Burgemeester Pieter Verhoeve scoort ook op het voetbalveld

Het Nederlands Burgemeesters Elftal voetbalde zaterdag tegen de SIM Groep op het complex Excelsior Maassluis. "We verloren de pot, maar wonnen voor het goede doel: de Lepra Stichting", zo luidde het commentaar achteraf.    

Een van de spelers van het Nederlands Burgemeesterselftal is onze eigen burgemeester, Pieter Verhoeve. Hij en zijn collega's mochten na lange tijd weer opdraven: "Super dat dit na twee jaar weer kon. Sporten en geld ophalen voor het goede doel. Voor 50 euro kan iemand worden genezen van lepra. Leuk trouwens, om de eretreffer te maken. Al verloren we met 4-1...", zo laat Verhoeve weten.

burgemeester voetbalteam verhoeve dochter.jpg

Laatste wedstrijd was tegen Doven Elftal

Verhoeve was in juni 2019 voor het laatst actief met het Nederlands Burgemeesters Elftal (NBE). In Oudewater speelden ze toen tegen het Nederlands Doven Elftal (NDE).

Op de velden van SC Oudewater boekte het Nederlands dovenelftal op zaterdag 22 juni 2019 een klinkende overwinning op het Nederlands burgemeesterselftal. Het doven-Oranje wist de burgervaders, met daarin Pieter Verhoeve (toen nog burgemeester van Oudewater) en Victor Molkenboer van Woerden, met 6-1 te verslaan.

Verhoeve speelde een thuiswedstrijd. Dat was niet toevallig. Hij liep tijdens het winkelen een vakkenvuller tegen het lijf die bij het dovenelftal bleek te spelen. De rechtshalf van het burgemeesterselftal wist vervolgens met een paar telefoontjes de wedstrijd te regelen.

Verhoeve erkende na de wedstrijd dat de opponent beter was. "De tegenstander speelde met groot enthousiasme en gedrevenheid." Aan het begin van de wedstrijd wisten de burgemeesters nog aardig mee te komen en werd het zelfs 1-1. "Maar daarna kwamen we nauwelijks meer aan aanvallen toe."

De spelers van het Nederlands dovenelftal stonden als een goed geolied team op het veld. Ze wisten goed te combineren en door individuele acties de verdediging van het NBE te verschalken. De gemiddelde leeftijd van het NDE ligt rond de 24 jaar en de gemiddelde leeftijd van het NBE ligt rond de 55 jaar. Dit laatste gaf aan dat qua conditie, snelheid en balcirculatie het NDE in het voordeel was. 

Toch wonnen de burgemeesters ook tegen de doven. Er werd namelijk 1500 euro opgehaald voor de Leprastichting.

De wedstrijd smaakte voor Verhoeve ondanks de forse nederlaag naar meer. "Het lijkt een mooie traditie te kunnen worden. We zouden elk jaar wel tegen elkaar kunnen spelen in de verschillende regio's van de burgemeesters. Dan kunnen we aandacht vragen voor het dovenelftal. Dat is ook nodig. Ik begreep van de bondscoach dat zestig procent van de doelgroep moeite heeft om werk te vinden of werkloos is."


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Geschiedenis gisteren 11:52

Werk mee aan het kunstwerk voor Keti Koti

Keti Koti, de afschaffing van de slavernij, wordt op 1 juli gevierd. Ook in Gouda. Speciaal voor de viering van Keti Koti richt museum Gouda een expositie in. Het museum heeft Miriam Piña gevraagd om voor deze gelegenheid een kunstwerk te maken.

Advertorial Maak Gouda Duurzaam gisteren 11:31

Gratis festival Gouda Maakt Toekomst is terug!

Op zondag 4 juni 2023 van 12u00 tot 19u00 is GOUDasfalt DE plek waar je Toekomstmakers ontmoet en geïnspireerd raakt om er zelf één te worden!  

Evenementen gisteren 11:18

Goudse Hofstedendagen: feest aan 2 kilometer Bloemendaalseweg

De Goudse Hofstedendagen worden op zaterdag 3 en zondag 4 juni voor de 44-ste keer gehouden. Dit feestelijke weekend is te bezoeken van 11u00-17u00 en vindt plaats langs de Bloemendaalseweg. Veel bewoners en organisaties houden open huis en bieden een kijkje in hun pand en erf en in hun bezigheden.

Ondernemen gisteren 10:38

Goudse Haringparty tijdens Goudse Bedrijvendag

Gouda Onderneemt en de Gemeente Gouda houden op 20 juni, vanaf 16u30, een Goudse Haringparty. Dit in het kader van de Goudse Bedrijvendag. De bijeenkomst van en voor Goudse ondernemers is bij het nieuwe Strandpaviljoen Gouwestrand op Goudasfalt. 

Advertorial Exposities gisteren 10:16

Expositie Daniël Tavenier in Kunstuitleen

Kunstuitleen Gouda toont tot en met 24 juni de tentoonstelling ‘De reizende kunstenaar. Daniël Tavenier op reis met schetsboek en schilderslinnen’. In deze expo laat de Kunstuitleen de spontane reisimpressies van Daniël Tavenier zien, die hij schilderde en optekende in onder meer Bretagne, Ierland en Venetië. Inspiratie opdoen voor de zomervakantie? Kom dan kijken!