Buurtbewoners IJssellaan maken kookboek voor Leger des Heils

In een hartverwarmende samenwerking heeft een groepje buurtbewoners van de IJssellaan besloten om hun wekelijkse culinaire inspanningen om te zetten in een kookboek ten behoeve van het Leger des Heils.

Elke woensdagavond koken zij met liefde en toewijding maaltijden voor de bewoners en nachtopvang van het Leger des Heils. Deze maaltijden worden altijd met open armen ontvangen, wat heeft geleid tot het idee om de heerlijke recepten te bundelen in een kookboek.

“Het kookboek zal maar liefst twintig unieke recepten bevatten en uitkomen op vijftig pagina's”, laat  initiatiefnemer Kri-Janda Van der Loo enthousiast weten. Het voorwoord van het kookboek zal worden geschreven door niemand minder dan Bert van Leeuwen, die eerder ook op televisie aandacht heeft besteed aan het unieke kookproject in Gouda en een fervent voorstander is van gemeenschapsinitiatieven.

De lancering van het kookboek is tijdens de komende IJsselmarkt / Josephmarkt op maandag 20 mei 2024, een rommelmarkt die wordt georganiseerd door vrijwilligers in de buurt, wat perfect past bij de saamhorigheid die deze buurtbewoners proberen te verspreiden.

De Goudse vormgever Peterpaul Kloosterman zal verantwoordelijk zijn voor het creëren van een prachtig en aantrekkelijk kookboek dat de recepten en de betekenis erachter tot hun recht laat komen. Er zullen in totaal 150 exemplaren van het kookboek worden gedrukt.

Het bijzondere kookboek heeft onlangs een toezegging van steun ontvangen van GoudApot, een lokale stichting die zich inzet voor maatschappelijke initiatieven in Gouda.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Sport en recreatie vandaag 13:14

Wethouder Michiel Bunnik opent People Padel Gouda

Gouda heeft er met People Padel een sportieve trekpleister bij. Komende vrijdag 14 juni is de feestelijke opening van People Padel, de eerste indoor padellocatie in de stad. Rond 16u00 worden de deuren van deze nieuwe sportfaciliteit feestelijk geopend door wethouder Michiel Bunnik. Daarna kun je zelf ook aan de slag. Dus wees welkom...

Advertorial Sport vandaag 12:44

Schrijf snel je club in voor Rabo ClubSupport

Iedereen verdient een club! Een plek waar je elkaar ontmoet, elkaar sterker maakt en helemaal jezelf kunt zijn. Daarom ondersteunt de coöperatieve Rabobank al 20 jaar verenigingen door heel Nederland. Verenigingen en stichtingen in de regio van de Hollandse IJssel kunnen zich tot en met 14 juni aanmelden via www.rabo-clubsupport.nl. Vanaf 2 tot en met 24 september kunnen Rabobank leden stemmen op hun drie favoriete clubs in deze regio.

Opinie vandaag 12:18

Sportzomer 2024

Als ik naar buiten kijk heb ik toch mijn twijfels, maar het is echt zomer. Voor de weerkundigen is de metrologische zomer op 1 juni begonnen. De astronomische zomer begint pas op donderdag 20 juni. Hoe dan ook, van echt vakantieweer is nog geen sprake.

Advertorial Maak Gouda Duurzaam vandaag 11:10

Bijeenkomst voor energie- en groenprojecten/werkgroepen

Ben je bezig met een project over duurzaamheid of wil je graag meehelpen met een duurzaam project? Kom dan op 20 juni vanaf 19u30 naar de inspiratiebijeenkomst in het Huis van de Stad. 

Stadshart vandaag 10:44

Gemeente past regels aan: binnenstad nog gastvrijer en levendiger

Als een horecaondernemer een plantenbak tegen de gevel van zijn zaak wil zetten, moet hij een terrasvergunning aanvragen. Een winkelier die datzelfde wil, hoeft dat niet. Om aan die scheve situatie een einde te maken, trekt de gemeente Gouda de uitstallingsregels voor detailhandel en horeca gelijk.