Cultuurhuis Garenspinnerij
Advertorial Feest

Cultuurhuis Garenspinnerij viert 10de verjaardag met jubileumprogramma Goud!

Cultuurhuis Garenspinnerij viert 10-jarig jubileum met het spektakel GOUD! Een feestelijk programma boordevol theater, muziek en kunst voor alle Gouwenaars. Kom op vrijdag 5 en zaterdag 6 april naar GOUD!, het spektakel waarmee gevierd wordt dat het 10- jaar geleden is dat het verbouwde pand van de Koninklijke Machinale Garenspinnerij aan de Turfsingel in gebruik genomen werd als Cultuurhuis Garenspinnerij.

Garenspinnerij vanaf de Guldenbrug.jpg

Toveren

Het evenement is een samensmelting van muziek, theater en kunst en is gratis toegankelijk voor alle Gouwenaars, jong en oud. De vaste Cultuurhuisgenoten Jeugdtheaterhuis, StudioGonz, Cultuurhuis Garenspinnerij en Netwerk Amateurkunst toveren gezamenlijk het hele gebouw om tot één bruisend podium. Kom en beleef zelf hoe theater, muziek en kunst je kunnen verwonderen, verrassen en ontroeren. Maak het mee!

Cultuurhuis Gouda 10de verjaardag Goud!.jpg

Boordevol programma

Het programma van dit feestelijke spektakel is inmiddels compleet en boordevol theater, muziek en kunst. Hieronder lichten we een tipje van de sluier op. Het volledige programma en meer informatie vind je op www.cultuurhuisgarenspinnerij.nl/goud.

Vrijdag 5 april | vanaf 19u00

Vrijdagavond wordt een muzikaal spektakel. Bezoekers genieten van een gevarieerde line-up van huisbands en ensembles. Na de knetterende opening door Kingsman Orchestra met popping ‘Pendulum Wave’ klinkt overal in het pand muziek. Onder meer The Shapeshifters & The Millimeters, The Freddies en Hyeenas On Stage treden op. Het Barokensemble speelt muziek van Gershwin en het klarinetensemble Chalumeau doet een klarinetrave. Je kunt zelf meespelen tijdens een jamsessie of geruisloos door de avond dansen op de Silent Disco met huis-DJ Danou. Na afloop zijn er Pianobar Hits in de foyer en de feestelijke Karaoke Avond in StudioGonz.

Zaterdag 6 april | vanaf 13u00

Op zaterdagmiddag opent het programma met een live talkshow in StudoGonz, met als gast onder meer singer-songwriter, theatermaker, cabaretier en oud-cursist Peter van Rooijen. Hierbij is iedereen van harte welkom om met ons te proosten en taart te eten. Daarna barst het spektakel in het hele gebouw los. Te zien is onder meer de voorstelling HAKIM op z’n Best (4+, bekend van Sesamstraat), de Goudse rockformatie ASK! in StudioGonz en Theater Confetti van Jeugdtheaterhuis. Kom kijken, luisteren én zelf meedoen. Doorlopend zijn er allerlei activiteiten, muziekoptredens, en andere leuke en interessante dingen om te zien of doen. Van een Ocarina Soundscape en een filmvertoning, tot optredens van koren en ensembles. Bezoek onze Geheime Tuin of het Harp-ligconcert om te ontspannen. Lach om de zotten van Zotte Zaterdag die een klucht spelen. Doe zelf mee aan een live muurschildering op klassieke muziek, theaterimprovisatie of body percussie. Praat mee in de live talkshow voor en door jongeren, of maak zelf een gouden broche. De middag wordt afgesloten met een knallend slotconcert van Stedelijke Harmonie Caecilia.

GOUD! gratis en voor iedereen

GOUD! is helemaal gratis toegankelijk voor alle Gouwenaars van alle leeftijden. We nodigen iedereen van harte uit om samen met ons het 10-jarig jubileum van Cultuurhuis Garenspinnerij te komen vieren. Het complete programma en meer informatie vind je op www.cultuurhuisgarenspinnerij.nl/goud.

