Ruud Montagne

Denk mee over sport en bewegen in Gouda

De komende maanden gaan we in Gouda aan de slag met het bedenken en opschrijven van een nieuw sport- en beweegbeleid. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat nog meer inwoners genoeg bewegen en kunnen sporten wanneer zij dat willen? Ook jij kunt meedenken over het nieuwe beleid!

Sport- en beweegbeleid

"Als gemeente maken we het nieuwe sport- en beweegbeleid niet alleen. We gaan graag in gesprek met sporters, verenigingen, de Goudse Sportraad, SPORT●GOUDA, commerciële sportaanbieders, mensen uit het onderwijs, de zorg, het bedrijfsleven of de welzijnssector. We vragen zoveel mogelijk Gouwenaars en professionele partners om met ons mee te denken", aldus een woordvoerder van de gemeente Gouda.

Denk jij mee?

In kleine groepen gaan belangstellenden tijdens 1 of 2 bijeenkomsten over verschillende thema’s met elkaar in gesprek. Meepraten kan ook schriftelijk of in een (online) persoonlijk gesprek. "We willen de gesprekken voeren van maart tot en met juni. Wil jij meedenken? Meld je dan aan via het aanmeldformulier. Wil je liever schriftelijk reageren? Stuur dan een e-mail naar gemeente@gouda.nl.

Sport steeds belangrijker

Het huidige sportbeleid staat in de nota ‘Sport en bewegen in Gouda 2022’. Die is in 2017 opgesteld. Inmiddels zijn we zes jaar verder en is er veel gebeurd. Daarom bepalen we nu hoe we verder willen. Sport en bewegen is ook in Gouda de laatste jaren steeds belangrijker geworden. Er kwam meer aandacht en meer geld voor. Toch zijn er nog veel uitdagingen. Zo stijgt het aantal mensen dat voldoende beweegt langzaam en is armoede een belangrijke reden om niet te sporten. 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Voetbal vandaag 13:23

DONK loopt tegen eerste seizoensnederlaag op

Een bij vlagen goed spelend DONK is tegen een verdedigend ingesteld Alphia door persoonlijke fouten tegen de eerste thuisnederlaag aangelopen: 1-2. Door dit resultaat zakken de Gouwenaars nu naar plek twee, drie punten achter VUC en gelijk met HVV.

Advertorial Feest vandaag 12:49

Organisatie Koningsnacht en Koningsdag in handen van De Theaterbakkerij

De Theaterbakkerij neemt dit jaar de organisatie van Koningsnacht en Koningsdag op de Markt van Gouda op zich. Zo maakte Ruud Bakker zaterdagmiddag bekend in de spelershome van Jodan Boys waar De Theaterbakkerij het buffet bij de wedstrijd Jodan Boys-Woudenberg sponsorde en De Theaterbakkerij de plannen voor 2024 presenteerde.

Advertorial Oekraïne vandaag 12:41

Zelensky Hier: voorstelling over leven van Zelensky in De Goudse Schouwburg

Op dinsdag 5 maart komt Zelensky Hier naar De Goudse Schouwburg. Een vaudeville voorstelling met serieuze ondertoon van De Theatertroep i.s.m. De Spelersfederatie, Patrick Nederkoorn en Arjen Arnoldussen over het leven van de Oekraïense president Volodomyr Zelensky.

Algemeen vandaag 12:32

Bloemen voor Alexei Navalny bij oorlogsmonument bij Stadhuis op Markt

De Russische oppositieleider Alexei Navalny wordt ook herdacht in Gouda. De afgelopen dagen zijn er bloemen voor Navalny neergelegd bij het oorlogsmonument bij het Stadhuis op de Markt. Ook staan er een foto van Navalny en bordjes met de teksten: Ik ben niet bang. Wees ook niet bang. En Alexei, bedankt voor alles!

Sport en recreatie vandaag 12:07

Deze sporters staan nu op Wall of Fame

In Sportcentrum De Mammoet was zaterdagavond de feestelijke onthulling van de nieuwe naambordjes op de Wall of Fame. Op de Wall of Fame werden de namen van sporters toegevoegd, die de afgelopen twee jaar een Goudse Sportpenning hebben ontvangen voor een bijzondere sportprestatie.