De Goudse Schouwburg
Advertorial Theater

Cursisten Garenspinnerij in voorprogramma hoofdacts De Goudse schouwburg

Cultuurhuis Garenspinnerij en De Goudse Schouwburg zijn een samenwerking begonnen waarbij ze samen een randprogramma creëren rond voorstellingen waarbij getalenteerde Gouwenaars centraal staan.

Cursisten van de Garenspinnerij treden op in de foyer van het theater bij de voorstellingen van onder andere Tim Akkerman, Jamai, Berget Lewis en Ellen ten Damme.

De samenwerking tussen de twee culturele partijen is een goede gelegenheid om de artistieke creativiteit van Goudse cursisten te vieren en hun inspanningen te belonen. 

Het programma: 

- Zondag 11 februari komt klarinetensemble Chalumeau bij Calefax – Klassiek op zondag: 
https://goudseschouwburg.nl/agenda/calefax-10001896/

- Donderdag 2 maart komt seniorenkoor Voce Cantate bij Berget Lewis – WE ARE ONE / Celebrate 
Tina: https://goudseschouwburg.nl/agenda/berget-lewis-10001837/

- Vrijdag 19 april komt Biggerband bij Ellen ten Damme en camerata zuid: 
https://goudseschouwburg.nl/agenda/ellen-ten-damme-kamarata-zuid-10001831/

- Dinsdag 24 april komt klezmerband Goldfaden bij Niki Jacobs: 
https://goudseschouwburg.nl/agenda/niki-jacobs-in-concert-10001764/

Het partnership tussen de Garenspinnerij en de Goudse Schouwburg belooft niet alleen artistieke kansen voor cursisten, maar het zal ook de culturele scene in Gouda versterken en verder verrijken.

Zie de website van de schouwburg voor meer informatie en kaarten: www.goudseschouwburg.nl


Meer nieuws

Advertorial Festival gisteren 20:00

Voordelige earlybird combinatiepakketten Festival De Verwondering

In de hele Goudse binnenstad barst in het weekend van 19 tot en met 21 september De Verwondering weer los. De voorstellingen van The Ashton Company, Chagall en in de historische Agnietenkapel zijn in de verkoop gegaan met voordelige earlybird combinatiepakketten. 

Muziek gisteren 10:00

Songs about Fish and Ships zingen rond bij IJsselhuis Museumhavencafe

Het IJsselhuis Museumhavencafe bij het Binnenhavenmuseum is op zondag 16 juni van 15u00 tot 18u00 het toneel van Shantycafé's Songs about Fish and Ships. Met live optreden van de shantykoren Pekel en Gouds Getij. Het doel van deze middag is samen zingen over de zee, zeevaarders, vissersvrouwen, vis en drank.

Verkiezing gisteren 09:00

Verkiezing nieuwe kinderburgemeester op woensdag 19 juni

Op woensdagochtend 19 juni is de verkiezing van de nieuwe kinderburgemeester van Gouda. Sara Crielaard, Hugo Gorter, Diyae El Mesnani, Rens Mikkers, Jinthe Seppenwoolde en Bavly Shenouda presenteren zich die ochtend aan het publiek en de jury in de raadzaal. Aan het eind van deze ochtend kiest de jury de nieuwe kinderburgemeester van Gouda. De andere vijf kandidaten worden een jaar lang kinderwethouder van Gouda.

Gemeente gisteren 08:00

Winterdijktunnel opgeknapt met graffiti-kunst van scholieren

De Winterdijktunnel heeft een opknapbeurt gehad. De tunnel is gerestaureerd en de tegels zijn vervangen door een graffitikunstwerk. Dit kunstwerk is gerealiseerd door vier scholieren van het Driestar College, onder begeleiding van twee graffiti-artiesten. Wethouder Michel Klijmij-van der Laan was deze week bij de Winterdijktunnel aanwezig om de scholieren, de graffiti-artiesten en aannemer Batec namens het college van B&W te bedanken voor hun mooie werk. 

Muziek 14 jun. 2024 19:00

Goudse Esmee Joanna en Adje maken EK-liedje We zijn erbij

De Goudse Esmee van Oostende, oftewel Esmee Joanna, is een zangeres, performer, presentatrice, social-influencer en content-creator. Ze doet dus van alles. Ze heeft nu met de bekende Adje een EK-liedje gemaakt met 'Wij zijn erbij' (op Ich bin wie du). Dit voor het Europees Kampioenschap dat vanaf 14 juni in Duitsland wordt gespeeld.