Groene Hart Jazz, Sandra Zeilstra
Advertorial Evenementen

Deze vier organisaties winnen Graaf Floris Prijs 2e kwartaal 2024

Het Genootschap Graaf Floris de Vijfde kent ieder kwartaal een aantal geldprijzen toe. De vier winnaars van het tweede kwartaal van 2024 zijn donderdag door het Genootschap bekend gemaakt.

gs docloc film sharonio rechts in shabu.jpg

Vier organisaties

De Goudse goede doelenorganisatie Graaf Floris de Vijfde heeft donderdag weer de prijzen toegekend aan de vier goede doelen. De uitreiking vindt elk kwartaal plaats en wordt mogelijk gemaakt door het Goudse bedrijfsleven. Onderstaande organisaties vallen in de Graaf Floris geldprijzen:

  • Gouds Jazz Festival € 2.000,-
  • Documentaire ‘Luister naar de ander’ € 1.000,-
  • Familievoorstelling Jeugdtheaterhuis € 1.000,-
  • Doc Lok - Openluchtvertoning € 1.500,-

Gouda nog levendiger maken

De Graaf Florisprijzen zijn bestemd voor goede initiatieven die ertoe bijdragen dat Gouda nog levendiger wordt voor Gouwenaars en bezoekers. Kandidaten kunnen zich het hele jaar aanmelden.

Inschrijving en selectiecommissie

Alle inzendingen worden beoordeeld door een selectiecommissie, die bestaat uit Geert Bouwmeester (De Goudse), Femke Haijtema (Museum Gouda), Werner van den Bosch (INTO business) en Marjolein van Strien-Buitelaar (HBM Machines Moordrecht).

Elke aanvraag wordt met grote interesse en zorg gelezen en beoordeeld op een aantal criteria, zoals:

  • het maatschappelijk en culturele belang voor Gouda;
  • de langetermijndoelstelling van de organisatoren met betrekking tot het evenement;
  • de volledigheid en uitwerking van de aanmelding.

Organisaties die zich willen opgeven voor de eerstvolgende beoordelingsronde, kunnen dit doen tot en met 1 september 2024. Meer info is te vinden op https://www.gfd5.nl/. De winnaars worden in september bekendgemaakt.


Meer nieuws

Advertorial Koor vandaag 11:00

Houtmansplantsoenconcert met Shantykoor De IJsselmannen

Zondag is er weer een optreden in de serie Houtmansplantsoenconcert. Ditmaal met Shantykoor De IJsselmannen. Het koor is opgericht in 2002 en heeft zijn thuishaven in Ouderkerk aan den IJssel, een van de grootste thuishavens van binnenvaartschippers.

Advertorial Muziek vandaag 10:09

Akoestisch optreden Ron Hendrickx bij Check's

Fans van Ron Hendrickx (Ronald Hendriksen) kunnen zich verheugen op een bijzondere traktatie. De Goudse singer-songwriter keert voor één dag terug naar zijn roots voor een speciaal optreden bij Check's Achter de Kerk op zaterdag 13 juli.

Advertorial Afval milieu schoonmaak vandaag 07:00

Gratis GreenClip bij Mobiele Milieustraat

De Mobiele Milieustraat staat volgende week weer op vier locaties in Gouda. Bij De Mobiele Milieustraat kun je  gratis verschillende afvalstromen inleveren die niet bij het restafval horen maar op de milieustraat. En leuk nieuws: je kunt in juli ook een gratis GreenClip afhalen bij de Mobiele Milieustraat.

Voedselbank vandaag 06:00

Voedselbank zoekt Gouwenaars die recht hebben op voedselhulp

Al jaren is bij de Goudse Voedselbank bekend dat er meer mensen recht hebben op voedselhulp dan zich aangemeld hebben. De schattingen lopen uiteen van 10 tot 30 procent wegblijvers, maar het zouden er ook nog veel meer kunnen zijn. Daar wil de voedselbank actie op gaan ondernemen.