Buurtbewoners IJssellaan serveren kookboek voor daklozenopvang

Een groep betrokken buurtbewoners van de IJssellaan presenteert een bijzonder initiatief: een kookboek met twintig unieke recepten. Het boek is samengesteld door het enthousiaste kookgroepje dat wekelijks maaltijden maakt voor de daklozenopvang van het Leger des Heils. De presentatie is op Pinkstermaandag 20 mei, tijdens de jaarlijkse IJsselmarkt/Josephmarkt.

koken kook boek ijssellaan daklozen sandra zeilstra.jpg

Verse maaltijden

In de keuken van Het Kompas aan de IJssellaan worden elke woensdag verse maaltijden bereid voor mensen zonder thuis die daar terechtkunnen voor een maaltijd en nachtopvang. Wat ooit begon als een individuele inspanning groeide uit tot een gemeenschapsinitiatief toen buurtbewoners het roer overnamen na het vertrek van een man die eerder de keuken leidde.

Leger des Heils

De opbrengst van het kookboek zal volledig ten goede komen aan het Leger des Heils, waarmee de buurtbewoners van de IJssellaan hun steun aan deze waardevolle organisatie willen benadrukken.

De officiële lancering van het kookboek staat gepland tijdens de IJsselmarkt/Josephmarkt op maandag 20 mei. Dit evenement, een rommelmarkt georganiseerd door buurtvrijwilligers, biedt de perfecte gelegenheid om dit gemeenschapsinitiatief te presenteren aan een breder publiek.

Peterpaul Kloosterman, een lokale Goudse vormgever, is verantwoordelijk voor het ontwerp van het kookboek, en de lokale fotograaf Sandra Zeilstra voor de smakelijke foto’s.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Gemeente vandaag 19:16

Global Goals Dashboard maakt inzichtelijk hoe Gouda ervoor staat

Hoeveel mensen in Gouda leven onder of rond het sociaal minimum? Hoe is de ontwikkeling van de woningvoorraad in onze stad? Hoe staat het met de gezondheid van Gouwenaars? Hoeveel CO2-uitstoot heeft Gouda afgelopen jaren bespaard? Is de kwaliteit van onze wateren verbeterd? De antwoorden op deze en nog veel meer vragen zijn te vinden op het nieuwe Global Goals Dashboard dat de gemeente Gouda deze week heeft gelanceerd.

Gemeente vandaag 18:58

Gouda maakt einde aan lange BKR-registratie na schuldentraject

Om inwoners te helpen hun leven sneller op te pakken na een schuldhulpregeling kort de gemeente Gouda de BKR-registratie fors in. De registratie blijft niet langer 5 jaar staan, maar slechts 6 maanden. “We willen dat mensen sneller perspectief krijgen en weer volwaardig mee kunnen doen in de samenleving”, licht wethouder Armoedebestrijding Jan Kees Oppelaar toe.

Advertorial Sport en recreatie vandaag 18:58

Beweegmakelaars SPORT•GOUDA op vaste tijden te vinden in wijken

SPORT•GOUDA wil ervoor zorgen dat alle inwoners van Gouda gaan (én blijven) bewegen. Niet iedereen vindt het echter even gemakkelijk om een keuze te maken in het uitgebreide sport- en beweeglandschap dat Gouda biedt. Ook kan de financiële situatie een drempel opwerpen om te gaan sporten of lid te worden van een sportvereniging. Bij al dit soort vragen zijn de beweegmakelaars van SPORT•GOUDA de aangewezen personen om hulp te bieden.

Advertorial Groen vandaag 18:52

Wandel mee met Groene Avondvierdaagse

Buurtgroen Gouda en Velt Groene Hart houden van 1 tot en met 4 juli voor de allereerste keer de Groene Avondvierdaagse! Je loopt vier avonden langs bekende en onbekende groene pareltjes in Gouda. Buurtgroen Gouda is onderdeel van Gouda Bruist.

Advertorial Maak Gouda Duurzaam vandaag 18:49

Bijeenkomst voor energie- en groenprojecten/werkgroepen

Ben je bezig met een project over duurzaamheid of wil je graag meehelpen met een duurzaam project? Kom dan op 20 juni vanaf 19u30 naar de inspiratiebijeenkomst in het Huis van de Stad.