De Goudse

De Goudse verlengt contract Goudse Weekendschool tot en met 2024

De Goudse verzekeringen heeft haar samenwerkingscontract met de Goudse Weekendschool tot en met 2024 verlengd. Het verzekeringsbedrijf ondersteunt de school al sinds 2012, samen met andere partners en fondsen.  

30 zondagen

De Goudse Weekendschool verzorgt 30 zondagen per jaar gratis lessen voor ruim 80 kinderen uit alle wijken van Gouda. De lessen gaan over onderwerpen als de gezondheidszorg, de bouw en orde en veiligheid en worden gegeven door mensen uit de praktijk: een huisarts, een timmerman, een advocaat of een politieman. De kinderen ontdekken de wereld om hen heen met bezoeken aan onder meer het Groene Hart Ziekenhuis, politie en brandweer, de rechtbank, de Tweede Kamer en allerlei bedrijven. Al doende vergroten ze zo hun algemene ontwikkeling, taalvaardigheid en zelfvertrouwen. Ook leren de kinderen beter samenwerken, communiceren en presenteren. 

Horizon verbreden

De Goudse Weekendschool richt zich op kinderen van 11 tot en met 13 jaar, die van huis uit minder kansen hebben om zich te ontwikkelen, maar wel gemotiveerd zijn om aan het programma mee te doen en zo hun horizon te verbreden. Het initiatief draait voor een belangrijk deel op de inzet van vrijwilligers en de steun van partners. Ook de gemeente Gouda draagt bij. Kinderen die willen meedoen of volwassenen die als vrijwilliger of betaalde kracht betrokken willen raken vinden meer informatie op de website van de school, www.goudseweekendschool.nl.

Bijschrift foto Kinderen van de Goudse Weekendschool op bezoek bij De Goudse Verzekeringen.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Voedselbank vandaag 11:54

Stubbe Logistiek komende vijf jaar donateur van Goudse Voedselbank

Bij de Goudse Voedselbank was men al heel blij met de forse donatie die Stubbe Logistiek eerder deed om de aankoop van een nieuwe elektrische bestelbus mogelijk te maken. Nog blijer werd men met de toezegging dat Stubbe Logistiek zich ook voor de komende vier jaar met eenzelfde bedrag als donateur gaat verbinden aan de Goudse Voedselbank.

Archeologie vandaag 11:44

Provincie maakt twee ton vrij om burgers te betrekken bij archeologie

De Provincie Zuid-Holland opent ook dit jaar de subsidieregeling Publieksbereik Archeologie Zuid-Holland. Er is een budget van 200.000 euro beschikbaar voor activiteiten gericht op het bereiken en betrekken van burgers bij archeologie in Zuid-Holland. Vanaf vandaag, maandag 15 juli, kunnen aanvragen worden ingediend.