De Goudse Verzekeringen
Advertorial Ondernemen

De Goudse Audiotour: verhalen van vroeger verteld door mensen van nu 

In 1924 richtte Geert Bouwmeester senior De Goudse Verzekeringen op. Dit jaar viert de verzekeringsmaatschappij dus haar honderdste verjaardag. Het familiebedrijf voelt zich sterk verbonden met Gouda. Daarom is een audiotour ontwikkeld die wandelaars in ongeveer drie kwartier meevoert in de geschiedenis van de stad én van De Goudse. Zo hoor je welke voetafdruk de verzekeraar tot nu toe heeft achtergelaten en leer je Gouda van een heel andere kant kennen! 

pand Goudse Verzekeringen.jpg

Hoe werkt het?

Vanaf zaterdag 18 mei is er een folder beschikbaar met een routebeschrijving van de wandeling én de locaties waarover een verhaal verteld wordt. De verhalen kunnen worden beluisterd via een QR-code. Ze worden verteld door medewerkers van De Goudse. De verhalen van vroeger, verteld door de mensen van nu. De folder is gratis op te halen bij het kantoor van De Goudse aan het Bouwmeesterplein en op verschillende plekken in de stad, zoals het Museum Gouda. De verhalen zijn ook te downloaden via www.goudse.nl/audiotour.

Geert Bouwmeester, Bestuursvoorzitter De Goudse: ‘Onze band met Gouda is hecht. Niet voor niets draagt onze maatschappij de naam De Goudse. Begonnen in de Jerusalemstraat zijn wij altijd onlosmakelijk aan Gouda verbonden gebleven. De Goudse is sinds de oprichting in Gouda gevestigd en onderscheidt zich in de stad en regio als een van de grootste werkgevers én als vertrouwde sponsor van maatschappelijke belangen. In de verhalen is onder andere te horen hoe onlosmakelijk wij met de stad verbonden zijn.’ 

De Goudse en Museum Gouda, samen jarig

De Goudse is niet de enige die dit jaar jubileert. Museum Gouda beleeft ook een kroonjaar. Het museum wordt dit jaar maar liefst 150! Samen jarig zijn schept een band, dus De Goudse en Museum Gouda trakteren beide. Met de kortingscode 2024jubi bedraagt de entreeprijs van het museum van 18 mei t/m 30 juni 2024 geen €14,50, maar slechts €10,-. In het museum kunt u genieten van de speciale jubileumtentoonstelling ‘De stad verzamelt’.  

Femke Haijtema, directeur Museum Gouda: ‘Museum Gouda werd als stadsmuseum opgericht in 1874 en is daarmee een van de oudste musea van Nederland! Het museum zou niet kunnen bestaan zonder de steun van de vele lokale partners. Wij zijn trots op de band die we al jaren hebben met De Goudse Verzekeringen, als lid van het Gouds Catharina Gilde. We vinden het fijn om nog iets terug te doen door middel van deze kortingsactie.


Meer nieuws

Gemeente vandaag 19:16

Global Goals Dashboard maakt inzichtelijk hoe Gouda ervoor staat

Hoeveel mensen in Gouda leven onder of rond het sociaal minimum? Hoe is de ontwikkeling van de woningvoorraad in onze stad? Hoe staat het met de gezondheid van Gouwenaars? Hoeveel CO2-uitstoot heeft Gouda afgelopen jaren bespaard? Is de kwaliteit van onze wateren verbeterd? De antwoorden op deze en nog veel meer vragen zijn te vinden op het nieuwe Global Goals Dashboard dat de gemeente Gouda deze week heeft gelanceerd.

Gemeente vandaag 18:58

Gouda maakt einde aan lange BKR-registratie na schuldentraject

Om inwoners te helpen hun leven sneller op te pakken na een schuldhulpregeling kort de gemeente Gouda de BKR-registratie fors in. De registratie blijft niet langer 5 jaar staan, maar slechts 6 maanden. “We willen dat mensen sneller perspectief krijgen en weer volwaardig mee kunnen doen in de samenleving”, licht wethouder Armoedebestrijding Jan Kees Oppelaar toe.

Advertorial Sport en recreatie vandaag 18:58

Beweegmakelaars SPORT•GOUDA op vaste tijden te vinden in wijken

SPORT•GOUDA wil ervoor zorgen dat alle inwoners van Gouda gaan (én blijven) bewegen. Niet iedereen vindt het echter even gemakkelijk om een keuze te maken in het uitgebreide sport- en beweeglandschap dat Gouda biedt. Ook kan de financiële situatie een drempel opwerpen om te gaan sporten of lid te worden van een sportvereniging. Bij al dit soort vragen zijn de beweegmakelaars van SPORT•GOUDA de aangewezen personen om hulp te bieden.

Advertorial Groen vandaag 18:52

Wandel mee met Groene Avondvierdaagse

Buurtgroen Gouda en Velt Groene Hart houden van 1 tot en met 4 juli voor de allereerste keer de Groene Avondvierdaagse! Je loopt vier avonden langs bekende en onbekende groene pareltjes in Gouda. Buurtgroen Gouda is onderdeel van Gouda Bruist.

Advertorial Maak Gouda Duurzaam vandaag 18:49

Bijeenkomst voor energie- en groenprojecten/werkgroepen

Ben je bezig met een project over duurzaamheid of wil je graag meehelpen met een duurzaam project? Kom dan op 20 juni vanaf 19u30 naar de inspiratiebijeenkomst in het Huis van de Stad.