Advertorial Ontmoetingsplaats

Derde Goudse Stadsiftar in Cultuurhuis Garenspinnerij

Cultuurhuis Garenspinnerij houdt ook dit jaar tijdens de Ramadan samen met een enthousiaste groep vrijwilligers, de Goudse Moskeeën en andere organisaties een Stadsiftar. Op zaterdag 23 maart aanstaande vindt deze gezamenlijke maaltijd voor de derde keer plaats in Cultuurhuis Garenspinnerij.

Iftar is de naam voor de maaltijd na zonsondergang, iedere dag gedurende de Ramadan. Dan wordt het vasten onderbroken en wordt er uitgebreid gegeten, meestal in groter gezelschap van familie, vrienden en buren. Het is een moment dat mensen samenkomen.

Ontmoeten, eten en verbinden

Ook dit jaar is het thema van de Stadsiftar Verdraagzaamheid in veelkleurigheid: ontmoeten, eten en verbinden. Dit thema sluit goed aan bij het doel van de Stadsiftar, namelijk Gouwenaars met verschillende achtergronden samenbrengen om het gesprek met elkaar aan te gaan, elkaar beter te leren kennen en samen te eten. Voor de maaltijd is er gelegenheid tot gebed.

Iedereen is welkom!

Iedereen vanaf 12 jaar is welkom, moslims en niet-moslims. De toegang is gratis. Voor de voorbereiding van de maaltijd is het noodzakelijk om je aan te melden. Dit kan vóór 16 maart via www.cultuurhuisgarenspinnerij.nl/iftar. Voor vragen kun je e-mailen naar goudsestadsiftar@gmail.com.

Programma

17u30           Inloop
18u00           Opening
21u00           Afsluiting

De betrokkenen kijken ernaar uit om op deze dag alle Gouwenaars van harte welkom te heten in Cultuurhuis Garenspinnerij. 


Meer nieuws

Advertorial Koor vandaag 11:00

Houtmansplantsoenconcert met Shantykoor De IJsselmannen

Zondag is er weer een optreden in de serie Houtmansplantsoenconcert. Ditmaal met Shantykoor De IJsselmannen. Het koor is opgericht in 2002 en heeft zijn thuishaven in Ouderkerk aan den IJssel, een van de grootste thuishavens van binnenvaartschippers.

Advertorial Muziek vandaag 10:09

Akoestisch optreden Ron Hendrickx bij Check's

Fans van Ron Hendrickx (Ronald Hendriksen) kunnen zich verheugen op een bijzondere traktatie. De Goudse singer-songwriter keert voor één dag terug naar zijn roots voor een speciaal optreden bij Check's Achter de Kerk op zaterdag 13 juli.

Advertorial Afval milieu schoonmaak vandaag 07:00

Gratis GreenClip bij Mobiele Milieustraat

De Mobiele Milieustraat staat volgende week weer op vier locaties in Gouda. Bij De Mobiele Milieustraat kun je  gratis verschillende afvalstromen inleveren die niet bij het restafval horen maar op de milieustraat. En leuk nieuws: je kunt in juli ook een gratis GreenClip afhalen bij de Mobiele Milieustraat.

Voedselbank vandaag 06:00

Voedselbank zoekt Gouwenaars die recht hebben op voedselhulp

Al jaren is bij de Goudse Voedselbank bekend dat er meer mensen recht hebben op voedselhulp dan zich aangemeld hebben. De schattingen lopen uiteen van 10 tot 30 procent wegblijvers, maar het zouden er ook nog veel meer kunnen zijn. Daar wil de voedselbank actie op gaan ondernemen.