Sint Jan
Advertorial 4 en 5 mei

Collegium Sint-Jan voert Requiem van Fauré uit

Collegium Sint-Jan voert komende zaterdag onder leiding van ⁦‪@stadsorganist⁩ Gerben Budding het troostrijke en hoopvolle Requiem van Fauré uit na de Nationale Dodenherdenking. Het concert begint om 21u00 en is vrij toegankelijk.

Requiem Fauré

Op zaterdagavond 4 mei om 21u00, na de Nationale Dodenherdenking, voert Collegium Sint-Jan onder leiding van Gerben Budding het requiem van Gabriel Fauré uit in het koor van de Goudse Sint-Jan. Zij worden begeleid door Dirk Luijmes op drukwindharmonium. Solisten zijn Nanette Mans, sopraan en Geert Rolfes, bas.

Het Requiem is Fauré’s bekendste werk, hij werkte er meer dan twintig jaar aan. In tegenstelling tot de bekende requiems van Mozart en Verdi is de versie van Fauré ingetogen en persoonlijk. Hij schreef erover: “Het requiem is zo zachtmoedig als ikzelf.” Zijn subtiele expressie klinkt in geliefde delen als Pie Jesu voor sopraan en de baritonsolo in het Offertorium.

Het concert is vrij toegankelijk. De organisatie vraagt een vrijwillige bijdrage om de kosten te kunnen dekken.
Dit concert is een samenwerking met Comité 4 en 5 mei Gouda.

Herdenkingsbijeenkomst 4 mei

Op 4 mei, 18u45 is er een herdenkingsbijeenkomst met medewerking van Mirjam Bikker (toespraak); Mirjam van Esschoten (presentatie); Henk Korvinus (voorzitter bestuur comité 4 en 5 mei Gouda); Jeffrey van Geenen (Stadsdichter); Gouda’s Liedertafel; De Pionier; Gerben Budding en Nanette Mans.


Meer nieuws

Advertorial Sport en recreatie vandaag 18:43

Wethouder Michiel Bunnik opent People Padel Gouda

Gouda heeft er met People Padel een sportieve trekpleister bij. Komende vrijdag 14 juni is de feestelijke opening van People Padel, de eerste indoor padellocatie in de stad. Rond 16u00 worden de deuren van deze nieuwe sportfaciliteit feestelijk geopend door wethouder Michiel Bunnik. Daarna kun je zelf ook aan de slag. Dus wees welkom...

Brand vandaag 17:38

Pizza te lang in oven, brandweer krijgt melding woningbrand

In een woning aan de Simon van der Stellaan heeft een pizza woensdagmiddag te lang in de oven gestaan. Zo ontstond er rond 14u50 rook en brand in de oven en vervolgens in de woning, waarop de brandweer voor een woningbrand werd gealarmeerd. 

Advertorial Sport vandaag 12:44

Schrijf snel je club in voor Rabo ClubSupport

Iedereen verdient een club! Een plek waar je elkaar ontmoet, elkaar sterker maakt en helemaal jezelf kunt zijn. Daarom ondersteunt de coöperatieve Rabobank al 20 jaar verenigingen door heel Nederland. Verenigingen en stichtingen in de regio van de Hollandse IJssel kunnen zich tot en met 14 juni aanmelden via www.rabo-clubsupport.nl. Vanaf 2 tot en met 24 september kunnen Rabobank leden stemmen op hun drie favoriete clubs in deze regio.

Opinie vandaag 12:18

Sportzomer 2024

Als ik naar buiten kijk heb ik toch mijn twijfels, maar het is echt zomer. Voor de weerkundigen is de metrologische zomer op 1 juni begonnen. De astronomische zomer begint pas op donderdag 20 juni. Hoe dan ook, van echt vakantieweer is nog geen sprake.

Stadshart vandaag 10:44

Gemeente past regels aan: binnenstad nog gastvrijer en levendiger

Als een horecaondernemer een plantenbak tegen de gevel van zijn zaak wil zetten, moet hij een terrasvergunning aanvragen. Een winkelier die datzelfde wil, hoeft dat niet. Om aan die scheve situatie een einde te maken, trekt de gemeente Gouda de uitstallingsregels voor detailhandel en horeca gelijk.