Andre van Dantzig

Centrale examens gaan weer beginnen

De centrale examens in het voortgezet onderwijs gaan donderdag om 9u00 en 13u30 beginnen, althans voor de meeste kandidaten. Een deel van de leerlingen in kwestie is vorige maand al begonnen. Vmbo's mochten namelijk al sinds 4 april digitale examens afnemen. In totaal doen dit jaar ruim 188.000 scholieren examen.

In het vmbo proberen meer dan 92.000 leerlingen het felbegeerde papier te verwerven, op de havo's bijna 55.000 en in het vwo bijna 41.000. Dat valt in ieder geval op te maken uit de aantallen door de scholen bestelde examens, de hoeveelheid kandidaten kan in werkelijkheid iets lager uitpakken doordat het onderwijs gewoon ruim voldoende examens in huis wil hebben.

Het eerste tijdvak van de examens eindigt op 30 mei. De uitslag krijgen de meeste leerlingen op 9 juni. Later in juni volgt het tweede tijdvak van tien dagen. Daarin kunnen scholieren een herkansing doen, maar ze kunnen er ook voor kiezen om dan pas de eerste poging te doen, bijvoorbeeld omdat ze zich langer willen voorbereiden of ziek zijn (geweest). Dat mag voor zoveel vakken als de eindexamenkandidaat zelf wil. Het hele eindexamen pas afleggen in het tweede tijdvak is dus ook een optie. In juli is dan nog het derde tijdvak voor herkansingen.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Voedselbank vandaag 11:54

Stubbe Logistiek komende vijf jaar donateur van Goudse Voedselbank

Bij de Goudse Voedselbank was men al heel blij met de forse donatie die Stubbe Logistiek eerder deed om de aankoop van een nieuwe elektrische bestelbus mogelijk te maken. Nog blijer werd men met de toezegging dat Stubbe Logistiek zich ook voor de komende vier jaar met eenzelfde bedrag als donateur gaat verbinden aan de Goudse Voedselbank.

Archeologie vandaag 11:44

Provincie maakt twee ton vrij om burgers te betrekken bij archeologie

De Provincie Zuid-Holland opent ook dit jaar de subsidieregeling Publieksbereik Archeologie Zuid-Holland. Er is een budget van 200.000 euro beschikbaar voor activiteiten gericht op het bereiken en betrekken van burgers bij archeologie in Zuid-Holland. Vanaf vandaag, maandag 15 juli, kunnen aanvragen worden ingediend.