Centric Gouda

Directie Gouds ICT-bedrijf Centric stapt op na conflict met eigenaar Sanderink

De complete uitvoerende directie van het Goudse ICT-bedrijf Centric is opgestapt na een conflict met eigenaar Gerard Sanderink, meldt het Financieel Dagblad (FD). Aanleiding is een uit de hand gelopen ruzie tussen Sanderink en zijn ex-geliefde Brigitte van Egten.

Onvrede

Het FD schrijft dat Sanderink zijn bedrijf Centric had betrokken bij een gerechtelijke procedure in die ruzie, tot onvrede van de drie uitvoerende bestuurders. Volgens de krant melden meerdere goed ingevoerde bronnen onafhankelijk van elkaar dat topman Johan Taams, coo Bart Fehmers en cfo Patrick Rosengarten zijn opgestapt vanwege de kwestie. De betrokkenen zelf willen niet reageren.

Tubantia schrijft dat eigenaar en ICT-miljonair Sanderink Centric beslag had laten leggen op geld dat hij van de rechter moest betalen aan zijn ex Brigitte van Egten. Daarmee zou zijn eigen bedrijf die betaling blokkeren en zou hij Centric betrekken in wat topman Taams eerder nog omschreef als "een privékwestie". Maar de poging mislukte: de rechter vond dat het bestuur van Centric zich met deze stap schuldig had gemaakt aan "misbruik van recht".

Reputatieschade

De directie van Centric wilde daarop een procedure tegen Sanderink aanspannen bij de Ondernemingskamer, een rechtbank voor het bedrijfsleven, volgens het FD om zo "verdere reputatieschade voor Centric te voorkomen" en Sanderink "terug zijn hok in te sturen".

De stap naar de Ondernemingskamer werd echter geblokkeerd door drie niet-uitvoerende bestuursleden van Centric, onder wie Sanderiks vertrouwelingen Aike Schoots en Louis Luijten. Daarop trokken de drie uitvoerende bestuursleden de conclusie dat ze niet meer verder kunnen bij Centric.

Rian van Rijbroek

Centric is een van de grootste ICT-bedrijven van Nederland en werkt onder meer voor de overheid. Daarom zijn er ook onder Tweede Kamerleden vragen over de betrouwbaarheid van Centric.

De ruzie tussen Sanderink en ex-geliefde Van Egten ontstond nadat Sanderink een relatie was begonnen met Rian van Rijbroek. Zij noemt zichzelf een cyberdeskundige, maar bij haar beweringen worden grote vraagtekens geplaatst. Een boek dat ze schreef over cybersecurity werd wegens plagiaat uit de handel gehaald.

Sinds Van Rijbroek in Sanderinks leven is, vecht hij een vete uit met Van Egten. Daarin werd hij keer op keer door de rechter in het ongelijk gesteld, maar meermaals lapte hij die vonnissen aan zijn laars.

Ook binnen Centric heerst onrust sinds Sanderink met Van Rijbroek een relatie heeft. Hoe het verder gaat binnen het bedrijf nu de directie is opgestapt, is onduidelijk.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Ontmoetingsplaats vandaag 18:51

Lentegesprekken brengen de buurt dichter bij elkaar

Wat zou er gebeuren als je met zes buren bij elkaar komt en echt naar elkaar zou luisteren? Gouda Bruist organiseert in mei en juni Lentegesprekken om Gouwenaars te stimuleren om een gesprek te organiseren in de huiskamer of in het buurthuis. Eerder al voor de Wintergesprekken en nu voor de Lentegesprekken wordt de werkvorm ‘Stroopwafel Gesprekken’ gebruikt.

Advertorial Onderwijs vandaag 18:45

Geschiedenisdocent Mark Hagenaars laat leerlingen Gouds Geschiedenis Examen maken

In mei staan de centrale examens voor het voortgezet onderwijs weer voor de deur. Dit betekent een hoop blokken, samenvattingen maken en oefenexamens doen. Docent geschiedenis Mark Hagenaars van CSG De Goudse Waarden liet zijn vwo-leerlingen in aanloop naar de examentijd zélf examenvragen bedenken.

Algemeen vandaag 18:43

Wandel mee voor vrijheid en vrede!

Zondag 5 mei viert Gouda haar vrijheid. Maar rondom, dichtbij en verder weg, leven mensen in onvrijheid en heerst er oorlog. Hoe vanzelfsprekend zijn vrijheid en vrede eigenlijk? Hoe is het als je niet jezelf mag zijn – of om te moeten vluchten? En hoe kunnen mensen ondanks hun verschillen vreedzaam samenleven?

Advertorial Feest vandaag 18:42

Jodan Boys viert jubileum met tweedaags feest op hoofdveld

Op 1 mei 2024 is het precies 90 jaar geleden dat CVV De Jodan Boys werd opgericht. De Goudse voetbalclub organiseert een jaar lang allerlei activiteiten voor leden, vrijwilligers, sponsors en inwoners van Gouda en omgeving. De aftrap van het feestjaar vindt plaats op woensdagavond 1 mei a.s. met een grootschalig diner in de Gouwekerk. De club blikt echter ook al vooruit naar vrijdag 14 en zaterdag 15 juni 2024. Dan verandert het hoofdveld in een open lucht feestlocatie.

Weer in Gouda vandaag 16:42

Hoe komt een weerbericht tot stand? Huub Mizee vertelt het je

Huub Mizee is al vele jaren bekend als weerman bij Radio- en TV West. Hij komt vrijdagavond 19 april bij Weerclub Gouda vertellen wat er allemaal komt kijken bij het samenstellen van een weerbericht. De publieksavond met de lezing Hoe komt een weerbericht tot stand? is bij Kinderboerderij De Goudse Hofsteden en begint om 20u00.

Verkeer en vervoer vandaag 16:28

Spoorstraat laatste keer afgesloten voor werkzaamheden aan viaduct

Let op: dit weekend is de derde en laatste afsluiting voor werkzaamheden aan het viaduct Noothoven van Goorstraat. Dit vanwege het aanbrengen van een betonlaag op het nieuwe viaduct. De Spoorstraat is daarvoor afgesloten van vrijdag 19 april 21u00 tot uiterlijk zondagochtend 21 april 6u00.