Parole/ZoGouds, Pieter van Vliet
Advertorial Cinema Gouda

Cinema Gouda kleurt roze voor première Barbiefilm

Roze, roze en nog meer roze, de kleur was dominant dinsdagavond tijdens de première van de Barbiefilm bij Cinema Gouda. Alle bezoekers hielden zich keurig aan de dresscode, roze, en kwamen via een roze loper, langs een roze auto de bioscoop ingelopen. Daar werden ze verwelkomd met roze drankjes, roze cupcakes, roze donuts, roze suikerspinnen, een roze bubbelbad en roze opblaasflamingo's.

Uitverkocht

Drie zalen gevuld, met in totaal 900 Barbie-fans. Dus de voorstellingen voor de speciale Barbie Night waren helemaal uitverkocht. En dat zorgde voor een lange rij bij de ingang. 

Een ieder deed extra haar best gedaan om er 'Barbie-achtig' uit te zien. "Ik heb dit jurkje speciaal voor vanavond gekocht. Hij lijkt een beetje op de jurk uit de animatiefilm Barbie en de Notenkraker dus ik vond het wel toepasselijk", aldus een bezoekster.

Jeugdsentiment

Vroeger heeft ze wel veel met de poppen gespeeld: "Ik had er een stuk of honderd." Ze kan zich ook nog herinneren hoe die tijd was. "Ik had veel Barbies. Ze hebben niet allemaal het beste leven gehad, maar dat kent iedereen waarschijnlijk wel."

Balonnen

De film, waarin Margot Robbie transformeert in Barbie en Ryan Gosling in Ken, is de hype van de zomer. Dat was ‘ie al voor de release.

Nadat Rafe Aarents, bedrijfsleider bij Cinema Gouda, met zijn crew een groot aantal roze balonnen de zaal heeft ingestoten, start de film. Barbie begint met een paar jonge meisjes die met babypoppen aan het spelen zijn. Ineens stapt er een grote Barbie tussen de spelende kinderen, het is actrice Margot Robbie die tot aan de hemel rijkt. Op dat moment begint de themesong van 2001: a Space Odyssey waarin een aap de botten van een ander dier kapot slaat. In plaats daarvan slaan de kinderen hun babypoppen kapot, omdat ze beseffen dat een Barbie veel cooler is en daar begint de revolutie van de Barbie.

Zomerhit

Naar verwachting wordt de film een echte zomerhit. "Vanavond was helemaal uitverkocht, dus dat belooft veel voor de rest van de zomer", zegt Rafe Aarents, bedrijfsleider van Cinema Gouda. "Dit wordt een zomerhit, een absolute kraker en knaller..."


Meer nieuws

Zorg vandaag 17:28

Verlichte tractoren brengen kerstgroet aan bewoners zorgcentra

Een stoet verlichte tractoren reed vrijdagavond vanuit Stolwijk naar Gouda en weer terug. In Gouda werd een bezoek gebracht aan de bewoners van zorgcentrum De Hanepraij en in Stolwijk aan de bewoners van woonzorgcomplex Wilgenhoven. De initiatiefnemers wilden op deze wijze een kerstgroet aan de bewoners van beide huizen overbrengen.

Calamiteiten vandaag 17:19

Berk valt op dak museumhavencafé IJsselhuis

Een berk bij het Museumhavencafe IJsselhuis is vanacht door de hevige wind afgebroken en vervolgens op het dak terecht gekomen van het voormalige schipperswachtlokaal. Het IJsselhuis liep daarbij flinke schade op, maar kon zondag wel gewoon open.

Voetbal vandaag 16:22

DONK kent weer twee gezichten

Dat bijna een uur uitstekend voetbal spelen en een 3-0 voorsprong nemen geen garantie is voor een eenvoudige zege, werd in de strijd tussen de nummer twee, DONK, en het laaggeplaatste CSW maar weer eens bewezen. De thuisploeg freewheelde ogenschijnlijk eenvoudig naar een ruime voorsprong, maar kwam uiteindelijk billenknijpend nog goed weg met “slechts” een 3-2 overwinning.

Ongeval vandaag 16:07

Auto op z'n kop in water Burgemeester van Reenensingel

Een automobilist raakte zondagmiddag rond 12u20 door nog onbekende oorzaak met zijn auto van de Burgemeester van Reenensingel en belandde vervolgens met zijn voertuig op z'n kop in het naastgelegen water. De automobilist en een bijrijder zijn er vandoor gegaan en hebben zich nog niet gemeld.

Advertorial gospel vandaag 11:00

Concerten negende editie Black Gospel Night bijna uitverkocht

De feestdagen staan bijna voor de deur. Nog 14 dagen en dan is het zover! Eigenwijze Evenementen B.V., een toonaangevende evenementenorganisatie uit Reeuwijk, kondigt met trots aan dat de 9e editie Black Gospel Night bijna is uitverkocht. Niet verwonderlijk: Black Gospel Night in Gouda brengt vreugde en inspiratie in het hart van de feestdagen.

Voetbal vandaag 10:08

Jodan Boys met zege de feestdagen in

Jodan Boys heeft de laatste competitiewedstrijd van 2023 goed afgesloten. In eigen huis was de ploeg van Erik van Zoest een maatje te groot voor Argon. De Gouwenaars hadden grote delen van de wedstrijd een veldoverwicht, maar hielden Argon lange tijd in de wedstrijd. Uiteindelijk won Jodan Boys toch met duidelijke cijfers: 5-2.