Corona test locatie Gouda sluit na 17 maart

Tot en met vandaag, vrijdag 17 maart, kun je op de corona testlocatie in Gouda terecht voor een coronatest en herstelbewijs. Daarna sluit de testlocatie van Hecht GGD Hollands Midden. Deze sluiting volgt op het genomen besluit van de minister van VWS dat testen op corona niet meer nodig is. Na 17 maart kun je voor een coronatest en herstelbewijs terecht bij een commerciële partij.

De GGD heeft de afgelopen drie jaar een belangrijke bijdrage geleverd aan de bestrijding van corona. Sinds de start van het testen nam Hecht GGD Hollands Midden bijna 1,5 miljoen testen af.

Herstelbewijs

Sommige landen vragen nog om een Digitaal Corona Certificaat (DCC). Die krijgen mensen onder meer met een herstelbewijs. Hiervoor kun je je tot en met 17 maart laten testen bij de corona testlocaties van Hecht GGD Hollands Midden. Kijk voor de openingstijden en het maken van een afspraak op www.ggdhm.nl/coronatest.

Na 17 maart kun je voor een coronatest en herstelbewijs terecht bij een commerciële partij, zo besloot de minister van VWS. Deze bedrijven werken nu aan de voorbereiding hiervan.

Kijk voor informatie over corona en testen op corona op www.rijksoverheid.nl/corona


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Zorg vandaag 17:28

Verlichte tractoren brengen kerstgroet aan bewoners zorgcentra

Een stoet verlichte tractoren reed vrijdagavond vanuit Stolwijk naar Gouda en weer terug. In Gouda werd een bezoek gebracht aan de bewoners van zorgcentrum De Hanepraij en in Stolwijk aan de bewoners van woonzorgcomplex Wilgenhoven. De initiatiefnemers wilden op deze wijze een kerstgroet aan de bewoners van beide huizen overbrengen.

Calamiteiten vandaag 17:19

Berk valt op dak museumhavencafé IJsselhuis

Een berk bij het Museumhavencafe IJsselhuis is vanacht door de hevige wind afgebroken en vervolgens op het dak terecht gekomen van het voormalige schipperswachtlokaal. Het IJsselhuis liep daarbij flinke schade op, maar kon zondag wel gewoon open.

Voetbal vandaag 16:22

DONK kent weer twee gezichten

Dat bijna een uur uitstekend voetbal spelen en een 3-0 voorsprong nemen geen garantie is voor een eenvoudige zege, werd in de strijd tussen de nummer twee, DONK, en het laaggeplaatste CSW maar weer eens bewezen. De thuisploeg freewheelde ogenschijnlijk eenvoudig naar een ruime voorsprong, maar kwam uiteindelijk billenknijpend nog goed weg met “slechts” een 3-2 overwinning.

Ongeval vandaag 16:07

Auto op z'n kop in water Burgemeester van Reenensingel

Een automobilist raakte zondagmiddag rond 12u20 door nog onbekende oorzaak met zijn auto van de Burgemeester van Reenensingel en belandde vervolgens met zijn voertuig op z'n kop in het naastgelegen water. De automobilist en een bijrijder zijn er vandoor gegaan en hebben zich nog niet gemeld.

Advertorial gospel vandaag 11:00

Concerten negende editie Black Gospel Night bijna uitverkocht

De feestdagen staan bijna voor de deur. Nog 14 dagen en dan is het zover! Eigenwijze Evenementen B.V., een toonaangevende evenementenorganisatie uit Reeuwijk, kondigt met trots aan dat de 9e editie Black Gospel Night bijna is uitverkocht. Niet verwonderlijk: Black Gospel Night in Gouda brengt vreugde en inspiratie in het hart van de feestdagen.

Voetbal vandaag 10:08

Jodan Boys met zege de feestdagen in

Jodan Boys heeft de laatste competitiewedstrijd van 2023 goed afgesloten. In eigen huis was de ploeg van Erik van Zoest een maatje te groot voor Argon. De Gouwenaars hadden grote delen van de wedstrijd een veldoverwicht, maar hielden Argon lange tijd in de wedstrijd. Uiteindelijk won Jodan Boys toch met duidelijke cijfers: 5-2.