De Goudse Schouwburg
Advertorial Theater

Cursisten Garenspinnerij in voorprogramma hoofdacts De Goudse schouwburg

Cultuurhuis Garenspinnerij en De Goudse Schouwburg zijn een samenwerking begonnen waarbij ze samen een randprogramma creëren rond voorstellingen waarbij getalenteerde Gouwenaars centraal staan.

Cursisten van de Garenspinnerij treden op in de foyer van het theater bij de voorstellingen van onder andere Tim Akkerman, Jamai, Berget Lewis en Ellen ten Damme.

De samenwerking tussen de twee culturele partijen is een goede gelegenheid om de artistieke creativiteit van Goudse cursisten te vieren en hun inspanningen te belonen. 

Het programma: 

- Zondag 11 februari komt klarinetensemble Chalumeau bij Calefax – Klassiek op zondag: 
https://goudseschouwburg.nl/agenda/calefax-10001896/

- Donderdag 2 maart komt seniorenkoor Voce Cantate bij Berget Lewis – WE ARE ONE / Celebrate 
Tina: https://goudseschouwburg.nl/agenda/berget-lewis-10001837/

- Vrijdag 19 april komt Biggerband bij Ellen ten Damme en camerata zuid: 
https://goudseschouwburg.nl/agenda/ellen-ten-damme-kamarata-zuid-10001831/

- Dinsdag 24 april komt klezmerband Goldfaden bij Niki Jacobs: 
https://goudseschouwburg.nl/agenda/niki-jacobs-in-concert-10001764/

Het partnership tussen de Garenspinnerij en de Goudse Schouwburg belooft niet alleen artistieke kansen voor cursisten, maar het zal ook de culturele scene in Gouda versterken en verder verrijken.

Zie de website van de schouwburg voor meer informatie en kaarten: www.goudseschouwburg.nl


Meer nieuws

Advertorial Winkels vandaag 13:58

Primeur voor Gouda: Melbourne Coffee in stationshal gaat 4 maart open

In de stationshal van Station Gouda, aan de centrumzijde, komt de Australische koffiezaak Melbourne Coffee. Hiervoor is circa 177 m² verhuurd aan Melbourne Coffee. Gouda heeft hiermee een primeur. De Australische koffieketen opent in Gouda haar eerste vestiging in Nederland. En wel op maandag 4 maart. Basis Bedrijfshuisvestiging deed hiervoor de bemiddeling.  

Voetbal vandaag 13:23

DONK loopt tegen eerste seizoensnederlaag op

Een bij vlagen goed spelend DONK is tegen een verdedigend ingesteld Alphia door persoonlijke fouten tegen de eerste thuisnederlaag aangelopen: 1-2. Door dit resultaat zakken de Gouwenaars nu naar plek twee, drie punten achter VUC en gelijk met HVV.

Advertorial Feest vandaag 12:49

Organisatie Koningsnacht en Koningsdag in handen van De Theaterbakkerij

De Theaterbakkerij neemt dit jaar de organisatie van Koningsnacht en Koningsdag op de Markt van Gouda op zich. Zo maakte Ruud Bakker zaterdagmiddag bekend in de spelershome van Jodan Boys waar De Theaterbakkerij het buffet bij de wedstrijd Jodan Boys-Woudenberg sponsorde en waar De Theaterbakkerij de plannen voor 2024 presenteerde.

Advertorial Oekraïne vandaag 12:41

Zelensky Hier: voorstelling over leven van Zelensky in De Goudse Schouwburg

Op dinsdag 5 maart komt Zelensky Hier naar De Goudse Schouwburg. Een vaudeville voorstelling met serieuze ondertoon van De Theatertroep i.s.m. De Spelersfederatie, Patrick Nederkoorn en Arjen Arnoldussen over het leven van de Oekraïense president Volodomyr Zelensky.

Algemeen vandaag 12:32

Bloemen voor Alexei Navalny bij oorlogsmonument bij Stadhuis op Markt

De Russische oppositieleider Alexei Navalny wordt ook herdacht in Gouda. De afgelopen dagen zijn er bloemen voor Navalny neergelegd bij het oorlogsmonument bij het Stadhuis op de Markt. Ook staan er een foto van Navalny en bordjes met de teksten: Ik ben niet bang. Wees ook niet bang. En Alexei, bedankt voor alles!

Sport en recreatie vandaag 12:07

Deze sporters staan nu op Wall of Fame

In Sportcentrum De Mammoet was zaterdagavond de feestelijke onthulling van de nieuwe naambordjes op de Wall of Fame. Op de Wall of Fame werden de namen van sporters toegevoegd, die de afgelopen twee jaar een Goudse Sportpenning hebben ontvangen voor een bijzondere sportprestatie.