Jan van den Berg Fotografie
Advertorial Evenementen

Deze mannen worden vandaag beëdigd tot Ere Waegemeesters

Aansluitend op de opening van de Goudse kaasmarkt op donderdag 4 april vindt vanaf 12u45 volgens traditie de beëdiging plaats van de nieuwe Ere Waegemeesters. Deze zogeheten intronisatie wordt beklonken door Opper Waegemeester Pieter Verhoeve. De ceremonie vindt voor de Burgerhal plaats. En dit zijn de drie nieuwe Ere Waegemeesters: Rik Dijkgraaf, Rado Paulis en Ton Vergeer.

ere waegemeester medaille schort graaf floris.JPG

Ruim 100 Ere Waegemeesters

Het Gilde der Ere Waegemeesters bestaat dit jaar 46 jaar en heeft al ruim 100 Ere Waegemeesters voortgebracht.

Zoals gebruikelijk zullen bij de beëdiging diverse eregasten aanwezig zijn, waaronder vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, verenigd in het Genootschap Graaf Floris de Vijfde en de Ere-Waegemeesters.

Met de beëdiging eert de stad mensen die een bijdrage leveren of hebben geleverd aan het welzijn van de stad Gouda. Rik Dijkgraaf en Ton Vergeer zetten zich op vele fronten al jaren in voor het wel en wee van de stad Gouda. Rado Paulis is algemeen directeur van De Producent. En De Producent is al jaren als kaashandelaar betrokken bij Kaasstad Gouda. De drie mannen openden onlangs Kaaswinkel Gouda (zie frontfoto van Jan van den Berg).

Eerste kaasmarkt

De eerste kaasmarkt van het seizoen 2024 op de Markt in Gouda is op donderdag 4 april. Met uitzondering van 9 mei (Hemelvaart) is er dan tot eind augustus iedere donderdag van 10u00 tot 12u30 kaasmarkt.

kaas kaasmarkt verhandeling.jpg

Handjeklap

Op de toeristische kaasmarkt onderhandelen de boeren en handelaren net als vroeger via ‘handjeklap’ over de prijs van de kaas, die vervolgens in De Waag wordt gewogen. De kaasmarkt in Gouda trekt vele toeristen uit binnen- en buitenland.

Op de kaasmarkt zijn er nog diverse andere activiteiten, zoals kaasmaken, oude ambachten, muziek, kaasraden en toeristen kunnen zich ook laten wegen in De Waag. De toegang tot de kaasmarkt is gratis.

De feestelijke opening van de eerste kaasmarkt zal geschieden door wethouder Thierry van Vugt van stadsmarketing, recreatie en toerisme.


Meer nieuws

Werken vandaag 10:21

Zelf een bus besturen? Kom naar open dag vervoerder Arriva

Heb jij er wel eens over nagedacht om buschauffeur te worden maar is het er nooit van gekomen? Heb je altijd al eens in een bus willen rijden? Of zou je graag meer te weten willen komen over het beroep? Arriva nodigt je graag uit om te kijken of het beroep van buschauffeur, fulltime of parttime, bij jou past door een proefrit op de bus te maken.

Geschiedenis vandaag 10:08

Gouda heeft er weer nieuwe Goudologen bij

Gouda heeft er weer nieuwe Goudologen bij. Het Historisch Platform Gouda reikte zaterdag aan de kersverse Goudologen het certificaat Goudologie 1 uit. Dit na een goed gemaakt examen in - hoe kan het ook anders - het stadhuis op de Markt.

Verkeer en vervoer vandaag 09:49

Spoorstraat weer open voor alle verkeer

De Spoorstraat is zaterdagavond rond 22u00 weer opengesteld voor alle verkeer. Dat was eerder dan gepland. Dit weekend was de tweede afsluiting voor werkzaamheden aan het viaduct Noothoven van Goorstraat. Dit vanwege de plaatsing van een 160 ton wegend nieuw viaduct. De delen werden in delen aangevoerd en geplaatst door mobiele kranen.

Voetbal vandaag 09:38

Jodan Boys ziet het seizoen als een nachtkaars uitgaan

Jodan Boys heeft zichzelf zaterdag een slechte dienst bewezen. In een wedstrijd waarin gewonnen moest worden gaven de Gouwenaars in de eerste helft niet thuis, waardoor de ploeg van Erik van Zoest tegen een 1-3 achterstand aankeek. Deze slechte vijfenveertig minuten kwam Jodan Boys in de tweede helft niet meer te boven, al wist de ploeg nog wel een keer te scoren. Door dit verlies ziet het er naar uit dat Jodan Boys in de grijze middenmoot eindigt. 

Algemeen vandaag 09:00

Like Me geeft je inzicht in de belevingswereld van je puber

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Gouda houdt in samenwerking met theatergroep PlayBack op 18 april de theatervoorstelling en informatiemarkt Like Me bij KC De Ontdekkingsreizigers in Westergouwe. De voorstelling geeft je inzicht in de belevingswereld van je puber en hun strijd om erbij te horen.