Theo Krins

De Goudse viert 100ste verjaardag met 1000 genodigden

De Goudse Verzekeringen vierde dinsdag met zo'n 1000 gasten haar eeuwfeest, haar 100ste verjaardag. De Goudse deed dat op een locatie die bij uitstek bij dat historische moment past, de Sint-Janskerk. Tenslotte is de geschiedenis van De Goudse nauw verbonden met de stad Gouda.  

Uniek moment

Naast bestuur en management van De Goudse waren adviseurs, certificaathouders, commissarissen en oud-medewerkers aanwezig, evenals vertegenwoordigers van diverse (maatschappelijke) organisaties, variërend van de gemeente Gouda tot eredivisieclub Sparta Rotterdam, en vele andere relaties. Samen hieven zij het glas op dit unieke moment in de tijd. Op de dag af honderd jaar na die gedenkwaardige 2 april in 1924 waarop Geert Bouwmeester - de toen 22-jarige oprichter - de eerste polis opmaakte. 

Nog altijd een familiebedrijf 

Het was ook Geert Bouwmeester, alleen dan de derde generatie en huidige bestuursvoorzitter, die de aanwezigen welkom heette. In een zeer persoonlijke toespraak deelde hij met de aanwezigen welke grote betekenis deze dag voor hem heeft. En bedankte hij "de vele duizenden medewerkers en adviseurs die de afgelopen honderd jaar bijdroegen aan de marktpositie die we vandaag innemen. Nog altijd een familiebedrijf, nog altijd zelfstandig en onafhankelijk. In de huidige verzekeringsmarkt is dat allesbehalve vanzelfsprekend." 

Springlevend

Na deze introductie klonk het speciaal voor dit jubileumjaar geschreven ‘Goudse lied’, alleen dan wel in een unieke, eenmalige uitvoering. Compleet met muzikale intermezzo’s, theatrale verrassingen en nóg twee toespraken, allemaal geïntegreerd tot één inspirerend schouwspel van licht, geluid, woord en beeld.

Pieter Verhoeve, burgemeester van Gouda, feliciteerde familie, bestuur en medewerkers, en benadrukte de lange dienstverbanden die De Goudse met haar werknemers onderhoudt. "Een goed bedrijf is in de eerste plaats ook een goed werkgever." Hij noemde paars, de huisstijlkleur van De Goudse, een kleur van feest en eigenzinnigheid. "Vastgeroest zijn jullie nooit", concludeerde hij. "Integendeel: het bedrijf is springlevend." 

Keus voor onafhankelijk adviseur 

Felicitaties kwamen ook van Adfiz, de branchevereniging van onafhankelijk financieel adviseurs. Enno Wiertsema, directeur van de vereniging, sprak namens de adviseurs waardering uit voor de "rotsvaste overtuiging" waarmee De Goudse kiest voor samenwerking met de onafhankelijk adviseur. "Dat is een keus voor de samenleving", aldus Wiertsema. "Een keus om huishoudens en bedrijven veiligheid en zekerheid te bieden bij het managen van hun risico’s en financiën. De behoefte daaraan is enorm."

de goudse jubileumfeest zaal genodigden.jpg


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Voetbal vandaag 09:38

Jodan Boys ziet het seizoen als een nachtkaars uitgaan

Jodan Boys heeft zichzelf zaterdag een slechte dienst bewezen. In een wedstrijd waarin gewonnen moest worden gaven de Gouwenaars in de eerste helft niet thuis, waardoor de ploeg van Erik van Zoest tegen een 1-3 achterstand aankeek. Deze slechte vijfenveertig minuten kwam Jodan Boys in de tweede helft niet meer te boven, al wist de ploeg nog wel een keer te scoren. Door dit verlies ziet het er naar uit dat Jodan Boys in de grijze middenmoot eindigt. 

Algemeen vandaag 09:00

Like Me geeft je inzicht in de belevingswereld van je puber

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Gouda houdt in samenwerking met theatergroep PlayBack op 18 april de theatervoorstelling en informatiemarkt Like Me bij KC De Ontdekkingsreizigers in Westergouwe. De voorstelling geeft je inzicht in de belevingswereld van je puber en hun strijd om erbij te horen.

Museum vandaag 08:00

Lievelingspop van 9-jarige Edith, vermoord in WOII, komt in Museum Gouda

De pop van de joodse Edith Roseij Beek (1934-1943) wordt onderdeel van de collectie van Museum Gouda. Het Goudse meisje zat in de Tweede Wereldoorlog ondergedoken, maar tevergeefs: als 9-jarige werd ze in Auschwitz vermoord. Haar lievelingspop liet ze achter op haar onderduikadres.

Advertorial Exposities gisteren 09:17

Expositie Anton Martineau nu te zien in Kunstuitleen Gouda

Een aantal kunstwerken van beeldend kunstenaar Anton Martineau (1926-2017) is in de maand april te bezichtigen in Kunstuitleen Gouda. Het thema ‘Dans’ loopt als een rode draad door zijn oeuvre; met name de gepassioneerde tango had zijn voorkeur.