Raymond Aarsman

Cultuurhuis Garenspinnerij staat bol van activiteiten bij Open Huis

Creatieve bezige bijtjes en muzikale vogeltjes opgelet: op zaterdag 10 september 2022, tijdens Open Monumentendag, staan ook de deuren van Cultuurhuis Garenspinnerij, café/podium/club StudioGonz en het Jeugdtheaterhuis wagenwijd open. Iedereen is van harte welkom om tussen 14u00 en 17u00 te komen kijken, snuffelen, creëren, musiceren, speuren en meer. Geef een tik tegen je brein en ontdek je talent!

garenspinnerij opendag 2022.jpg

Kijk, ontmoet en doe mee

Het wordt een gezellige middag vol beeldende kunst, muziek, theater, dans en media. Tijdens de  Open Huis kan iedereen open lessen volgen, docenten ontmoeten, muziekinstrumenten uitproberen en van alles horen en zien. Er worden rondleidingen gegeven door het historische pand van de Garenspinnerij en de bar in de foyer is geopend voor een hapje en drankje. 

Het complete programma staat op de site www.cultuurhuisgarenspinnerij.nl. Er is voor iedereen wat leuks te zien en te doen.

Programma

  • Schilder bij de ingang aan de Turfsingel een fruitig kunstwerk.
  • Popkoor Streetlife zingt van 14u00 tot 14u25 op het Erasmusplein (direct naast de Garenspinnerij).
  • In het gebouw is om 15u00 een Open repetitie van het Seniorenkoor bij te wonen.
  • Je kunt deelnemen aan een rondleiding door het historische gebouw.
  • Doe gezellig mee aan de speurtocht en krijg na afloop een leuk prijsje.

In de muziek- en beeldende kunstlokalen kun je instrumenten uitproberen, gezellig mee doen met de kunstlessen, gewoon alleen komen kijken als je dat liever wil en kennis maken met de docenten.

Jeugdtheaterhuis

Ook het Jeugdtheaterhuis in de Garenspinnerij houdt Open Huis. Iedereen is welkom om de leukste dingen van het Jeugdtheaterhuis te ontdekken. Jongeren tussen 4 t/m 12 jaar kunnen komen spelen, verkleden, verzinnen, knutselen, op de foto en meer…

Zet een nieuw gezicht op met een zelfgemaakt masker. Doe een coole photoshoot met een bizarre achtergrond in onze filmstudio – speciaal voor vandaag is die te vinden in de foyer. De toffe studio's van de Theaterwereld zijn ook open: het bioscoopje, de theaterzaal en het inspiratielokaal vol boeken, typemachines en geheime hoekjes. Of je nu wilt acteren, zingen, het licht wilt bedienen in de theaterzaal, wil knutselen of lekker verkleden en gek doen: de docenten en oudere leerlingen staan voor alle bezoekers klaar.

Iedereen is meer dan welkom in de Garenspinnerij!

Entree: gratis. Adres: Turfsingel 34, 2802 BC Gouda


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Voetbal vandaag 17:53

Jodan Boys op bezoek bij koploper Zuidvogels

Na de teleurstelling van afgelopen zaterdag tegen DVVA, gaat Jodan Boys zaterdag laten zien wat ze in hun mars hebben tegen koploper Zuidvogels uit Huizen. Dit wordt een pittige klus want, na een moeilijke start van het seizoen is de motor van Zuidvogels gaan draaien en niet meer tot stilstand gekomen. 

Sport vandaag 16:56

100 supporters GMHC met auto's en bus en pizza naar Groningen

Dames 1 van de Goudse Mixed Hockey Club is vrijdagmiddag afgereisd naar het verre Noorden voor de kwartfinale van de Silver Cup. Zie frontfoto. In Groningen nemen de Goudse hockeydames het op tegen GHBS. Zo'n 100 supporters reizen de cupfighters na in auto's en met de bus. Daarbij zorgt sponsor New York Pizza voor een goede bodem. 

Politie en handhaving vandaag 16:23

Verboden wapens aangetroffen bij controle bedrijven Gouwestroom

Bij een integrale controle op bedrijventerrein Gouwe Stroom is donderdag in een van de bedrijfspanden verboden wapens, waaronder een vuurwapen en kruisboog, aangetroffen. De toezichthouders hebben de zaak overgedragen aan de politie die de wapens in beslag heeft genomen. De eigenaar is aangehouden en de politie heeft de zaak verder in onderzoek genomen.

Advertorial Winkels vandaag 15:26

Casa Bloemendaal blijft open en heeft geen leegverkoop

Casa sluit een op drie Nederlandse winkels. Zo werd deze week bekend. Het management van Casa verzekert dat de Casa vestiging in Winkelcentrum Bloemendaal open blijft. "We hebben Mid Season Sale, maar zeker geen leegverkoop", zo laat Casa Gouda weten, mede via posters op de ramen.

Religie vandaag 15:17

In kluis gevonden laatmiddeleeuwse incunabelen komen terug naar Gouda

De in 2022 in een kluisje bij de Haastrechtse passionisten teruggevonden incunabelen komen terug naar de Librije in Gouda. De incunabelen komen oorspronkelijk het Goudse Paulusklooster, zijn versierd door collatiebroeders, zijn vervolgens in de Goudse Librije belandt en daaruit weer geveild. De zeven Goudse incunabelen uit het Passionistenklooster in Haastrecht worden 17 mei overgedragen aan het Streekarchief Midden-Holland.