Parole/ZoGouds, Pieter van Vliet

Broederlijk gelijk spel in stadsderby Olympia-Donk: 3-3

De stadsderby Olympia-Donk eindigde zaterdagavond in een broederlijke deling en een uiteindelijk terecht gelijk spel: 3-3. Dit overigens, na een overtuigende 0-2 voorsprong van Donk. Zeker voor de neutrale voetballiefhebber een leuke wedstrijd met mooie goals. En een tevreden penningmeester van Olympia met 1000 bezoekers langs de kant en op de tribune en een mooie en gezellige feestavond met vertegenwoordigers van vele Goudse voetbalclubs.  

Donk begon de eerste helft sterk en overklastte Olympia. Die overmacht werd vertaald in een doelpunt van Abdelhak 'Appie' Kaïssy, al in de elfde minuut.

De score werd in de tweede helft, in de 54-ste minuut, verdubbeld door Jeroen Borsboom. Borsboom kreeg na een flipperkast-situatie voor het doel van Olympia de bal voor zijn voeten en rondde goed af: 0-2.

Daarna kreeg het agressievere Olympia meer greep op de wedstrijd en de tegenstander. Dit resulteerde in twee snelle tegengoals. In de 65ste minuut van Glenn Heuvelman en in de 67ste minuut een mooie lob over Donk-doelman Bas van der Eem van invaller Haitam el Harti.

In de 75ste minuut kwam de thuisploeg zelfs op voorsprong. Een doelpunt van Tom de Joode na een mooie combinatie op rechts.

De Joode had de supporters in vervoering kunnen brengen als hij DONK-doelman Bas van der Eem voor de vierde keer had gepasseerd. Zijn lob had echter onvoldoende hoogte.

Bij de tegenaanval schoot de geroutineerde DONK-spits Borsboom alsnog de 3-3 tegen de touwen. Uiteraard was het Jeroen Borsboom die in de slotfase nog iets voor Donk terug kon doen. Zijn treffer betekende een 3-3 eindstand. En daar konden beide teams en de supporters van beide verenigingen vrede mee hebben en tevreden mee zijn.

olympia presentatie presentatiegids.JPG

Presentatie presentatiegids

Voor de wedstrijd presenteerde Wilma Neefjes en Cora Bos de presentatiegids van Olympia. Dit aan de nieuwe bestuursleden van Olympia. Een goed gevulde gids, boordevol informatie, waar de club weer trots op mag zijn. Verder was er de aftrap van de Grote Clubactie.

 

 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Sport en recreatie vandaag 13:14

Wethouder Michiel Bunnik opent People Padel Gouda

Gouda heeft er met People Padel een sportieve trekpleister bij. Komende vrijdag 14 juni is de feestelijke opening van People Padel, de eerste indoor padellocatie in de stad. Rond 16u00 worden de deuren van deze nieuwe sportfaciliteit feestelijk geopend door wethouder Michiel Bunnik. Daarna kun je zelf ook aan de slag. Dus wees welkom...

Advertorial Sport vandaag 12:44

Schrijf snel je club in voor Rabo ClubSupport

Iedereen verdient een club! Een plek waar je elkaar ontmoet, elkaar sterker maakt en helemaal jezelf kunt zijn. Daarom ondersteunt de coöperatieve Rabobank al 20 jaar verenigingen door heel Nederland. Verenigingen en stichtingen in de regio van de Hollandse IJssel kunnen zich tot en met 14 juni aanmelden via www.rabo-clubsupport.nl. Vanaf 2 tot en met 24 september kunnen Rabobank leden stemmen op hun drie favoriete clubs in deze regio.

Opinie vandaag 12:18

Sportzomer 2024

Als ik naar buiten kijk heb ik toch mijn twijfels, maar het is echt zomer. Voor de weerkundigen is de metrologische zomer op 1 juni begonnen. De astronomische zomer begint pas op donderdag 20 juni. Hoe dan ook, van echt vakantieweer is nog geen sprake.

Advertorial Maak Gouda Duurzaam vandaag 11:10

Bijeenkomst voor energie- en groenprojecten/werkgroepen

Ben je bezig met een project over duurzaamheid of wil je graag meehelpen met een duurzaam project? Kom dan op 20 juni vanaf 19u30 naar de inspiratiebijeenkomst in het Huis van de Stad. 

Stadshart vandaag 10:44

Gemeente past regels aan: binnenstad nog gastvrijer en levendiger

Als een horecaondernemer een plantenbak tegen de gevel van zijn zaak wil zetten, moet hij een terrasvergunning aanvragen. Een winkelier die datzelfde wil, hoeft dat niet. Om aan die scheve situatie een einde te maken, trekt de gemeente Gouda de uitstallingsregels voor detailhandel en horeca gelijk.