Demonstraties en activiteiten op 112-dag op GOUDasfalt

De gemeente Gouda slaat op zaterdag 30 september de handen ineen met de hulpdiensten om de eerste Goudse 112-dag te organiseren. Tijdens het evenement op GOUDasfalt geven de hulpdiensten demonstraties om te laten zien hoe zij omgaan met noodsituaties. 

Bezoekers van jong tot oud krijgen een kijkje achter de schermen van de hulpdiensten en maken kennis met de organisaties die zich dagelijks inzetten voor onze veiligheid. 

De brandweer, politie, ambulance, reddingsbrigade, Defensie, het Rode Kruis en handhaving verzorgen een leerzaam en interactief programma. Er worden meerdere demonstraties gegeven gericht op zowel kinderen als volwassenen. Bezoekers leren wat zij moeten doen tijdens een ramp of ongeluk en wat de hulpdiensten doen. Daarnaast is er voldoende tijd om de verschillende voertuigen van de hulpdiensten te bekijken en in sommige gevallen zelfs even binnen te kijken.

Informatiemarkt

Naast de demonstraties en voorlichting over veiligheid is er ook een informatiemarkt. Bezoekers krijgen de gelegenheid om vragen te stellen aan de hulpdiensten en te horen hoe het is om voor de hulpdiensten te werken. Daarnaast wordt informatie verstrekt rondom opleidingen, werving en selectie en over de mogelijkheden als vrijwilliger een bijdrage te leveren.

Praktische informatie

De 112-dag vindt plaats van 11u00 tot 16u00 op het terrein van GOUDasfalt, Gouderaksedijk 32. De toegang is gratis. De organisatie roept mensen op om met de fiets of lopend te komen. Er is voldoende plaats om fietsen te parkeren. Het pontje van GOUDasfalt vaart heen en weer vanaf de Veerstal aan de centrumzijde. Defensie zet bezoekers over met een ponton zoals bij waterevacuaties gebruikelijk is.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Sport en recreatie vandaag 13:14

Wethouder Michiel Bunnik opent People Padel Gouda

Gouda heeft er met People Padel een sportieve trekpleister bij. Komende vrijdag 14 juni is de feestelijke opening van People Padel, de eerste indoor padellocatie in de stad. Rond 16u00 worden de deuren van deze nieuwe sportfaciliteit feestelijk geopend door wethouder Michiel Bunnik. Daarna kun je zelf ook aan de slag. Dus wees welkom...

Advertorial Sport vandaag 12:44

Schrijf snel je club in voor Rabo ClubSupport

Iedereen verdient een club! Een plek waar je elkaar ontmoet, elkaar sterker maakt en helemaal jezelf kunt zijn. Daarom ondersteunt de coöperatieve Rabobank al 20 jaar verenigingen door heel Nederland. Verenigingen en stichtingen in de regio van de Hollandse IJssel kunnen zich tot en met 14 juni aanmelden via www.rabo-clubsupport.nl. Vanaf 2 tot en met 24 september kunnen Rabobank leden stemmen op hun drie favoriete clubs in deze regio.

Opinie vandaag 12:18

Sportzomer 2024

Als ik naar buiten kijk heb ik toch mijn twijfels, maar het is echt zomer. Voor de weerkundigen is de metrologische zomer op 1 juni begonnen. De astronomische zomer begint pas op donderdag 20 juni. Hoe dan ook, van echt vakantieweer is nog geen sprake.

Advertorial Maak Gouda Duurzaam vandaag 11:10

Bijeenkomst voor energie- en groenprojecten/werkgroepen

Ben je bezig met een project over duurzaamheid of wil je graag meehelpen met een duurzaam project? Kom dan op 20 juni vanaf 19u30 naar de inspiratiebijeenkomst in het Huis van de Stad. 

Stadshart vandaag 10:44

Gemeente past regels aan: binnenstad nog gastvrijer en levendiger

Als een horecaondernemer een plantenbak tegen de gevel van zijn zaak wil zetten, moet hij een terrasvergunning aanvragen. Een winkelier die datzelfde wil, hoeft dat niet. Om aan die scheve situatie een einde te maken, trekt de gemeente Gouda de uitstallingsregels voor detailhandel en horeca gelijk.