Deelnemers Campus Gouda living lab zorg & technologie ondertekenen overeenkomst

Het Campus Gouda living lab zorg & technologie in De Savelberg van Zorgpartners Midden-Holland opent vandaag haar deuren in het kader van de #SlimmeZorgEstafette2024. De partijen die werken aan het versterken van het netwerk aan deelnemers in het living lab, ondertekenden donderdag een nieuwe samenwerkingsovereenkomst.

campus living lab zorg technologie partners taart.jpg

Zorginnovaties

Het Experience Lab (Gouda) is dé plek waar je als zorgverlener, cliënt en mantelzorger kennis kan maken en uitproberen van zorginnovaties. Je loopt weg met kennis en ervaring over zorginnovaties én als zorgverlener heb je de mogelijkheid om het in de eigen (werk)omgeving uit te proberen door een selectie van zorginnovaties te lenen via de uitleenservice.

Officiële opening

Op donderdag 8 februari is tijdens de Slimme Zorg Estafette het vernieuwde Experience Lab officieel geopend door alle (nieuw) betrokken zorgorganisaties, onderwijsinstellingen en gemeente Gouda. De nieuwe locatie van het lab is laagdrempeliger, groter en heeft een breder aanbod innovatieve producten. Wethouder Anna van Popering-Kalkman: “Technologie wordt steeds meer onderdeel van ons leven. De juiste hulpmiddelen kunnen ervoor zorgen dat mensen langer gezond, prettig en zelfstandig thuis kunnen blijven wonen, of dat mantelzorgers ontlast worden. In het Experience Lab wordt de vernieuwing waargemaakt die zo hard nodig is om de zorg voor iedereen toegankelijk te houden. Mooi dat we nu nog meer mensen kennis laten maken met de zorg van de toekomst.”

Het Experience Lab is een samenwerking tussen Zorgpartners Midden-Holland, Campus Gouda en mboRijnland en ook Hoornbeeck College, Welthuis, Sanare Zorg & Welzijn, Zellingen en Huize Winterdijk sluiten zich nu aan bij dit netwerk. Het is dé plek waar je als zorgverlener, zorgvrager en mantelzorger kennis kan maken met zorginnovaties, maar ook kan ervaren hoe het werkt. Daarnaast kunnen zorgverleners van de aangesloten zorgorganisaties zorginnovaties uitproberen in de eigen (werk)omgeving via de uitleenservice. Dit loopt via het platform Schatkamer Midden-Holland waar diverse zorginnovaties staan.

Toenemende zorgvraag

Dick van Duijn, lid Raad van Bestuur, Zorgpartners Midden-Holland: “Bij de opstart van het Experience Lab begonnen we met producten die we vooral binnen Zorgpartners Midden-Holland inzetten. Door de samenwerking rondom de regionale visie op zorgtechnologie zijn er meer innovatieve producten opgenomen. Met een toenemende zorgvraag en krappere arbeidsmarkt moeten we het werk anders organiseren. Via innovatieve producten willen we het werkplezier van de medewerkers en de zelfredzaamheid van cliënten vergroten. Ook verlagen deze producten de fysieke belasting bij zwaardere werkzaamheden.”

Arjan van der Hoorn, directeur Welzijn en Zorg, mboRijnland: “Het is mooi dat onze studenten op deze plek, in de praktijk leren wat zorgtechnologie is en hoe ze het kunnen inzetten. Zij zijn de zorgprofessionals van de toekomst.”

Volgende stap

Wethouder Thierry van Vugt: “De start van het eerste Experience Lab smaakte al snel naar meer. Campus Gouda brengt onderwijs en arbeidsmarkt met elkaar in contact én werkt aan de oplossing van maatschappelijke vraagstukken, zoals de toekomst van de zorg. Grote uitdagingen kun je het best oppakken door krachten te bundelen. Goed dat het netwerk van Campus Gouda zich verder uitbreidt en we nu samen de volgende stap hebben gezet. Ik zie nog wel grote kansen voor bedrijven in de zorgtechnologie en roep ze dan ook graag op om zich bij dit netwerk aan te sluiten.”


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Voedselbank vandaag 11:54

Stubbe Logistiek komende vijf jaar donateur van Goudse Voedselbank

Bij de Goudse Voedselbank was men al heel blij met de forse donatie die Stubbe Logistiek eerder deed om de aankoop van een nieuwe elektrische bestelbus mogelijk te maken. Nog blijer werd men met de toezegging dat Stubbe Logistiek zich ook voor de komende vier jaar met eenzelfde bedrag als donateur gaat verbinden aan de Goudse Voedselbank.

Archeologie vandaag 11:44

Provincie maakt twee ton vrij om burgers te betrekken bij archeologie

De Provincie Zuid-Holland opent ook dit jaar de subsidieregeling Publieksbereik Archeologie Zuid-Holland. Er is een budget van 200.000 euro beschikbaar voor activiteiten gericht op het bereiken en betrekken van burgers bij archeologie in Zuid-Holland. Vanaf vandaag, maandag 15 juli, kunnen aanvragen worden ingediend.