De Goudse Schouwburg

De Goudse Schouwburg viert 30 september 30ste verjaardag

Nog maar net de spetterende en spektaculaire Grande Finale van Gouda750, de viering van 750 jaar stadsrechten, afgesloten of De Goudse Schouwburg staat al weer voor nieuwe groot(s) feest. "We vieren het 30-jarig bestaan van onze schouwburg. Geweldig om al zoveel jaren vitamine T te bieden aan Gouda en omgeving. Vandaag, op 30 september is het zover en die dag laten we niet onopgemerkt voorbij gaan...", zo vertelt Tineke Maas, directeur van De Goudse Schouwburg. 

schouwburg gs grote zaal publiek.jpg

Op 30 september 1992 werd de Goudse Schouwburg geopend op de huidige locatie, dus bestaat zij op 30 september 2022 precies 30 jaar. "Een geweldige reden om iets te vieren natuurlijk! Dus organiseren we een tof verjaardagsfeest met theater en muziek", zegt Maas.

Het programma bestaat uit een speciale editie van 3x30. Een avondvullende show met optredens van 3 bekende artiesten/gezelschappen die elk 30 minuten optreden. Wie er te zien zijn, blijft tot het laatste moment een verrassing, maar het wordt sowieso een bijzondere en feestelijke avond! 

Vanaf 19u00 is er een feestelijk ontvangst met een welkomstdrankje. Maas: "Na afloop van de show proosten we met elkaar op het jubileum en kan er gedanst worden in de kleine zaal, waar een DJ ervoor zorgt dat niemand stil kan blijven staan..."

Nieuw theaterseizoen

Voor ons ligt een prachtig nieuw theaterseizoen. Een seizoen vol mooie verhalen; bekende verhalen in een nieuw jasje, nieuwe, verrassende en soms ontroerende verhalen. "Een seizoen om je helemaal in onder te dompelen op zoek naar momenten van inspiratie, troost, inzicht en vermaak. En wat je ook zoekt, je bent bij deze uitgenodigd om een duik te nemen in een andere wereld", zo nodigt Maas een ieder uit.

Ook dit seizoen is het De Goudse Schouwburg weer gelukt om heel veel artiesten naar Gouda te halen. Maas: "Oude bekenden keren terug op de planken en nieuwe gezelschappen brengen ons voor het eerst hun verhaal. Ik breek graag een lans voor dat nieuwe talent: waag de sprong en duik ook eens in een onbekende wereld."

Voor de stad

De komende jaren ontwikkelt De Goudse Schouwburg steeds meer programma met en voor de stad en haar inwoners. "Zo komen er speciale stadsprogramma’s voor jongeren en ouderen. Met de theaters in Leiden en Dordrecht geven we nieuwe Zuid-Hollandse makers een speelplek, zodat zij zich kunnen ontwikkelen. Om actuele voorstellingen of verhalen ook een plaats te kunnen geven, zit er nog wat ruimte in het programma. Dus blijf op de hoogte van nieuw aanbod via onze website, socials en de nieuwsbrieven. Graag tot snel in ons theater, duik lekker in dit nieuwe seizoen..."


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Voor Kinderen vandaag 11:42

Kinderboerderij viert 50-ste verjaardag met heropening opgeknapte varkensstal

Er is de afgelopen weken op Kinderboerderij De Goudse Hofsteden hard gewerkt in de varkensstal. De muren en kozijnen zijn geschilderd en de nieuwe hekken geplaatst. Op zondag 21 april wordt de stal heropend. Tijdens deze feestelijke dag viert de kinderboerderij ook de start van het bijzondere jubileumjaar. Kinderboerderij De Goudse Hofsteden bestaat namelijk 50 jaar!

Advertorial Winkels vandaag 11:20

Feestelijke opening Action Winkelcentrum Bloemendaal

Action Winkelcentrum Bloemendaal is zaterdagmorgen om 8u30 feestelijke open gegaan. Het is de 416de vestiging in Nederland en de tweede in Gouda. De populaire winkelketen heeft in het winkelcentrum zo'n duizend vierkante meter op de eerste verdieping van het Goudse winkelcentrum. Action heeft ook meteen een mooie actie: iedere bezoeker krijgt een big shopper en een kraskaart.

Sport vandaag 10:55

Bekeravontuur Goudse hockeydames voorbij

Er komt niets na Groningen. Het prachtige bekeravontuur van de dames van GMHC kwam vrijdagavond met een 3-0 nederlaag tegen GHBS ten einde. Dat lijkt een kansloze nederlaag, maar dat was het absoluut niet. De ruim honderd met bus en auto’s meegereisde supporters zagen hun favorieten de eerste klasser zeer goed partij geven.

Verkeer en vervoer gisteren 19:33

Spoorstraat voor laatste keer afgesloten voor werkzaamheden aan viaduct

Let op: dit weekend is de derde en laatste afsluiting voor werkzaamheden aan het viaduct Noothoven van Goorstraat. Dit vanwege het aanbrengen van een betonlaag op het nieuwe viaduct. De Spoorstraat is daarvoor afgesloten van vrijdag 19 april 21u00 tot uiterlijk zondagochtend 21 april 6u00.