De Goudse Schouwburg

De Goudse Schouwburg viert 30 september 30ste verjaardag

Nog maar net de spetterende en spektaculaire Grande Finale van Gouda750, de viering van 750 jaar stadsrechten, afgesloten of De Goudse Schouwburg staat al weer voor nieuwe groot(s) feest. "We vieren het 30-jarig bestaan van onze schouwburg. Geweldig om al zoveel jaren vitamine T te bieden aan Gouda en omgeving. Vandaag, op 30 september is het zover en die dag laten we niet onopgemerkt voorbij gaan...", zo vertelt Tineke Maas, directeur van De Goudse Schouwburg. 

schouwburg gs grote zaal publiek.jpg

Op 30 september 1992 werd de Goudse Schouwburg geopend op de huidige locatie, dus bestaat zij op 30 september 2022 precies 30 jaar. "Een geweldige reden om iets te vieren natuurlijk! Dus organiseren we een tof verjaardagsfeest met theater en muziek", zegt Maas.

Het programma bestaat uit een speciale editie van 3x30. Een avondvullende show met optredens van 3 bekende artiesten/gezelschappen die elk 30 minuten optreden. Wie er te zien zijn, blijft tot het laatste moment een verrassing, maar het wordt sowieso een bijzondere en feestelijke avond! 

Vanaf 19u00 is er een feestelijk ontvangst met een welkomstdrankje. Maas: "Na afloop van de show proosten we met elkaar op het jubileum en kan er gedanst worden in de kleine zaal, waar een DJ ervoor zorgt dat niemand stil kan blijven staan..."

Nieuw theaterseizoen

Voor ons ligt een prachtig nieuw theaterseizoen. Een seizoen vol mooie verhalen; bekende verhalen in een nieuw jasje, nieuwe, verrassende en soms ontroerende verhalen. "Een seizoen om je helemaal in onder te dompelen op zoek naar momenten van inspiratie, troost, inzicht en vermaak. En wat je ook zoekt, je bent bij deze uitgenodigd om een duik te nemen in een andere wereld", zo nodigt Maas een ieder uit.

Ook dit seizoen is het De Goudse Schouwburg weer gelukt om heel veel artiesten naar Gouda te halen. Maas: "Oude bekenden keren terug op de planken en nieuwe gezelschappen brengen ons voor het eerst hun verhaal. Ik breek graag een lans voor dat nieuwe talent: waag de sprong en duik ook eens in een onbekende wereld."

Voor de stad

De komende jaren ontwikkelt De Goudse Schouwburg steeds meer programma met en voor de stad en haar inwoners. "Zo komen er speciale stadsprogramma’s voor jongeren en ouderen. Met de theaters in Leiden en Dordrecht geven we nieuwe Zuid-Hollandse makers een speelplek, zodat zij zich kunnen ontwikkelen. Om actuele voorstellingen of verhalen ook een plaats te kunnen geven, zit er nog wat ruimte in het programma. Dus blijf op de hoogte van nieuw aanbod via onze website, socials en de nieuwsbrieven. Graag tot snel in ons theater, duik lekker in dit nieuwe seizoen..."


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Maak Gouda Duurzaam vandaag 15:00

Pilot sociaal tuinieren van start

Niet iedereen is in de gelegenheid om zelf zijn tuin te vergroenen. Gezondheidsproblemen, financiële problemen of een beperkt sociaal netwerk zijn redenen die een belemmering kunnen vormen. En dat terwijl wonen in een groene omgeving een positieve invloed heeft op de gezondheid én het maakt gelukkiger. Daarnaast zorgt meer groen in de tuin voor vermindering van de afwateringsproblemen en voor minder hitte stress. Kortom: Genoeg voordelen om een groene tuin te stimuleren!

Calamiteiten vandaag 11:18

Politie waarschuwt voor malafide stroopwafelverkoper

Agenten waarschuwen voor een man die Goudse stroopwafels verkoopt in de gemeente Reimerswaal. De man zou ook chocolade verkopen, maar eigenlijk heeft hij hele andere plannen. Volgens de politie is er sprake van iemand die met een babbeltruc diefstallen wil plegen. Of het om een Goudse stroopwafelverkoper gaat, is niet bekend.

Advertorial Winkels vandaag 10:34

GoStores Woonmaand bij GoStores Gouda

Het is weer oktober en dat betekent dat we ons weer opmaken voor de herfst! Tijd om het binnen weer gezellig te maken, je zomerdekbed in te ruilen voor wat warmers en om eindelijk die tocht-strips te installeren. De hele maand oktober staat GoStores Gouda in het teken van wonen! Iedere week vind je een leuke blog met de laatste woontrends of een leuke winactie. Maak kans op mooie woonprijzen t.w.v. 250 euro.

Verkeer en vervoer vandaag 10:16

Brugwachtershuisje Steve Bikobrug is niet meer (nodig)

Het brugwachtershuisje van de Steve Bikobrug is maandag verwijderd.  Het huisje is niet meer nodig. De brug is opgeknapt en de brugbediening is verplaatst naar het Huis van de Stad. De brug wordt nu op afstand bediend.    

Gemeente vandaag 09:59

Nieuwe bijbaan voor wethouder Thierry van Vlugt

De Goudse wethouder Thierry van Vugt heeft er een nieuwe bijbaan bij. Van Vugt is deze week benoemd tot voorzitter van de Groenalliantie Midden-Holland. Van Vugt is sinds oktober vorig jaar ook voorzitter van het Dagelijks Bestuur van de Omgevingsdienst Midden Holland, kortweg en beter bekend als ODMH. En hij is voorzitter van het Streekarchief Hollands Midden. Dit alles naast zijn drukke baan als wethouder. "Het zijn geen bijbaantjes  maar een verantwoordelijkheid die inherent is aan je wethoudersrol en de regionale samenwerking die daarvoor nodig is", zo pareert Van Vugt.

Gezondheid en welzijn vandaag 09:22

Wanneer ben jij aan de beurt?

60-plussers, de griepprik groep en mensen met een hoger medisch risico worden nu uitgenodigd voor de Corona herhaalprik. Daarna kan iedereen vanaf 12 jaar uit voorzorg een herhaalprik krijgen. Weten welk geboortejaar aan de beurt is? Kijk dan op www.rijksoverheid.nl/herhaalprik