Buurtbewoners IJssellaan maken kookboek voor Leger des Heils

In een hartverwarmende samenwerking heeft een groepje buurtbewoners van de IJssellaan besloten om hun wekelijkse culinaire inspanningen om te zetten in een kookboek ten behoeve van het Leger des Heils.

Elke woensdagavond koken zij met liefde en toewijding maaltijden voor de bewoners en nachtopvang van het Leger des Heils. Deze maaltijden worden altijd met open armen ontvangen, wat heeft geleid tot het idee om de heerlijke recepten te bundelen in een kookboek.

“Het kookboek zal maar liefst twintig unieke recepten bevatten en uitkomen op vijftig pagina's”, laat  initiatiefnemer Kri-Janda Van der Loo enthousiast weten. Het voorwoord van het kookboek zal worden geschreven door niemand minder dan Bert van Leeuwen, die eerder ook op televisie aandacht heeft besteed aan het unieke kookproject in Gouda en een fervent voorstander is van gemeenschapsinitiatieven.

De lancering van het kookboek is tijdens de komende IJsselmarkt / Josephmarkt op maandag 20 mei 2024, een rommelmarkt die wordt georganiseerd door vrijwilligers in de buurt, wat perfect past bij de saamhorigheid die deze buurtbewoners proberen te verspreiden.

De Goudse vormgever Peterpaul Kloosterman zal verantwoordelijk zijn voor het creëren van een prachtig en aantrekkelijk kookboek dat de recepten en de betekenis erachter tot hun recht laat komen. Er zullen in totaal 150 exemplaren van het kookboek worden gedrukt.

Het bijzondere kookboek heeft onlangs een toezegging van steun ontvangen van GoudApot, een lokale stichting die zich inzet voor maatschappelijke initiatieven in Gouda.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Zorg vandaag 17:28

Verlichte tractoren brengen kerstgroet aan bewoners zorgcentra

Een stoet verlichte tractoren reed vrijdagavond vanuit Stolwijk naar Gouda en weer terug. In Gouda werd een bezoek gebracht aan de bewoners van zorgcentrum De Hanepraij en in Stolwijk aan de bewoners van woonzorgcomplex Wilgenhoven. De initiatiefnemers wilden op deze wijze een kerstgroet aan de bewoners van beide huizen overbrengen.

Calamiteiten vandaag 17:19

Berk valt op dak museumhavencafé IJsselhuis

Een berk bij het Museumhavencafe IJsselhuis is vanacht door de hevige wind afgebroken en vervolgens op het dak terecht gekomen van het voormalige schipperswachtlokaal. Het IJsselhuis liep daarbij flinke schade op, maar kon zondag wel gewoon open.

Voetbal vandaag 16:22

DONK kent weer twee gezichten

Dat bijna een uur uitstekend voetbal spelen en een 3-0 voorsprong nemen geen garantie is voor een eenvoudige zege, werd in de strijd tussen de nummer twee, DONK, en het laaggeplaatste CSW maar weer eens bewezen. De thuisploeg freewheelde ogenschijnlijk eenvoudig naar een ruime voorsprong, maar kwam uiteindelijk billenknijpend nog goed weg met “slechts” een 3-2 overwinning.

Ongeval vandaag 16:07

Auto op z'n kop in water Burgemeester van Reenensingel

Een automobilist raakte zondagmiddag rond 12u20 door nog onbekende oorzaak met zijn auto van de Burgemeester van Reenensingel en belandde vervolgens met zijn voertuig op z'n kop in het naastgelegen water. De automobilist en een bijrijder zijn er vandoor gegaan en hebben zich nog niet gemeld.

Advertorial gospel vandaag 11:00

Concerten negende editie Black Gospel Night bijna uitverkocht

De feestdagen staan bijna voor de deur. Nog 14 dagen en dan is het zover! Eigenwijze Evenementen B.V., een toonaangevende evenementenorganisatie uit Reeuwijk, kondigt met trots aan dat de 9e editie Black Gospel Night bijna is uitverkocht. Niet verwonderlijk: Black Gospel Night in Gouda brengt vreugde en inspiratie in het hart van de feestdagen.

Voetbal vandaag 10:08

Jodan Boys met zege de feestdagen in

Jodan Boys heeft de laatste competitiewedstrijd van 2023 goed afgesloten. In eigen huis was de ploeg van Erik van Zoest een maatje te groot voor Argon. De Gouwenaars hadden grote delen van de wedstrijd een veldoverwicht, maar hielden Argon lange tijd in de wedstrijd. Uiteindelijk won Jodan Boys toch met duidelijke cijfers: 5-2.