Politie Basisteam Gouda

Burgemeester sluit woning aan Zoutmanplein vanwege overtredingen Opiumwet

Steeds vaker gebruiken criminele organisaties woonhuizen midden in woonwijken voor criminele activiteiten.  Burgemeester Pieter Verhoeve heeft maandag een woning aan het Zoutmanplein voor 6 maanden laten sluiten vanwege overtredingen van de Opiumwet.

Mozaiek Wonen, verhuurder van het pand, is op de hoogte gesteld. De woning is door de gemeentelijke toezichthouders verzegeld.

Voorkomen van crimineel gedrag

In toenemende mate wordt de handel in verdovende middelen aangestuurd door criminele organisaties die steeds vaker gebruik maken van woonhuizen midden in woonwijken. Deze activiteiten gaan gepaard met geweld, ripdeals en overvallen. Hiermee wordt niet alleen de openbare orde en veiligheid aangetast maar ook de woon- en leefklimaat in de buurt. Daarnaast leidt het gebruik van drugs niet alleen tot  gezondheidsrisico’s maar ook tot hoge kosten voor de maatschappij doordat drugsgebruikers zich veelvuldig schuldig maken aan diefstallen en inbraken. Hierdoor is veel onrust in de wijk en een gevoel van onveiligheid.

Burgemeester Verhoeve: “Als gemeente treden we hard op tegen drugshandel. Door de sluiting van dit pand zorgen we ervoor dat het niet meer als drugshuis gebruikt kan worden en criminelen er niet meer heen komen om zaken te doen.”

Meld drugsoverlast

Omwonenden kunnen de gemeente en politie helpen bij het aanpakken van drugscriminaliteit. Ervaar jij drugsoverlast en/of denk jij dat er ergens een drugsgerelateerde handelingen plaatsvinden? Bel dan met de politie op 0900-8844. Je kunt ook het formulier op de pagina Melding vermoeden ondermijnende criminaliteit invullen. Wil je liever anoniem blijven? Dan kun je bellen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politie en handhaving vandaag 08:00

Politiebureaus woensdag weer dicht vanwege pensioenacties

Alle politiebureaus met een publieksfunctie gaan op woensdag 19 juni opnieuw 24 uur dicht. Het gaat net als afgelopen dinsdag om een actie van de politievakbonden voor een structureel vroegpensioen. Aangifte doen is woensdag niet mogelijk.

Advertorial Festival gisteren 20:00

Voordelige earlybird combinatiepakketten Festival De Verwondering

In de hele Goudse binnenstad barst in het weekend van 19 tot en met 21 september De Verwondering weer los. De voorstellingen van The Ashton Company, Chagall en in de historische Agnietenkapel zijn in de verkoop gegaan met voordelige earlybird combinatiepakketten. 

Muziek gisteren 10:00

Songs about Fish and Ships zingen rond bij IJsselhuis Museumhavencafe

Het IJsselhuis Museumhavencafe bij het Binnenhavenmuseum is op zondag 16 juni van 15u00 tot 18u00 het toneel van Shantycafé's Songs about Fish and Ships. Met live optreden van de shantykoren Pekel en Gouds Getij. Het doel van deze middag is samen zingen over de zee, zeevaarders, vissersvrouwen, vis en drank.

Verkiezing gisteren 09:00

Verkiezing nieuwe kinderburgemeester op woensdag 19 juni

Op woensdagochtend 19 juni is de verkiezing van de nieuwe kinderburgemeester van Gouda. Sara Crielaard, Hugo Gorter, Diyae El Mesnani, Rens Mikkers, Jinthe Seppenwoolde en Bavly Shenouda presenteren zich die ochtend aan het publiek en de jury in de raadzaal. Aan het eind van deze ochtend kiest de jury de nieuwe kinderburgemeester van Gouda. De andere vijf kandidaten worden een jaar lang kinderwethouder van Gouda.

Gemeente gisteren 08:00

Winterdijktunnel opgeknapt met graffiti-kunst van scholieren

De Winterdijktunnel heeft een opknapbeurt gehad. De tunnel is gerestaureerd en de tegels zijn vervangen door een graffitikunstwerk. Dit kunstwerk is gerealiseerd door vier scholieren van het Driestar College, onder begeleiding van twee graffiti-artiesten. Wethouder Michel Klijmij-van der Laan was deze week bij de Winterdijktunnel aanwezig om de scholieren, de graffiti-artiesten en aannemer Batec namens het college van B&W te bedanken voor hun mooie werk.