Ruud Montagne

Denk mee over sport en bewegen in Gouda

De komende maanden gaan we in Gouda aan de slag met het bedenken en opschrijven van een nieuw sport- en beweegbeleid. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat nog meer inwoners genoeg bewegen en kunnen sporten wanneer zij dat willen? Ook jij kunt meedenken over het nieuwe beleid!

Sport- en beweegbeleid

"Als gemeente maken we het nieuwe sport- en beweegbeleid niet alleen. We gaan graag in gesprek met sporters, verenigingen, de Goudse Sportraad, SPORT●GOUDA, commerciële sportaanbieders, mensen uit het onderwijs, de zorg, het bedrijfsleven of de welzijnssector. We vragen zoveel mogelijk Gouwenaars en professionele partners om met ons mee te denken", aldus een woordvoerder van de gemeente Gouda.

Denk jij mee?

In kleine groepen gaan belangstellenden tijdens 1 of 2 bijeenkomsten over verschillende thema’s met elkaar in gesprek. Meepraten kan ook schriftelijk of in een (online) persoonlijk gesprek. "We willen de gesprekken voeren van maart tot en met juni. Wil jij meedenken? Meld je dan aan via het aanmeldformulier. Wil je liever schriftelijk reageren? Stuur dan een e-mail naar gemeente@gouda.nl.

Sport steeds belangrijker

Het huidige sportbeleid staat in de nota ‘Sport en bewegen in Gouda 2022’. Die is in 2017 opgesteld. Inmiddels zijn we zes jaar verder en is er veel gebeurd. Daarom bepalen we nu hoe we verder willen. Sport en bewegen is ook in Gouda de laatste jaren steeds belangrijker geworden. Er kwam meer aandacht en meer geld voor. Toch zijn er nog veel uitdagingen. Zo stijgt het aantal mensen dat voldoende beweegt langzaam en is armoede een belangrijke reden om niet te sporten. 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 13:22

Derde lekkage dit lopende theaterseizoen bij De Goudse Schouwburg

De Goudse Schouwburg heeft zaterdagmorgen te maken gehad met een derde lekkage in dit lopende theaterseizoen. De lekkage in de keuken kwam boven water bij de voorverkoop van kaarten voor het nieuwe theaterseizoen. Die voorverkoop loopt voorspoedig.

Advertorial Festival vandaag 12:44

Festival Gouda Maakt Toekomst zondag op Goudasfalt

Voor het festival Gouda Maakt Toekomst moet je (een plekje in) de agenda vrij houden. Op zondag 4 juni van 12u00 tot 19u00 is GOUDasfalt DE plek waar je Toekomstmakers ontmoet en geïnspireerd raakt om er zelf één te worden!

Gemeente vandaag 12:06

Gouda wil grote gratis inpandige fietsenstalling met voorzieningen in binnenstad

De gemeente Gouda trekt een miljoen uit voor overdekte fietsenstalling met 750 rekken mét voorzieningen, zoals een toegankelijk openbaar toilet. De beoogde plek is het rijtje panden aan de Nieuwe Markt waarin eerst een reisbureau, een speelgoedwinkel en een kledingzaak zaten. Gouda wil de gratis bewaakte inpandige fietsenstalling Nieuwe Markt per 1 januari 2024 openstellen.

Voetbal vandaag 11:36

Romeo El Bouazatti nieuwe trainer SV Gouda

Ondanks een getekend contract bij SV Gouda besloot trainer Tim den Haan recentelijk toch het komend seizoen bij VV Alblasserdam aan de slag te gaan. Het zeer verraste bestuur van SV Gouda moest op zoek naar een andere trainer en vond hem deze week - al vrij snel - in de persoon van Romeo El Bouazatti.