Theo Krins

Burgemeester Pieter Verhoeve eerste Icoon van Gouda

Burgemeester Pieter Verhoeve is donderdagmiddag benoemd tot eerste Icoon van Gouda. Dat gebeurde bij de presentatie van de wintereditie van INTO Business Gouda bij gastheer Donald Dinkelaar van Ericis aan de Tielweg. De titel Icoon van Gouda vervangt de titel Machtigste van Gouda waarvan het businessmagazine ieder jaar de lijst van opmaakt en publiceert.  

Lijstjes blijven leuk. Wie kijkt er niet even stiekem naar de Quote 500? Iedereen luistert aan het eind van het jaar wel even naar de Top 2000. Daarom behoudt INTO business Gouda ook haar lijst, die al sinds december 2005 de winteruitgave siert, echter met een andere titel.   

Discussie

"Ik kan u verklappen dat er sinds de eerste verkiezing een jarenlange discussie ontstond of de winnaar van de titel wel de juiste was en in hoeverre er sprake was van macht. Natuurlijk begreep iedereen de knipoog, maar toch", zo verklaart Werner van den Bosch, uitgever van INTO Business Gouda.

"We hebben altijd met veel waardering, lach en een traan sinds 2005 vergadert om daarmee personen te benoemen die een onderscheidende rol vervulden met hun bedrijf, organisatie, bestuurlijk en sociaal-maatschappelijk. Veelal betrof het een combinatie van deze kenmerken", zo gaat Van den Bosch verder.

Veranderen

"Gouda en omstreken kan en mag nog altijd bijzonder trots zijn en blijven op de rol die deze personen stuk voor stuk vervuld hebben. Maar we zagen in Gouda dit jaar alle reden om in plaats van de Machtigste een nieuwe aanduiding te gebruiken. Immers, de wereld om ons heen verandert en wij veranderen mee."

Eretitel

Van den Bosch: "Met ingang van 2022 zullen we alle mooie en sterke eigenschappen van personen en/of hun organisaties in het vervolg aanduiden door hen te benoemen als Iconen, een zeer actueel en eigentijds begrip, Zo is de “Lijst der Iconen” ontstaan en geven we hiermee een nieuwe naam en invulling aan de altijd zo prestigieuze lijst en breed gewaardeerde titel. Want zeg nou zelf, het is toch prachtig om zo’n eretitel te mogen voeren…"

Op de frontfoto: Werner van den Bosch (uitgever INTO Business Gouda), burgemeester Pieter Verhoeve en Sharon van Gastel (Machtigste van Gouda in 2021).


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Koor vandaag 11:00

Houtmansplantsoenconcert met Shantykoor De IJsselmannen

Zondag is er weer een optreden in de serie Houtmansplantsoenconcert. Ditmaal met Shantykoor De IJsselmannen. Het koor is opgericht in 2002 en heeft zijn thuishaven in Ouderkerk aan den IJssel, een van de grootste thuishavens van binnenvaartschippers.

Advertorial Muziek vandaag 10:09

Akoestisch optreden Ron Hendrickx bij Check's

Fans van Ron Hendrickx (Ronald Hendriksen) kunnen zich verheugen op een bijzondere traktatie. De Goudse singer-songwriter keert voor één dag terug naar zijn roots voor een speciaal optreden bij Check's Achter de Kerk op zaterdag 13 juli.

Advertorial Afval milieu schoonmaak vandaag 07:00

Gratis GreenClip bij Mobiele Milieustraat

De Mobiele Milieustraat staat volgende week weer op vier locaties in Gouda. Bij De Mobiele Milieustraat kun je  gratis verschillende afvalstromen inleveren die niet bij het restafval horen maar op de milieustraat. En leuk nieuws: je kunt in juli ook een gratis GreenClip afhalen bij de Mobiele Milieustraat.

Voedselbank vandaag 06:00

Voedselbank zoekt Gouwenaars die recht hebben op voedselhulp

Al jaren is bij de Goudse Voedselbank bekend dat er meer mensen recht hebben op voedselhulp dan zich aangemeld hebben. De schattingen lopen uiteen van 10 tot 30 procent wegblijvers, maar het zouden er ook nog veel meer kunnen zijn. Daar wil de voedselbank actie op gaan ondernemen.