Cinema Gouda
Advertorial Maak Gouda Duurzaam

Cinema Gouda schenkt €4000 aan Kinderboerderij De Goudse Hofsteden

Sinds 1 juli 2021 zit er € 0,15 statiegeld op kleine plastic flessen frisdrank en water. Ook Cinema Gouda verzamelt deze flesjes en doneert de opbrengst aan een lokaal goed doel: de Kinderboerderij De Goudse Hofsteden. In 2021 en de eerste helft van 2022 is er al ruim €4000,- opgehaald.

Om het hergebruik van plastic flessen te stimuleren en zwerfafval te verminderen wordt er statiegeld geheven. Cinema Gouda is een vrijwillig innamepunt, dit betekent dat bezoekers geen geld retour krijgen. Bezoekers kunnen hun flesje(s) inleveren in de speciaal daarvoor bestemde afvalbakken en Cinema Gouda levert deze flesjes in voor statiegeld. Het statiegeld wat hiermee wordt opgehaald, wordt geschonken aan een lokaal goed doel. Voor 2021 en 2022 is dit Kinderboerderij De Goudse Hofsteden.

"Vanuit de filmbranche werd geopperd om het statiegeld te doneren aan een landelijk goed doel, zoals Stichting Bio waar de NVBF (Nederlandse Vereniging voor Bioscopen en Filmhuizen) al jarenlang sponsor van is. Als Podium van de Stad vonden wij het meer passen om het geld te doneren aan een lokaal goed doel. Vanuit het personeel kwam het idee om de kinderboerderij te kiezen", aldus Rafe Aarents, bedrijfsleider van Cinema Gouda.

Medewerker Nina Angkotta: "Aan de kinderboerderij aan de Bloemendaalseweg heeft iedere Gouwenaar jeugdherinneringen. Een aantal jaren geleden (2018) deden ze een noodoproep omdat ze hun deuren bijna moesten sluiten vanwege geldgebrek. Dat is me altijd bijgebleven, dus toen er werd gevraagd om een lokaal goed doel moest ik direct hier aan denken. Het zou mooi zijn als deze gezellige kinderboerderij nog jarenlang een uitje kan blijven voor alle Goudse kinderen."

Het idee van de bioscoop is om ieder jaar een ander lokaal goed doel te kiezen om hun statiegeld aan te doneren. Vanwege corona was Cinema Gouda maar een half jaar open in 2021, vandaar dat ervoor gekozen is om 2022 ook nog door te sparen voor de kinderboerderij. Totaal is er tot nu toe € 4027,14 opgehaald en ook het bedrag van juli-december wordt overgemaakt, dus het totaalbedrag eind 2022 zal nog hoger worden.

Sandra Harkes, beheerder van de Kinderboerderij De Goudse Hofsteden was overdonderd door de plotselinge donatie. "Wat een geweldig bedrag hebben jullie bij elkaar gespaard! We zijn bezig met het sparen voor een nieuw speeltoestel (de oude was aan vervanging toe en is uit veiligheidsoverwegingen al weggehaald). Met deze donatie kunnen we een mooi speeltoestel aanschaffe", aldus een blije Sandra.

Vanaf 2023 zal Cinema Gouda een nieuw lokaal goed doel kiezen om hun statiegeld aan te doneren. Heb je ideeën? Mail dan naar info@cinemagouda.nl

Op de foto Sandra Harkes, beheerder van de Kinderboerderij De Goudse Hofsteden, en Rafe Aarents, bedrijfsleider van Cinema Gouda.


Meer nieuws

Advertorial Oekraïne vandaag 12:41

Zelensky Hier: voorstelling over leven van Zelensky in De Goudse Schouwburg

Op dinsdag 5 maart komt Zelensky Hier naar De Goudse Schouwburg. Een vaudeville voorstelling met serieuze ondertoon van De Theatertroep i.s.m. De Spelersfederatie, Patrick Nederkoorn en Arjen Arnoldussen over het leven van de Oekraïense president Volodomyr Zelensky.

Algemeen vandaag 12:32

Bloemen voor Alexei Navalny bij oorlogsmonument bij Stadhuis op Markt

De Russische oppositieleider Alexei Navalny wordt ook herdacht in Gouda. De afgelopen dagen zijn er bloemen voor Navalny neergelegd bij het oorlogsmonument bij het Stadhuis op de Markt. Ook staan er een foto van Navalny en bordjes met de teksten: Ik ben niet bang. Wees ook niet bang. En Alexei, bedankt voor alles!

Sport en recreatie vandaag 12:07

Deze sporters staan nu op Wall of Fame

In Sportcentrum De Mammoet was zaterdagavond de feestelijke onthulling van de nieuwe naambordjes op de Wall of Fame. Op de Wall of Fame werden de namen van sporters toegevoegd, die de afgelopen twee jaar een Goudse Sportpenning hebben ontvangen voor een bijzondere sportprestatie. 

Advertorial Koor vandaag 11:29

Toonkunst Gouda voert Johannes Passion op in Sint Janskerk

300 jaar na de eerste uitvoering in 1724 voert Toonkunst Gouda in de SintJanskerk de Johannes Passion van Johann Sebastian Bach uit, een oratorium met als onderwerp het lijden en sterven van Jezus naar het Evangelie volgens Johannes. De uitvoering vindt plaats op vrijdag 15 maart.

Calamiteiten vandaag 11:19

Het onbewaakte ogenblik

Het onbewaakte ogenblik. Dat klinkt als de titel van een bestseller, maar werd voor een treinreiziger vanavond de akelige waarheid. De 22 jarige reiziger uit Nieuwerkerk aan den IJssel was met de trein onderweg naar huis. De tas van de man lag boven hem in het bagagerek. Ondanks dat zijn tas pal boven hem lag lukte het iemand toch om de tas in een onbewaakt moment te stelen.