Mourik Groep

Containers op plek waar tank door geluidsscherm A12 denderde

Rijkswaterstaat heeft containers laten plaatsen bij het gat in het geluidscherm langs de A12 tussen Gouda en Reeuwijk. De containers vullen het gat waar 25 juli 2022 een Leopard-tank doorheen denderde. De containers staan er tot Rijkswaterstaat het geluidscherm kan herstellen.

Vrachtwagen met gevechtstank boort zich in geluidswal

Een vrachtwagen van defensie geladen met een Leopard-gevechtstank boorde zich maandagmiddag 25 juli 2022 rond 15u00 in een geluidswal aan de Rijksweg A12 op de grens van Gouda en Reeuwijk. Een lekke band van de vrachtwagen was de oorzaak van het ongeluk. De chauffeur van het voertuig raakte bij het ongeluk gewond.

Op de oplegger van de combinatie stond een Leopard tank type 2A4 van de Historische Verzamelingen Landmacht. Dit museum houdt historische voertuigen rijdend. De tank werd vervoerd voor een onderhoudsbeurt.

De schade die de combinatie veroorzaakte, was enorm. 

 

 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Festival vandaag 12:44

Festival Gouda Maakt Toekomst zondag op Goudasfalt

Voor het festival Gouda Maakt Toekomst moet je (een plekje in) de agenda vrij houden. Op zondag 4 juni van 12u00 tot 19u00 is GOUDasfalt DE plek waar je Toekomstmakers ontmoet en geïnspireerd raakt om er zelf één te worden!

Gemeente vandaag 12:06

Gouda wil grote gratis inpandige fietsenstalling met voorzieningen in binnenstad

De gemeente Gouda trekt een miljoen uit voor overdekte fietsenstalling met 750 rekken mét voorzieningen, zoals een toegankelijk openbaar toilet. De beoogde plek is het rijtje panden aan de Nieuwe Markt waarin eerst een reisbureau, een speelgoedwinkel en een kledingzaak zaten. Gouda wil de gratis bewaakte inpandige fietsenstalling Nieuwe Markt per 1 januari 2024 openstellen.

Voetbal vandaag 11:36

Romeo El Bouazatti nieuwe trainer SV Gouda

Ondanks een getekend contract bij SV Gouda besloot trainer Tim den Haan recentelijk toch het komend seizoen bij VV Alblasserdam aan de slag te gaan. Het zeer verraste bestuur van SV Gouda moest op zoek naar een andere trainer en vond hem deze week - al vrij snel - in de persoon van Romeo El Bouazatti.

Weer in Gouda vandaag 11:20

Zonnig, droog en vrij warm weekend!

Zaterdag blijft er met een oost-noordoostenwind droge en vrij warme lucht het Groene Hartgebied instromen. De zon schijnt de gehele dag uitbundig en de maximumtemperatuur loopt op naar 23 graden Celsius in de Goudse regio. In het waterrijke Reeuwijkse plassengebied is het een fractie koeler met circa 21 graden Celsius. De oost-noordoostenwind is overwegend matig van kracht, windkracht 3 à 4 Beaufort.