De Goudse Tijdreis: verhalennacht vol theater, muziek en VR

Op twee plekken in Gouda kon je al in Virtual Reality rondkijken in de geschiedenis. Daar komt op vrijdag 30 juni een derde bij, vlak naast de verdwenen Potterspoort. Zo ontstaat een unieke tocht door de stad én de tijd. Om dat te vieren wordt de ‘De Goudse Tijdreis’ gehouden: een verhalennacht met locatietheater en muziek.

Op bijzondere, doorgaans niet altijd toegankelijke locaties langs de havens en op het water ontmoet je Gouwenaars uit verschillende eeuwen. 

Onlangs verrees op het Pottersplein een nieuw complex met zorgappartementen: Huize ter Gouwe. Het staat op een belangrijke historische plek. Maar wie weet nog dat hier ooit een gasfabriek stond? En weer daarvoor lag hier een complex van bruggen, een stadspoort en een bolwerk dat eeuwenlang de stad beschermde.

Vanaf 30 juni kun hier 360° rondkijken in de 17e eeuw. Je ziet stadsmuren en molens, turfschepen en trekschuiten. Rondkijken kan ter plekke met de VR-kijker, met je eigen telefoon, via de gratis app Canals5D, én online via canals5d.nl.

Plek waar de stad ooit begon
De twee eerdere plekken werden in het kader van de viering van 750 jaar Gouda gerealiseerd; bij de IJsseloever kun je terug naar het Rampjaar 1672: https://www.canals5d.nl/hotspot/29 en bij de Donkere Sluis zelfs tot 1200 en 1350: https://www.canals5d.nl/hotspot/30 Dit is de plek waar de stad ooit begon.

Bij het rondkijken kun je allerlei informatie opvragen. Met deze soort Google Street View van het verleden krijgt Gouda er een bijzondere wandelroute bij.

Reis door de tijd
Tijdens de verhalennacht ontmoet je mensen uit verschillende eeuwen via theater en muziek. En wel op bijzondere, geheime en betoverende locaties. Ze vertellen over hoop en heimwee, armoede en rijkdom, liefde en vlucht. En je krijgt uitleg over de stadsgeschiedenis. Ook kijk je via Virtual Reality letterlijk rond in het Gouda van eeuwen terug. Een unieke reis dus: door de stad én door de tijd.

Op vrijdag 30 juni van 19u30 - 22u15 loop en vaar je een route door de historische stad. Deelname is 5 euro per persoon, inclusief consumptie. Aanmelden kan via: https://www.stichtingverborgenstad.nl/projecten/tijdreis/


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politie en handhaving vandaag 08:00

Politiebureaus woensdag weer dicht vanwege pensioenacties

Alle politiebureaus met een publieksfunctie gaan op woensdag 19 juni opnieuw 24 uur dicht. Het gaat net als afgelopen dinsdag om een actie van de politievakbonden voor een structureel vroegpensioen. Aangifte doen is woensdag niet mogelijk.

Advertorial Festival gisteren 20:00

Voordelige earlybird combinatiepakketten Festival De Verwondering

In de hele Goudse binnenstad barst in het weekend van 19 tot en met 21 september De Verwondering weer los. De voorstellingen van The Ashton Company, Chagall en in de historische Agnietenkapel zijn in de verkoop gegaan met voordelige earlybird combinatiepakketten. 

Muziek gisteren 10:00

Songs about Fish and Ships zingen rond bij IJsselhuis Museumhavencafe

Het IJsselhuis Museumhavencafe bij het Binnenhavenmuseum is op zondag 16 juni van 15u00 tot 18u00 het toneel van Shantycafé's Songs about Fish and Ships. Met live optreden van de shantykoren Pekel en Gouds Getij. Het doel van deze middag is samen zingen over de zee, zeevaarders, vissersvrouwen, vis en drank.

Verkiezing gisteren 09:00

Verkiezing nieuwe kinderburgemeester op woensdag 19 juni

Op woensdagochtend 19 juni is de verkiezing van de nieuwe kinderburgemeester van Gouda. Sara Crielaard, Hugo Gorter, Diyae El Mesnani, Rens Mikkers, Jinthe Seppenwoolde en Bavly Shenouda presenteren zich die ochtend aan het publiek en de jury in de raadzaal. Aan het eind van deze ochtend kiest de jury de nieuwe kinderburgemeester van Gouda. De andere vijf kandidaten worden een jaar lang kinderwethouder van Gouda.

Gemeente gisteren 08:00

Winterdijktunnel opgeknapt met graffiti-kunst van scholieren

De Winterdijktunnel heeft een opknapbeurt gehad. De tunnel is gerestaureerd en de tegels zijn vervangen door een graffitikunstwerk. Dit kunstwerk is gerealiseerd door vier scholieren van het Driestar College, onder begeleiding van twee graffiti-artiesten. Wethouder Michel Klijmij-van der Laan was deze week bij de Winterdijktunnel aanwezig om de scholieren, de graffiti-artiesten en aannemer Batec namens het college van B&W te bedanken voor hun mooie werk.