Demonstraties en activiteiten op 112-dag op GOUDasfalt

De gemeente Gouda slaat op zaterdag 30 september de handen ineen met de hulpdiensten om de eerste Goudse 112-dag te organiseren. Tijdens het evenement op GOUDasfalt geven de hulpdiensten demonstraties om te laten zien hoe zij omgaan met noodsituaties. 

Bezoekers van jong tot oud krijgen een kijkje achter de schermen van de hulpdiensten en maken kennis met de organisaties die zich dagelijks inzetten voor onze veiligheid. 

De brandweer, politie, ambulance, reddingsbrigade, Defensie, het Rode Kruis en handhaving verzorgen een leerzaam en interactief programma. Er worden meerdere demonstraties gegeven gericht op zowel kinderen als volwassenen. Bezoekers leren wat zij moeten doen tijdens een ramp of ongeluk en wat de hulpdiensten doen. Daarnaast is er voldoende tijd om de verschillende voertuigen van de hulpdiensten te bekijken en in sommige gevallen zelfs even binnen te kijken.

Informatiemarkt

Naast de demonstraties en voorlichting over veiligheid is er ook een informatiemarkt. Bezoekers krijgen de gelegenheid om vragen te stellen aan de hulpdiensten en te horen hoe het is om voor de hulpdiensten te werken. Daarnaast wordt informatie verstrekt rondom opleidingen, werving en selectie en over de mogelijkheden als vrijwilliger een bijdrage te leveren.

Praktische informatie

De 112-dag vindt plaats van 11u00 tot 16u00 op het terrein van GOUDasfalt, Gouderaksedijk 32. De toegang is gratis. De organisatie roept mensen op om met de fiets of lopend te komen. Er is voldoende plaats om fietsen te parkeren. Het pontje van GOUDasfalt vaart heen en weer vanaf de Veerstal aan de centrumzijde. Defensie zet bezoekers over met een ponton zoals bij waterevacuaties gebruikelijk is.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Zorg vandaag 17:28

Verlichte tractoren brengen kerstgroet aan bewoners zorgcentra

Een stoet verlichte tractoren reed vrijdagavond vanuit Stolwijk naar Gouda en weer terug. In Gouda werd een bezoek gebracht aan de bewoners van zorgcentrum De Hanepraij en in Stolwijk aan de bewoners van woonzorgcomplex Wilgenhoven. De initiatiefnemers wilden op deze wijze een kerstgroet aan de bewoners van beide huizen overbrengen.

Calamiteiten vandaag 17:19

Berk valt op dak museumhavencafé IJsselhuis

Een berk bij het Museumhavencafe IJsselhuis is vanacht door de hevige wind afgebroken en vervolgens op het dak terecht gekomen van het voormalige schipperswachtlokaal. Het IJsselhuis liep daarbij flinke schade op, maar kon zondag wel gewoon open.

Voetbal vandaag 16:22

DONK kent weer twee gezichten

Dat bijna een uur uitstekend voetbal spelen en een 3-0 voorsprong nemen geen garantie is voor een eenvoudige zege, werd in de strijd tussen de nummer twee, DONK, en het laaggeplaatste CSW maar weer eens bewezen. De thuisploeg freewheelde ogenschijnlijk eenvoudig naar een ruime voorsprong, maar kwam uiteindelijk billenknijpend nog goed weg met “slechts” een 3-2 overwinning.

Ongeval vandaag 16:07

Auto op z'n kop in water Burgemeester van Reenensingel

Een automobilist raakte zondagmiddag rond 12u20 door nog onbekende oorzaak met zijn auto van de Burgemeester van Reenensingel en belandde vervolgens met zijn voertuig op z'n kop in het naastgelegen water. De automobilist en een bijrijder zijn er vandoor gegaan en hebben zich nog niet gemeld.

Advertorial gospel vandaag 11:00

Concerten negende editie Black Gospel Night bijna uitverkocht

De feestdagen staan bijna voor de deur. Nog 14 dagen en dan is het zover! Eigenwijze Evenementen B.V., een toonaangevende evenementenorganisatie uit Reeuwijk, kondigt met trots aan dat de 9e editie Black Gospel Night bijna is uitverkocht. Niet verwonderlijk: Black Gospel Night in Gouda brengt vreugde en inspiratie in het hart van de feestdagen.

Voetbal vandaag 10:08

Jodan Boys met zege de feestdagen in

Jodan Boys heeft de laatste competitiewedstrijd van 2023 goed afgesloten. In eigen huis was de ploeg van Erik van Zoest een maatje te groot voor Argon. De Gouwenaars hadden grote delen van de wedstrijd een veldoverwicht, maar hielden Argon lange tijd in de wedstrijd. Uiteindelijk won Jodan Boys toch met duidelijke cijfers: 5-2.