zaken en het niet te accepteren gedrag van het bestuur en genoemd raadslid willen beide raadsleden niet meer worden geassocieerd met de partij", aldus Jan de Koning. Wat de precieze oorzaak van de breuk is, blijft nog onduidelijk.

politiek gbg leefbaar gouda groot.jpg

Raadslid Linda Verschut, één van de afsplitsers, werd met voorkeursstemmen in maart van dit jaar verkozen. Jan de Koning, die met Verschut meegaat, was dertien jaar als lid verbonden aan GBG en hij was twaalf jaar fractievoorzitter. De partij had drie zetels. Verschut en De Koning kiezen nu voor een nieuwe start en zullen doorgaan waarvoor zij gekozen zijn en zich inzetten voor een Leefbaar Gouda.

Beide fractieleden hebben hun besluit medegedeeld aan de voorzitter van de gemeenteraad en kenbaar gemaakt dat zij als onafhankelijke fractie ‘Leefbaar Gouda’ hun raadswerk in de gemeenteraad zullen voortzetten aangezien zij hun kiezers niet willen teleurstellen.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Winkels vandaag 13:58

Primeur voor Gouda: Melbourne Coffee in stationshal gaat 4 maart open

In de stationshal van Station Gouda, aan de centrumzijde, komt de Australische koffiezaak Melbourne Coffee. Hiervoor is circa 177 m² verhuurd aan Melbourne Coffee. Gouda heeft hiermee een primeur. De Australische koffieketen opent in Gouda haar eerste vestiging in Nederland. En wel op maandag 4 maart. Basis Bedrijfshuisvestiging deed hiervoor de bemiddeling.  

Voetbal vandaag 13:23

DONK loopt tegen eerste seizoensnederlaag op

Een bij vlagen goed spelend DONK is tegen een verdedigend ingesteld Alphia door persoonlijke fouten tegen de eerste thuisnederlaag aangelopen: 1-2. Door dit resultaat zakken de Gouwenaars nu naar plek twee, drie punten achter VUC en gelijk met HVV.

Advertorial Feest vandaag 12:49

Organisatie Koningsnacht en Koningsdag in handen van De Theaterbakkerij

De Theaterbakkerij neemt dit jaar de organisatie van Koningsnacht en Koningsdag op de Markt van Gouda op zich. Zo maakte Ruud Bakker zaterdagmiddag bekend in de spelershome van Jodan Boys waar De Theaterbakkerij het buffet bij de wedstrijd Jodan Boys-Woudenberg sponsorde en waar De Theaterbakkerij de plannen voor 2024 presenteerde.

Advertorial Oekraïne vandaag 12:41

Zelensky Hier: voorstelling over leven van Zelensky in De Goudse Schouwburg

Op dinsdag 5 maart komt Zelensky Hier naar De Goudse Schouwburg. Een vaudeville voorstelling met serieuze ondertoon van De Theatertroep i.s.m. De Spelersfederatie, Patrick Nederkoorn en Arjen Arnoldussen over het leven van de Oekraïense president Volodomyr Zelensky.

Algemeen vandaag 12:32

Bloemen voor Alexei Navalny bij oorlogsmonument bij Stadhuis op Markt

De Russische oppositieleider Alexei Navalny wordt ook herdacht in Gouda. De afgelopen dagen zijn er bloemen voor Navalny neergelegd bij het oorlogsmonument bij het Stadhuis op de Markt. Ook staan er een foto van Navalny en bordjes met de teksten: Ik ben niet bang. Wees ook niet bang. En Alexei, bedankt voor alles!

Sport en recreatie vandaag 12:07

Deze sporters staan nu op Wall of Fame

In Sportcentrum De Mammoet was zaterdagavond de feestelijke onthulling van de nieuwe naambordjes op de Wall of Fame. Op de Wall of Fame werden de namen van sporters toegevoegd, die de afgelopen twee jaar een Goudse Sportpenning hebben ontvangen voor een bijzondere sportprestatie.