Parole/ZoGouds, Pieter van Vliet

Broederlijk gelijk spel in stadsderby Olympia-Donk: 3-3

De stadsderby Olympia-Donk eindigde zaterdagavond in een broederlijke deling en een uiteindelijk terecht gelijk spel: 3-3. Dit overigens, na een overtuigende 0-2 voorsprong van Donk. Zeker voor de neutrale voetballiefhebber een leuke wedstrijd met mooie goals. En een tevreden penningmeester van Olympia met 1000 bezoekers langs de kant en op de tribune en een mooie en gezellige feestavond met vertegenwoordigers van vele Goudse voetbalclubs.  

Donk begon de eerste helft sterk en overklastte Olympia. Die overmacht werd vertaald in een doelpunt van Abdelhak 'Appie' Kaïssy, al in de elfde minuut.

De score werd in de tweede helft, in de 54-ste minuut, verdubbeld door Jeroen Borsboom. Borsboom kreeg na een flipperkast-situatie voor het doel van Olympia de bal voor zijn voeten en rondde goed af: 0-2.

Daarna kreeg het agressievere Olympia meer greep op de wedstrijd en de tegenstander. Dit resulteerde in twee snelle tegengoals. In de 65ste minuut van Glenn Heuvelman en in de 67ste minuut een mooie lob over Donk-doelman Bas van der Eem van invaller Haitam el Harti.

In de 75ste minuut kwam de thuisploeg zelfs op voorsprong. Een doelpunt van Tom de Joode na een mooie combinatie op rechts.

De Joode had de supporters in vervoering kunnen brengen als hij DONK-doelman Bas van der Eem voor de vierde keer had gepasseerd. Zijn lob had echter onvoldoende hoogte.

Bij de tegenaanval schoot de geroutineerde DONK-spits Borsboom alsnog de 3-3 tegen de touwen. Uiteraard was het Jeroen Borsboom die in de slotfase nog iets voor Donk terug kon doen. Zijn treffer betekende een 3-3 eindstand. En daar konden beide teams en de supporters van beide verenigingen vrede mee hebben en tevreden mee zijn.

olympia presentatie presentatiegids.JPG

Presentatie presentatiegids

Voor de wedstrijd presenteerde Wilma Neefjes en Cora Bos de presentatiegids van Olympia. Dit aan de nieuwe bestuursleden van Olympia. Een goed gevulde gids, boordevol informatie, waar de club weer trots op mag zijn. Verder was er de aftrap van de Grote Clubactie.

 

 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Zorg vandaag 17:28

Verlichte tractoren brengen kerstgroet aan bewoners zorgcentra

Een stoet verlichte tractoren reed vrijdagavond vanuit Stolwijk naar Gouda en weer terug. In Gouda werd een bezoek gebracht aan de bewoners van zorgcentrum De Hanepraij en in Stolwijk aan de bewoners van woonzorgcomplex Wilgenhoven. De initiatiefnemers wilden op deze wijze een kerstgroet aan de bewoners van beide huizen overbrengen.

Calamiteiten vandaag 17:19

Berk valt op dak museumhavencafé IJsselhuis

Een berk bij het Museumhavencafe IJsselhuis is vanacht door de hevige wind afgebroken en vervolgens op het dak terecht gekomen van het voormalige schipperswachtlokaal. Het IJsselhuis liep daarbij flinke schade op, maar kon zondag wel gewoon open.

Voetbal vandaag 16:22

DONK kent weer twee gezichten

Dat bijna een uur uitstekend voetbal spelen en een 3-0 voorsprong nemen geen garantie is voor een eenvoudige zege, werd in de strijd tussen de nummer twee, DONK, en het laaggeplaatste CSW maar weer eens bewezen. De thuisploeg freewheelde ogenschijnlijk eenvoudig naar een ruime voorsprong, maar kwam uiteindelijk billenknijpend nog goed weg met “slechts” een 3-2 overwinning.

Ongeval vandaag 16:07

Auto op z'n kop in water Burgemeester van Reenensingel

Een automobilist raakte zondagmiddag rond 12u20 door nog onbekende oorzaak met zijn auto van de Burgemeester van Reenensingel en belandde vervolgens met zijn voertuig op z'n kop in het naastgelegen water. De automobilist en een bijrijder zijn er vandoor gegaan en hebben zich nog niet gemeld.

Advertorial gospel vandaag 11:00

Concerten negende editie Black Gospel Night bijna uitverkocht

De feestdagen staan bijna voor de deur. Nog 14 dagen en dan is het zover! Eigenwijze Evenementen B.V., een toonaangevende evenementenorganisatie uit Reeuwijk, kondigt met trots aan dat de 9e editie Black Gospel Night bijna is uitverkocht. Niet verwonderlijk: Black Gospel Night in Gouda brengt vreugde en inspiratie in het hart van de feestdagen.

Voetbal vandaag 10:08

Jodan Boys met zege de feestdagen in

Jodan Boys heeft de laatste competitiewedstrijd van 2023 goed afgesloten. In eigen huis was de ploeg van Erik van Zoest een maatje te groot voor Argon. De Gouwenaars hadden grote delen van de wedstrijd een veldoverwicht, maar hielden Argon lange tijd in de wedstrijd. Uiteindelijk won Jodan Boys toch met duidelijke cijfers: 5-2.