Advertorial Onderwijs

De Goudse Waarden geeft tekst en uitleg over NXT onderwijs op Havo Congres

Een delegatie van De Goudse Waarden gaf deze week een presentatie over haar zogeheten NXT onderwijs tijdens het Havo Congres in Breukelen. Suzan Liebeek-Lengkeek, Rick Boele en Koen Groenleer en leerlingen Jasmijn en Kasper namen deze presentatie voor hun rekening. 

"Leuke reacties op ons onderwijsconcept in de onderbouw wat inspeelt op het vergroten van eigenaarschap bij leerlingen", aldus afdelingsleider Koen Groenleer.

NXT Programma

Wanneer je bij De Goudse Waarden kiest voor mavo, havo of vwo sluit je de week in de brugklas op een bijzondere manier af met het NXT programma. Bij NXT geen reguliere lessen, maar een dag dat jij werkt aan jouw eigen uitdagende projecten en activiteiten.

Zo ontdek je wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Dit noemen wij ook wel je vaardigheden. Deze vaardigheden ga je ook weer toepassen tijdens de reguliere lessen en in jouw dagelijkse leven.

NXT is op vrijdag en dan ga je aan projecten werken. Je leert om te overleggen, samen te werken en te presenteren. Je mag uit een aanbod van diverse projecten kiezen aan welk project je wilt werken. De projecten kunnen bijvoorbeeld over techniek, kunst of sport gaan. Maar ook over voeding, gezondheid en duurzaamheid.

Wat ga je leren?

Aan de hand van de opdracht die bij het project hoort zul je vaardigheden moeten toepassen of ontwikkelen. Denk aan de vaardigheid om jouw werk af te kunnen maken en het omgaan met tegenslagen als het niet lukt. Je gaat werken aan planningsvaardigheden, leren organiseren, of om te gaan met deadlines. Je formuleert doelen, werkt samen en lost problemen op. Ten slotte ga je evalueren: is het gelukt wat ik wilde bereiken? En ga je reflecteren: hoe heb ik het gedaan?

Het programma

In de ochtend werk je aan jouw projecten. Binnen een thema werk je aan leuke en inspirerende projecten die onderdeel zijn van onze maatschappij. Je kiest zelf waaraan jij wilt werken.

Er zijn vier thema’s die centraal staan:

De ander en ik
Jezelf ontdekken
Mijn plek in de samenleving
Werken aan een duurzame aarde

Chinees

Tijdens het keuzeprogramma in de middag kun je een keuze maken uit allerlei activiteiten. Het aanbod is heel divers. Leer bijvoorbeeld Chinees, werk aan jouw kunstproject Make Do of kies voor extra sport. En in de praktijklokalen kun je aan de slag met techniek, koken en hout bewerken.

Zie ook https://www.degoudsewaarden.nl/nxt/


Meer nieuws

Voor Kinderen vandaag 16:30

Huttendorp Gouda Oost is weer van start gegaan

Huttendorp Gouda Oost is weer van start gegaan. Dit jaar viert het huttendorp haar 50ste-verjaardag. Daarmee is Huttendorp Gouda Oost het oudste huttendorp van Gouda. Deze week zijn er 50 vrijwilligers en 250 jonge huttenbouwers op de been.

Advertorial Voedselbank vandaag 11:54

Stubbe Logistiek komende vijf jaar donateur van Goudse Voedselbank

Bij de Goudse Voedselbank was men al heel blij met de forse donatie die Stubbe Logistiek eerder deed om de aankoop van een nieuwe elektrische bestelbus mogelijk te maken. Nog blijer werd men met de toezegging dat Stubbe Logistiek zich ook voor de komende vier jaar met eenzelfde bedrag als donateur gaat verbinden aan de Goudse Voedselbank.