Theo Krins

De Goudse bestaat 100 jaar!

Dinsdag is er feest gevierd in de Sint-Janskerk, want De Goudse bestond op 2 april honderd jaar en viert het hele jaar door haar verjaardag! Gefeliciteerd!

Meer dan achthonderd (oud-)collega's, zakenpartners en anderen zijn samengekomen om dit bijzondere jubileum te vieren. Als een prominent familiebedrijf in de Goudse ondernemerswereld, delen Geert Bouwmeester en Bernardo Walta hoogte- en dieptepunten van de afgelopen eeuw.

Burgemeester Pieter Verhoeve prijst het bedrijf voor hun ondernemerschap en betrokkenheid bij de gemeenschap.

Wat ooit begon op een overloop in een pand aan de Lange Tiendeweg, is nu uitgegroeid tot een bedrijf met zevenhonderd medewerkers en een omzet van ruim 556 miljoen euro. De focus ligt op het midden- en kleinbedrijf, en De Goudse heeft ook veel betekend voor de stad Gouda.

Het bedrijf heeft niet alleen een bloeiende onderneming opgebouwd, maar ook veel geïnvesteerd in de lokale gemeenschap. Zo schonk de oprichter Geert Bouwmeester de Willem Vroesentuin aan de Gemeente Gouda en schonk De Goudse in 1961 een prachtig klokkenspel voor het Stadhuis op de Markt. Dit klokken- en poppenspel symboliseert de overhandiging van de stadsrechten door Graaf Floris V aan het stadsbestuur in 1272.

Ruim veertig jaar geleden richtte Ad Bouwmeester, destijds bestuursvoorzitter van De Goudse, Stichting Genootschap Graaf Floris de Vijfde op, wat heeft bijgedragen aan de financiering van tal van evenementen in Gouda.

Bovendien is De Goudse lange tijd hoofdsponsor geweest van de goudse nationale singelloop, betrokken bij de Weekendschool, was sponsor van Gouda750 en werkt de huidige bestuursvoorzitter Geert Bouwmeester momenteel aan het weer mogelijk maken van een Jazzfestival in Gouda.

Als voorzitter van SBG Gouda en voormalig werknemer, ben ik oprecht verheugd over deze grote betrokkenheid bij Gouda. Ik wens De Goudse nog vele succesvolle en betrokken jaren toe!

Theo Krins

Zie ook www.theokrins.blogspot.nl 

Theo Krins is werkzaam als Manager Sales Particulier bij Scildon Life & Pension, het voormalige Legal & General. Sinds 2021 is Theo Krins voorzitter van de SBG (Samenwerkende Binnenstadondernemers Gouda).

Krins was tot maandag 5 juli 2021 fractievoorzitter van de ChristenUnie in Gouda en ruim 14 jaar raadslid van deze partij in Gouda. Op 5 juli nam hij tijdens de laatste raadsvergadering voor het zomerreces afscheid van de politiek. Krins werd daarbij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Werken vandaag 10:21

Zelf een bus besturen? Kom naar open dag vervoerder Arriva

Heb jij er wel eens over nagedacht om buschauffeur te worden maar is het er nooit van gekomen? Heb je altijd al eens in een bus willen rijden? Of zou je graag meer te weten willen komen over het beroep? Arriva nodigt je graag uit om te kijken of het beroep van buschauffeur, fulltime of parttime, bij jou past door een proefrit op de bus te maken.

Geschiedenis vandaag 10:08

Gouda heeft er weer nieuwe Goudologen bij

Gouda heeft er weer nieuwe Goudologen bij. Het Historisch Platform Gouda reikte zaterdag aan de kersverse Goudologen het certificaat Goudologie 1 uit. Dit na een goed gemaakt examen in - hoe kan het ook anders - het stadhuis op de Markt.

Verkeer en vervoer vandaag 09:49

Spoorstraat weer open voor alle verkeer

De Spoorstraat is zaterdagavond rond 22u00 weer opengesteld voor alle verkeer. Dat was eerder dan gepland. Dit weekend was de tweede afsluiting voor werkzaamheden aan het viaduct Noothoven van Goorstraat. Dit vanwege de plaatsing van een 160 ton wegend nieuw viaduct. De delen werden in delen aangevoerd en geplaatst door mobiele kranen.

Voetbal vandaag 09:38

Jodan Boys ziet het seizoen als een nachtkaars uitgaan

Jodan Boys heeft zichzelf zaterdag een slechte dienst bewezen. In een wedstrijd waarin gewonnen moest worden gaven de Gouwenaars in de eerste helft niet thuis, waardoor de ploeg van Erik van Zoest tegen een 1-3 achterstand aankeek. Deze slechte vijfenveertig minuten kwam Jodan Boys in de tweede helft niet meer te boven, al wist de ploeg nog wel een keer te scoren. Door dit verlies ziet het er naar uit dat Jodan Boys in de grijze middenmoot eindigt. 

Algemeen vandaag 09:00

Like Me geeft je inzicht in de belevingswereld van je puber

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Gouda houdt in samenwerking met theatergroep PlayBack op 18 april de theatervoorstelling en informatiemarkt Like Me bij KC De Ontdekkingsreizigers in Westergouwe. De voorstelling geeft je inzicht in de belevingswereld van je puber en hun strijd om erbij te horen.