C4 zet met zesde Culturele Business Borrel traditie voort

Na twee stille coronajaren en het superfeestelijke Gouda750-jaar was het weer de hoogste tijd om een jonge traditie verder te voeren en voort te zetten. De directeuren van de C4 verwelkomden donderdag mensen uit de culturele sector, het bedrijfleven en de politiek voor de zesde editie van de Culturele Business Borrel, dit keer in de Chocoladefabriek.

Ontmoeten, informatie delen, samenwerken en vooral je netwerk vergroten. Dat is kort gezegd het doel van de Culturele Business Borrel.

De C4 (De Goudse Schouwburg, Cultuurhuis Garenspinnerij, Museum Gouda en Chocoladefabriek) zet zich graag in om bedrijven, culturele organisaties en de Goudse politiek met elkaar te verbinden. "En vooral willen we laten zien hoe cultuur een bijdrage levert aan de Goudse gemeenschap", aldus de C4.

Erna Staal was gastvrouw en verwelkomde de gasten in de vorig jaar verbouwde en uitgebreide Chocoladefabriek. De bezoekers konden onder meer een kijkje nemen in de Techniekwerkplaats waar het personeel van de toekomst enthousiast wordt gemaakt voor techniek & technologie.

De C4-directeuren vertelden in het kort wat er dit jaar op het programma staat. Tweede Kamerlid Mohammed Mohandis hief het glas met de aanwezigen bij de opening.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Voetbal vandaag 11:36

Romeo El Bouazatti nieuwe trainer SV Gouda

Ondanks een getekend contract bij SV Gouda besloot trainer Tim den Haan recentelijk toch het komend seizoen bij VV Alblasserdam aan de slag te gaan. Het zeer verraste bestuur van SV Gouda moest op zoek naar een andere trainer en vond hem deze week - al vrij snel - in de persoon van Romeo El Bouazatti.

Weer in Gouda vandaag 11:20

Zonnig, droog en vrij warm weekend!

Zaterdag blijft er met een oost-noordoostenwind droge en vrij warme lucht het Groene Hartgebied instromen. De zon schijnt de gehele dag uitbundig en de maximumtemperatuur loopt op naar 23 graden Celsius in de Goudse regio. In het waterrijke Reeuwijkse plassengebied is het een fractie koeler met circa 21 graden Celsius. De oost-noordoostenwind is overwegend matig van kracht, windkracht 3 à 4 Beaufort.

Opinie vandaag 11:10

Uniek monument wordt hersteld!

Al jarenlang zet ik me in voor het opknappen van historische panden in de binnenstad van Gemeente Gouda. Nu stond enige tijd het Tapijthuis uit de 16e eeuw (!!) te koop, nadat de bekende kunstenaar Menno Meijer was overleden. Met enkele andere Gouwenaars zijn we vervolgens een burgerinitiatief gestart om aandacht voor dit unieke pand te vragen. Het pand is nu verkocht en wordt door de nieuwe eigenaar helemaal opgeknapt zodat we over een paar jaar weer een prachtig historisch pand rijker zijn en de binnenstad nog mooier wordt!

Geschiedenis gisteren 11:52

Werk mee aan het kunstwerk voor Keti Koti

Keti Koti, de afschaffing van de slavernij, wordt op 1 juli gevierd. Ook in Gouda. Speciaal voor de viering van Keti Koti richt museum Gouda een expositie in. Het museum heeft Miriam Piña gevraagd om voor deze gelegenheid een kunstwerk te maken.

Advertorial Maak Gouda Duurzaam gisteren 11:31

Gratis festival Gouda Maakt Toekomst is terug!

Op zondag 4 juni 2023 van 12u00 tot 19u00 is GOUDasfalt DE plek waar je Toekomstmakers ontmoet en geïnspireerd raakt om er zelf één te worden!  

Evenementen gisteren 11:18

Goudse Hofstedendagen: feest aan 2 kilometer Bloemendaalseweg

De Goudse Hofstedendagen worden op zaterdag 3 en zondag 4 juni voor de 44-ste keer gehouden. Dit feestelijke weekend is te bezoeken van 11u00-17u00 en vindt plaats langs de Bloemendaalseweg. Veel bewoners en organisaties houden open huis en bieden een kijkje in hun pand en erf en in hun bezigheden.