Historisch Platform Gouda

Cursus Goudologie is weer begonnen

"We zijn weer begonnen!", zo laten de medewerk(st)ers van Historisch Platform Gouda weten. Dertig deelnemers startten zaterdag met Goudologie. Dit om over 12 weken Goudoloog te worden.

Gouda heeft al 1000 Goudologen

Na de start in 2005 van de cursus Goudologie, verwelkomde wethouder Thierry van Vugt december vorig jaar de 1000-ste Goudoloog. Simone Sibrijns van harte gefeliciteerd!

"Van harte gefeliciteerd! Meer dan duizend inwoners van onze stad (en daarbuiten) dragen inmiddels met trots de felbegeerde titel Goudoloog! Zaterdag kwam er een zeer diverse groep, van 17 tot 90+ jaar, bij het Historisch Platform Gouda", aldus wethouder Thierry van Vugt.

 

Goudologie

Het idee van de cursus Goudologie, de opleiding tot ‘Goudoloog’ met een solide basiskennis van de cultuur en geschiedenis van de stad Gouda, is gebaseerd op de cursus ‘Boschlogie’, die al bijna vijfentwintig jaar lang in ‘s-Hertogenbosch met groot succes wordt gegeven. Het Gouds Historisch Platform leek de ideale basis voor de organisatie van een Gouds pendant van de Bossche opleiding, want dit past immers bij uitstek in de doelstellingen van het Platform.

Zo is hier, met dank aan de enthousiaste Bossche cursusleiders voor hun steun in onze startfase, de cursus ‘Goudologie’ opgezet, waaraan alle Goudse coryfeeën op de diverse gebieden hun belangeloze medewerking als docent hebben toegezegd en daadwerkelijk gegeven. De cursus draait nu sinds 2005 en inmiddels hebben 1.000 mensen de cursus gevolgd. Zij mogen zich Goudoloog noemen.

Meer informatie en inschrijven

Je kunt je inschrijven voor de basiscursus: Goudologie basiscursus najaar 2023. Naast de basiscursus Goudologie organiseren we ook vervolgcursussen over specifieke onderwerpen zoals ‘Kloosters’, ‘Gouda buiten de Singels’ en ‘Gouda in WO I & II’. Deze cursussen kun je volgen nadat je het certificaat Goudologie basiscursus behaald hebt. 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Vastgoed gisteren 19:07

Sam's Bakery & lunchroom keert terug in binnenstad

Sam's Bakery & lunchroom keert terug in de Goudse binnenstad. De bakker is bezig met de verbouwing van het pand aan Korte Groenendaal 22 waar voorheen Keurslager Konermann in zat. Sam's Bakery & lunchroom verwacht op zaterdag 20 april de nieuwe zaak te openen. De bakkerij zat tot 2022 aan de Lange Tiendeweg.

Ontmoetingsplaats gisteren 18:51

Lentegesprekken brengen de buurt dichter bij elkaar

Wat zou er gebeuren als je met zes buren bij elkaar komt en echt naar elkaar zou luisteren? Gouda Bruist organiseert in mei en juni Lentegesprekken om Gouwenaars te stimuleren om een gesprek te organiseren in de huiskamer of in het buurthuis. Eerder al voor de Wintergesprekken en nu voor de Lentegesprekken wordt de werkvorm ‘Stroopwafel Gesprekken’ gebruikt.

Advertorial Dieren gisteren 18:46

Ben/help jij bij de bijentelling?

Van 15 tot en met 24 april kan iedereen meedoen aan de bijentelling! Wil je de bijen een extra handje helpen? Doe dan op 22 april ook mee aan de Nationale Zaaidag!

Wonen en bouwen gisteren 18:45

Sloop (Bunnik-terrein) en bouw (De Koploper) in één beeld gevangen

Sloop (Bunnik-terrein) en bouw (De Koploper) in één beeld gevangen. De oude bedrijfspanden van Bunnik Services zijn binnenkort al uit het beeld verdwenen. Wellicht deze week al. Alleen puin en afval moeten nog worden verwijderd. Dan begint daar ook weer de bouw, van nieuwbouwwoningen van project Wonen in Parcour.