Parole/ZoGouds, Pieter van Vliet
Advertorial Cinema Gouda

Cinema Gouda kleurt roze voor première Barbiefilm

Roze, roze en nog meer roze, de kleur was dominant dinsdagavond tijdens de première van de Barbiefilm bij Cinema Gouda. Alle bezoekers hielden zich keurig aan de dresscode, roze, en kwamen via een roze loper, langs een roze auto de bioscoop ingelopen. Daar werden ze verwelkomd met roze drankjes, roze cupcakes, roze donuts, roze suikerspinnen, een roze bubbelbad en roze opblaasflamingo's.

Uitverkocht

Drie zalen gevuld, met in totaal 900 Barbie-fans. Dus de voorstellingen voor de speciale Barbie Night waren helemaal uitverkocht. En dat zorgde voor een lange rij bij de ingang. 

Een ieder deed extra haar best gedaan om er 'Barbie-achtig' uit te zien. "Ik heb dit jurkje speciaal voor vanavond gekocht. Hij lijkt een beetje op de jurk uit de animatiefilm Barbie en de Notenkraker dus ik vond het wel toepasselijk", aldus een bezoekster.

Jeugdsentiment

Vroeger heeft ze wel veel met de poppen gespeeld: "Ik had er een stuk of honderd." Ze kan zich ook nog herinneren hoe die tijd was. "Ik had veel Barbies. Ze hebben niet allemaal het beste leven gehad, maar dat kent iedereen waarschijnlijk wel."

Balonnen

De film, waarin Margot Robbie transformeert in Barbie en Ryan Gosling in Ken, is de hype van de zomer. Dat was ‘ie al voor de release.

Nadat Rafe Aarents, bedrijfsleider bij Cinema Gouda, met zijn crew een groot aantal roze balonnen de zaal heeft ingestoten, start de film. Barbie begint met een paar jonge meisjes die met babypoppen aan het spelen zijn. Ineens stapt er een grote Barbie tussen de spelende kinderen, het is actrice Margot Robbie die tot aan de hemel rijkt. Op dat moment begint de themesong van 2001: a Space Odyssey waarin een aap de botten van een ander dier kapot slaat. In plaats daarvan slaan de kinderen hun babypoppen kapot, omdat ze beseffen dat een Barbie veel cooler is en daar begint de revolutie van de Barbie.

Zomerhit

Naar verwachting wordt de film een echte zomerhit. "Vanavond was helemaal uitverkocht, dus dat belooft veel voor de rest van de zomer", zegt Rafe Aarents, bedrijfsleider van Cinema Gouda. "Dit wordt een zomerhit, een absolute kraker en knaller..."


Meer nieuws

Voor Kinderen vandaag 16:30

Huttendorp Gouda Oost is weer van start gegaan

Huttendorp Gouda Oost is weer van start gegaan. Dit jaar viert het huttendorp haar 50ste-verjaardag. Daarmee is Huttendorp Gouda Oost het oudste huttendorp van Gouda. Deze week zijn er 50 vrijwilligers en 250 jonge huttenbouwers op de been.

Advertorial Voedselbank vandaag 11:54

Stubbe Logistiek komende vijf jaar donateur van Goudse Voedselbank

Bij de Goudse Voedselbank was men al heel blij met de forse donatie die Stubbe Logistiek eerder deed om de aankoop van een nieuwe elektrische bestelbus mogelijk te maken. Nog blijer werd men met de toezegging dat Stubbe Logistiek zich ook voor de komende vier jaar met eenzelfde bedrag als donateur gaat verbinden aan de Goudse Voedselbank.