Corona test locatie Gouda sluit na 17 maart

Tot en met vandaag, vrijdag 17 maart, kun je op de corona testlocatie in Gouda terecht voor een coronatest en herstelbewijs. Daarna sluit de testlocatie van Hecht GGD Hollands Midden. Deze sluiting volgt op het genomen besluit van de minister van VWS dat testen op corona niet meer nodig is. Na 17 maart kun je voor een coronatest en herstelbewijs terecht bij een commerciële partij.

De GGD heeft de afgelopen drie jaar een belangrijke bijdrage geleverd aan de bestrijding van corona. Sinds de start van het testen nam Hecht GGD Hollands Midden bijna 1,5 miljoen testen af.

Herstelbewijs

Sommige landen vragen nog om een Digitaal Corona Certificaat (DCC). Die krijgen mensen onder meer met een herstelbewijs. Hiervoor kun je je tot en met 17 maart laten testen bij de corona testlocaties van Hecht GGD Hollands Midden. Kijk voor de openingstijden en het maken van een afspraak op www.ggdhm.nl/coronatest.

Na 17 maart kun je voor een coronatest en herstelbewijs terecht bij een commerciële partij, zo besloot de minister van VWS. Deze bedrijven werken nu aan de voorbereiding hiervan.

Kijk voor informatie over corona en testen op corona op www.rijksoverheid.nl/corona


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Verkeer en vervoer vandaag 12:05

Verkeershinder bij aanleg schoolzone Plaswijckweg

In de omgeving van de Plaswijckweg en de Ridder van Catsweg zijn verschillende basisscholen. Deze drukke straten zorgen voor onveilige verkeerssituaties. Daarom verandert de gemeente Gouda de inrichting van de Plaswijckweg en de Ridder van Catsweg ter hoogte van de scholen. Dat brengt de nodige verkeershinder met zich mee.

Kunst en Cultuur vandaag 11:00

Gelukkig hebben we de plaatjes nog

Gelukkig hebben we de plaatjes nog, zo schrijft Maaike Hoonhout op social media. Het is bijna 9 jaar geleden dat we op feestelijke wijze de #Welkomstmuur verwelkomden in ons Goudse stadsgezicht. 'Negen jaar alweer?' hoor ik jullie denken. Ja, echt waar.

Mijn plek in Gouda vandaag 10:00

Mijn Plek in Gouda

'Mijn plek in Gouda' is een rubriek van ZoGouds naar het idee en in samen- en wisselwerking met de Goudse fotograaf/projectmaker Hermen Buurman. Fotograaf en filmer Buurman is al even bezig met de reeks beelden van inwoners die gefotografeerd zijn op 'Mijn plek in Gouda'. ZoGouds brengt vandaag in tekst en beeld Mijn plek in Gouda van Julie Middelkoop.

Advertorial Gezondheid en welzijn vandaag 09:00

Wonen met zorg en gedeelde interesses

Domus Magnus doet er alles aan om haar bewoners in het Sint Jozefpaviljoen de gemoedelijkheid van thuis te laten voelen. "Zorg en Welzijn stemmen we af op de behoeften van bewoners. We verdiepen ons in hun interesses en behoeftes en betrekken ze in de welzijnsactiviteiten die we organiseren", aldus Esther Visser van Domus Magnus.

Advertorial Theater gisteren 20:00

Te zien in schouwburg: Second Life, reality-check op dubbellevens

De voorstelling Second Life van choreograaf Jasper van Luijk staat op donderdag 13 april in De Goudse Schouwburg. Second Life is een indringend liefdesduet, geïnspireerd op de beroemde choreografie Live (1979) van Hans van Manen.