Cinema Gouda
Advertorial Maak Gouda Duurzaam

Cinema Gouda schenkt €4000 aan Kinderboerderij De Goudse Hofsteden

Sinds 1 juli 2021 zit er € 0,15 statiegeld op kleine plastic flessen frisdrank en water. Ook Cinema Gouda verzamelt deze flesjes en doneert de opbrengst aan een lokaal goed doel: de Kinderboerderij De Goudse Hofsteden. In 2021 en de eerste helft van 2022 is er al ruim €4000,- opgehaald.

Om het hergebruik van plastic flessen te stimuleren en zwerfafval te verminderen wordt er statiegeld geheven. Cinema Gouda is een vrijwillig innamepunt, dit betekent dat bezoekers geen geld retour krijgen. Bezoekers kunnen hun flesje(s) inleveren in de speciaal daarvoor bestemde afvalbakken en Cinema Gouda levert deze flesjes in voor statiegeld. Het statiegeld wat hiermee wordt opgehaald, wordt geschonken aan een lokaal goed doel. Voor 2021 en 2022 is dit Kinderboerderij De Goudse Hofsteden.

"Vanuit de filmbranche werd geopperd om het statiegeld te doneren aan een landelijk goed doel, zoals Stichting Bio waar de NVBF (Nederlandse Vereniging voor Bioscopen en Filmhuizen) al jarenlang sponsor van is. Als Podium van de Stad vonden wij het meer passen om het geld te doneren aan een lokaal goed doel. Vanuit het personeel kwam het idee om de kinderboerderij te kiezen", aldus Rafe Aarents, bedrijfsleider van Cinema Gouda.

Medewerker Nina Angkotta: "Aan de kinderboerderij aan de Bloemendaalseweg heeft iedere Gouwenaar jeugdherinneringen. Een aantal jaren geleden (2018) deden ze een noodoproep omdat ze hun deuren bijna moesten sluiten vanwege geldgebrek. Dat is me altijd bijgebleven, dus toen er werd gevraagd om een lokaal goed doel moest ik direct hier aan denken. Het zou mooi zijn als deze gezellige kinderboerderij nog jarenlang een uitje kan blijven voor alle Goudse kinderen."

Het idee van de bioscoop is om ieder jaar een ander lokaal goed doel te kiezen om hun statiegeld aan te doneren. Vanwege corona was Cinema Gouda maar een half jaar open in 2021, vandaar dat ervoor gekozen is om 2022 ook nog door te sparen voor de kinderboerderij. Totaal is er tot nu toe € 4027,14 opgehaald en ook het bedrag van juli-december wordt overgemaakt, dus het totaalbedrag eind 2022 zal nog hoger worden.

Sandra Harkes, beheerder van de Kinderboerderij De Goudse Hofsteden was overdonderd door de plotselinge donatie. "Wat een geweldig bedrag hebben jullie bij elkaar gespaard! We zijn bezig met het sparen voor een nieuw speeltoestel (de oude was aan vervanging toe en is uit veiligheidsoverwegingen al weggehaald). Met deze donatie kunnen we een mooi speeltoestel aanschaffe", aldus een blije Sandra.

Vanaf 2023 zal Cinema Gouda een nieuw lokaal goed doel kiezen om hun statiegeld aan te doneren. Heb je ideeën? Mail dan naar info@cinemagouda.nl

Op de foto Sandra Harkes, beheerder van de Kinderboerderij De Goudse Hofsteden, en Rafe Aarents, bedrijfsleider van Cinema Gouda.


Meer nieuws

Advertorial Festival vandaag 12:44

Festival Gouda Maakt Toekomst zondag op Goudasfalt

Voor het festival Gouda Maakt Toekomst moet je (een plekje in) de agenda vrij houden. Op zondag 4 juni van 12u00 tot 19u00 is GOUDasfalt DE plek waar je Toekomstmakers ontmoet en geïnspireerd raakt om er zelf één te worden!

Gemeente vandaag 12:06

Gouda wil grote gratis inpandige fietsenstalling met voorzieningen in binnenstad

De gemeente Gouda trekt een miljoen uit voor overdekte fietsenstalling met 750 rekken mét voorzieningen, zoals een toegankelijk openbaar toilet. De beoogde plek is het rijtje panden aan de Nieuwe Markt waarin eerst een reisbureau, een speelgoedwinkel en een kledingzaak zaten. Gouda wil de gratis bewaakte inpandige fietsenstalling Nieuwe Markt per 1 januari 2024 openstellen.

Voetbal vandaag 11:36

Romeo El Bouazatti nieuwe trainer SV Gouda

Ondanks een getekend contract bij SV Gouda besloot trainer Tim den Haan recentelijk toch het komend seizoen bij VV Alblasserdam aan de slag te gaan. Het zeer verraste bestuur van SV Gouda moest op zoek naar een andere trainer en vond hem deze week - al vrij snel - in de persoon van Romeo El Bouazatti.

Weer in Gouda vandaag 11:20

Zonnig, droog en vrij warm weekend!

Zaterdag blijft er met een oost-noordoostenwind droge en vrij warme lucht het Groene Hartgebied instromen. De zon schijnt de gehele dag uitbundig en de maximumtemperatuur loopt op naar 23 graden Celsius in de Goudse regio. In het waterrijke Reeuwijkse plassengebied is het een fractie koeler met circa 21 graden Celsius. De oost-noordoostenwind is overwegend matig van kracht, windkracht 3 à 4 Beaufort.

Opinie vandaag 11:10

Uniek monument wordt hersteld!

Al jarenlang zet ik me in voor het opknappen van historische panden in de binnenstad van Gemeente Gouda. Nu stond enige tijd het Tapijthuis uit de 16e eeuw (!!) te koop, nadat de bekende kunstenaar Menno Meijer was overleden. Met enkele andere Gouwenaars zijn we vervolgens een burgerinitiatief gestart om aandacht voor dit unieke pand te vragen. Het pand is nu verkocht en wordt door de nieuwe eigenaar helemaal opgeknapt zodat we over een paar jaar weer een prachtig historisch pand rijker zijn en de binnenstad nog mooier wordt!