Deel plafond kleuterklas valt naar beneden: twee kinderen gewond

In een kleuterklas van de Prinses Julianaschool aan de Burgemeester Martenssingel kwam maandagochtend een deel van het plafond naar beneden. Twee kinderen zijn daarbij licht gewond geraakt. Ze liepen schaafwonden op.

De brandweer en ambulances waren snel na het voorval bij de school. De hele school werd ontruimd. De kinderen zijn opgevangen op de nabijgelegen mavo-locatie van de Leo Vroman scholengemeenschap.

De twee gewonde kleuters hoefden niet naar het ziekenhuis, maar konden in de ambulance worden behandeld.

Het is niet duidelijk waardoor de plafondplaten in de kleuterklas naar beneden kwamen. Uit voorzorg zijn plafonds in andere klassen gecontroleerd. Wat de oorzaak van het incident is, wordt onderzocht.

Burgemeester Pieter Verhoeve en onderwijswethouder Thierry van Vugt brachten vanmorgen na de gebeurtenis een bezoek aan de school. "Leerlingen erg geschrokken. Sterkte aan alle betrokkenen", zo schrijft Van Vught op social media-kanaal X.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Sport en recreatie vandaag 13:14

Wethouder Michiel Bunnik opent People Padel Gouda

Gouda heeft er met People Padel een sportieve trekpleister bij. Komende vrijdag 14 juni is de feestelijke opening van People Padel, de eerste indoor padellocatie in de stad. Rond 16u00 worden de deuren van deze nieuwe sportfaciliteit feestelijk geopend door wethouder Michiel Bunnik. Daarna kun je zelf ook aan de slag. Dus wees welkom...

Advertorial Sport vandaag 12:44

Schrijf snel je club in voor Rabo ClubSupport

Iedereen verdient een club! Een plek waar je elkaar ontmoet, elkaar sterker maakt en helemaal jezelf kunt zijn. Daarom ondersteunt de coöperatieve Rabobank al 20 jaar verenigingen door heel Nederland. Verenigingen en stichtingen in de regio van de Hollandse IJssel kunnen zich tot en met 14 juni aanmelden via www.rabo-clubsupport.nl. Vanaf 2 tot en met 24 september kunnen Rabobank leden stemmen op hun drie favoriete clubs in deze regio.

Opinie vandaag 12:18

Sportzomer 2024

Als ik naar buiten kijk heb ik toch mijn twijfels, maar het is echt zomer. Voor de weerkundigen is de metrologische zomer op 1 juni begonnen. De astronomische zomer begint pas op donderdag 20 juni. Hoe dan ook, van echt vakantieweer is nog geen sprake.

Advertorial Maak Gouda Duurzaam vandaag 11:10

Bijeenkomst voor energie- en groenprojecten/werkgroepen

Ben je bezig met een project over duurzaamheid of wil je graag meehelpen met een duurzaam project? Kom dan op 20 juni vanaf 19u30 naar de inspiratiebijeenkomst in het Huis van de Stad. 

Stadshart vandaag 10:44

Gemeente past regels aan: binnenstad nog gastvrijer en levendiger

Als een horecaondernemer een plantenbak tegen de gevel van zijn zaak wil zetten, moet hij een terrasvergunning aanvragen. Een winkelier die datzelfde wil, hoeft dat niet. Om aan die scheve situatie een einde te maken, trekt de gemeente Gouda de uitstallingsregels voor detailhandel en horeca gelijk.