Dichter bij kaarslicht tijdens Gouda bij Kaarslicht

Jouw gedicht afgedrukt op een van de ramen van de bewoners van de binnenstad tijdens Gouda bij Kaarslicht? Dat kan, als jij met je schoolklas meedoet met dit speciale project voor leerlingen van de groepen 7 en/of 8 van de basisschool.

Leerlingen van de groepen 7 en 8 van de Goudse basisscholen worden benaderd om een gedicht te maken, die vervolgens bij de Goudse binnenstadsbewoners wordt geëxposeerd als 'raamgedicht' tijdens Gouda bij Kaarslicht. Via een wandelroute door de binnenstad kunnen leerlingen hun eigen gedicht terugvinden bij een van de bewoners.

Het project is een samenwerking van de Brede School, , Goudse dichters en de stichting Gouda bij Kaarslicht. Scholen die zich opgeven krijgen vervolgens een workshop van een van de Goudse dichters, die de leerlingen wegwijs maken in de wereld van poëzie, dichtkunst, rap en spoken-word. Daarna gaan de leerlingen zelf aan de slag!

Inschrijven van scholen kan via: Berry Heesen berry.heesen@bredeschoolgouda.nl


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Voedselbank vandaag 11:54

Stubbe Logistiek komende vijf jaar donateur van Goudse Voedselbank

Bij de Goudse Voedselbank was men al heel blij met de forse donatie die Stubbe Logistiek eerder deed om de aankoop van een nieuwe elektrische bestelbus mogelijk te maken. Nog blijer werd men met de toezegging dat Stubbe Logistiek zich ook voor de komende vier jaar met eenzelfde bedrag als donateur gaat verbinden aan de Goudse Voedselbank.

Archeologie vandaag 11:44

Provincie maakt twee ton vrij om burgers te betrekken bij archeologie

De Provincie Zuid-Holland opent ook dit jaar de subsidieregeling Publieksbereik Archeologie Zuid-Holland. Er is een budget van 200.000 euro beschikbaar voor activiteiten gericht op het bereiken en betrekken van burgers bij archeologie in Zuid-Holland. Vanaf vandaag, maandag 15 juli, kunnen aanvragen worden ingediend.

Advertorial Sport en recreatie vandaag 10:01

Sportzomer SPORT•GOUDA heeft Olympisch tintje

Deze zomer houdt SPORT•GOUDA tal van sportieve activiteiten met een Olympisch tintje. Iedereen, van jong tot oud, kan meedoen en genieten van sport- en spel door heel Gouda. Sportzomer met SPORT•GOUDA: Sportieve activiteiten met een Olympisch tintje.