Driestar Gouda, Guido Bakker
Advertorial Onderwijs

Cateringpunt Eat Meet Learn op schoolplein Driestar Gouda feestelijk geopend

Driestar Gouda en Brownies&downieS hebben donderdag het horecapunt Eat Meet Learn op het schoolplein van Driestar Gouda geopend. Voor dit feestelijk moment was ook wethouder Anna van Popering-Kalkman van gemeente Gouda uitgenodigd.

Voorbeeld voor andere scholen

Zo’n 60 aanwezigen, waaronder leerlingen, docenten en medewerkers van Brownies&downieS En ZoGouds, waren woensdagochtend bij de opening aanwezig.

De opening werd gestart met korte toespraken van Leendert van Wezel, College van Bestuur van scholengroep 
Driestar-Wartburg en Goudse wethouder Anna van Popering-Kalkman. De wethouder, die overigens zelf ook op Driestar Gouda heeft gezeten, prees in haar toespraak het initiatief om jongeren met een beperking onderdeel te maken van de schoolcatering: ‘heel mooi initiatief, dit is een voorbeeld voor andere scholen’. 

driestar eet meet learn kraam.jpg

Lint doorknippen

Het horecapunt werd officieel geopend met het doorknippen van het lint. Dat werd gedaan door twee leerlingen van Driestar Gouda en twee medewerkers van Brownies&downieS, geassisteerd door de wethouder van Popering-Kalkman en bestuurslid Van Wezel. De feestelijke bijeenkomst werd afgesloten met een informeel samenzijn onder het genot van een versgebakken brownie. 

Schoolcatering

De samenwerkende partijen ontwikkelden samen een uniek schoolcateringconcept met als doel om een bijdrage te leveren aan een gezonde schoolomgeving. Leerlingen van Driestar Gouda kunnen bij het horecapunt terecht voor een gevarieerd en vers assortiment. 

Voor de gelegenheid was er een frietkot geplaatst op het schoolplein. Daarvoor komt binnen een aantal weken een mobiele portokabin. Maar die moet in Turkije gemaakt worden en heeft vertraging opgelopen in de productie en levertijd. De partijen verwachten die half april te kunnen plaatsen en in gebruik te kunnen nemen.

Verder biedt de samenwerking jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans om te samen te werken met leeftijdsgenoten. Zo is tenslotte de oneliner van het horecapunt ontstaan: ‘Samen maken we pauzes leuker!’


Meer nieuws

Muziek gisteren 19:00

Goudse Esmee Joanna en Adje maken EK-liedje We zijn erbij

De Goudse Esmee van Oostende, oftewel Esmee Joanna, is een zangeres, performer, presentatrice, social-influencer en content-creator. Ze doet dus van alles. Ze heeft nu met de bekende Adje een EK-liedje gemaakt met 'Wij zijn erbij' (op Ich bin wie du). Dit voor het Europees Kampioenschap dat vanaf 14 juni in Duitsland wordt gespeeld.

Gemeente gisteren 18:58

Gouda maakt einde aan lange BKR-registratie na schuldentraject

Om inwoners te helpen hun leven sneller op te pakken na een schuldhulpregeling kort de gemeente Gouda de BKR-registratie fors in. De registratie blijft niet langer 5 jaar staan, maar slechts 6 maanden. “We willen dat mensen sneller perspectief krijgen en weer volwaardig mee kunnen doen in de samenleving”, licht wethouder Armoedebestrijding Jan Kees Oppelaar toe.

Advertorial Sport en recreatie gisteren 18:58

Beweegmakelaars SPORT•GOUDA op vaste tijden te vinden in wijken

SPORT•GOUDA wil ervoor zorgen dat alle inwoners van Gouda gaan (én blijven) bewegen. Niet iedereen vindt het echter even gemakkelijk om een keuze te maken in het uitgebreide sport- en beweeglandschap dat Gouda biedt. Ook kan de financiële situatie een drempel opwerpen om te gaan sporten of lid te worden van een sportvereniging. Bij al dit soort vragen zijn de beweegmakelaars van SPORT•GOUDA de aangewezen personen om hulp te bieden.

Advertorial Maak Gouda Duurzaam gisteren 18:49

Bijeenkomst voor energie- en groenprojecten/werkgroepen

Ben je bezig met een project over duurzaamheid of wil je graag meehelpen met een duurzaam project? Kom dan op 20 juni vanaf 19u30 naar de inspiratiebijeenkomst in het Huis van de Stad. 

Slavernij gisteren 14:57

Gouda viert Keti Koti op 30 juni en 1 juli

Gouda herdenkt op 30 juni het trans-Atlantisch slavernijverleden. En op 1 juli vieren we met elkaar de afschaffing van de slavernij. Tijdens de herdenking staan we stil bij het Nederlandse slavernijverleden. De viering van Keti Koti bestaat uit een cultureel programma. Burgemeester Pieter Verhoeve presenteert dan de vervolgstappen van de gemeente, naar aanleiding van de stadsgesprekken en de verkenning “Het koloniaal en slavernijverleden van Gouda”.

Geschiedenis gisteren 12:30

NTC-bunker in PWA-Kazerne zaterdag weer open voor publiek

De voormalige bunker van het Nationaal Territoriaal Commando – NTC aan de Groen van Prinsterersingel 44 wordt nogmaals voor publiek opengesteld. De bunker is zaterdag 15 juni van 10 tot 16u00 open voor het Gouds-publiek en uiteraard ook voor andere belangstellenden. Bij de eerste openstelling op 1 juni zijn er 553 bezoekers rondgeleid