Over de Garenspinnerij

Het gebouw van Cultuurhuis Garenspinnerij heeft een interessante historie als voormalige werkplaats van de Goudsche Machinale Garenspinnerij, opgericht in 1861. Ooit bood het werk aan zo'n 400 medewerkers, waaronder ook kinderen. Bij het bereiken van het eeuwfeest in 1961 ontving het bedrijf het predicaat Koninklijk. Na de verhuizing naar Waddinxveen in 1981 werd het pand overgenomen door de gemeente Gouda.

Sinds de uitgebreide renovatie in 2014 schittert het gebouw nu als de culturele hotspot voor Gouda en omstreken. Met ruimtes voor StudioGonz, Jeugdtheaterhuis, Netwerk Amateurkunst en Cultuurhuis Garenspinnerij is het dé plek voor jong en oud voor kunst en theatereducatie, expressie en verbinding. Of het nu gaat om het volgen van workshops of cursussen in beeldende kunst, theater, muziek, media en dans, het bewonderen van exposities, het bezoeken van een concert of gewoon een lekkere flexwerkplek in de foyer; Cultuurhuis Garenspinnerij staat altijd open voor iedereen.

GOUD! Spektakel Spektakel

Cultuurhuis Garenspinnerij

Vrijdagavond 5 april en zaterdagmiddag 6 april 2024

Gratis toegankelijk voor alle leeftijden

Compleet programma en meer informatie op www.cultuurhuisgarenspinnerij.nl/goud

 


Meer nieuws

Geschiedenis vandaag 10:08

Gouda heeft er weer nieuwe Goudologen bij

Gouda heeft er weer nieuwe Goudologen bij. Het Historisch Platform Gouda reikte zaterdag aan de kersverse Goudologen het certificaat Goudologie 1 uit. Dit na een goed gemaakt examen in - hoe kan het ook anders - het stadhuis op de Markt.

Verkeer en vervoer vandaag 09:49

Spoorstraat weer open voor alle verkeer

De Spoorstraat is zaterdagavond rond 22u00 weer opengesteld voor alle verkeer. Dat was eerder dan gepland. Dit weekend was de tweede afsluiting voor werkzaamheden aan het viaduct Noothoven van Goorstraat. Dit vanwege de plaatsing van een 160 ton wegend nieuw viaduct. De delen werden in delen aangevoerd en geplaatst door mobiele kranen.

Voetbal vandaag 09:38

Jodan Boys ziet het seizoen als een nachtkaars uitgaan

Jodan Boys heeft zichzelf zaterdag een slechte dienst bewezen. In een wedstrijd waarin gewonnen moest worden gaven de Gouwenaars in de eerste helft niet thuis, waardoor de ploeg van Erik van Zoest tegen een 1-3 achterstand aankeek. Deze slechte vijfenveertig minuten kwam Jodan Boys in de tweede helft niet meer te boven, al wist de ploeg nog wel een keer te scoren. Door dit verlies ziet het er naar uit dat Jodan Boys in de grijze middenmoot eindigt. 

Algemeen vandaag 09:00

Like Me geeft je inzicht in de belevingswereld van je puber

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Gouda houdt in samenwerking met theatergroep PlayBack op 18 april de theatervoorstelling en informatiemarkt Like Me bij KC De Ontdekkingsreizigers in Westergouwe. De voorstelling geeft je inzicht in de belevingswereld van je puber en hun strijd om erbij te horen.

Museum vandaag 08:00

Lievelingspop van 9-jarige Edith, vermoord in WOII, komt in Museum Gouda

De pop van de joodse Edith Roseij Beek (1934-1943) wordt onderdeel van de collectie van Museum Gouda. Het Goudse meisje zat in de Tweede Wereldoorlog ondergedoken, maar tevergeefs: als 9-jarige werd ze in Auschwitz vermoord. Haar lievelingspop liet ze achter op haar onderduikadres.