Dit verwacht je niet achter voordeur van Turfmarkt 76

Het is altijd heerlijk om Funda af te struinen. En dan kom je regelmatig fraaie, mooie, bijzondere, opvallende panden tegen. Wat dacht je van deze bijzondere loft woning in de voormalige stroopwafelfabriek aan de Turfmarkt 76.  We weten dat veel panden in de Goudse binnenstad veel (verborgen) ruimten herbergen. Volgens de verkoopbrochure van Dupree Makelaars Gouda beschikt deze woning over een riante living. En dat is in onze ogen nog zwak uitgedrukt.

Omschrijving

Ervaar de luxe van deze bijzondere loft woning in de voormalige stroopwafelfabriek aan de Turfmarkt 76. Deze goed onderhouden woning beschikt over een een riante living met industrieel sheddak met glasstroken en  heerlijke stadstuin. Turfmarkt 76 is geen standaard woning, maar dat maakt deze loft woning zo charmant. De woning ligt op loopafstand van het historische centrum van Gouda met vele winkels, restaurants, horeca, treinstation en uitvalswegen.

Oorspronkelijk was de Turfmarkt een van de stadsgrachten, die functie verviel bij de uitbreiding van de stad. Al in de veertiende eeuw was de gracht langs de huidige Turfmarkt aan beide zijden bebouwd. Aan weerszijden van de gracht bevindt zich een groot aantal historische gebouwen, waarvan er dertig zijn erkend als rijksmonument.

Bijzonderheden:
-Rijksmoment met stadstuin;
-Riante lichte loft woning;
-Turfmarkt 76 ligt niet direct aan de straatzijde, maar is bereikbaar via een poort;
-Ligging nahet bij rijksweg A12 / gunstige ligging tussen Rotterdam en Utrecht;
-Ligging in Groene hart en de nabijheid van de Reeuwijkse plassen;
-Op loopafstand van treinstation, vele winkels, restaurants en het historische centrum;
-Dak en muurisolatie;
-Woning deels voorzien van dubbelglas;
-Vloerverwarming;
-Woning beschikt over een strakke wandafwerking;
-Moderne badkamer (2022);
-Cv-ketel (2022);
-Parkeren middels vergunning (sector I).

Indeling:

Toegang tot de woning middels een brede afsluitbare poort vanaf de Turfmarkt.

Entree met meterkast (9 groepen en 2 aardlekschakelaars) ruime hal met houten vloer en grote lichtstraat.
Vanuit deze ruime hal is er toegang tot de inpandige berging, de werkkamer met toegang tot
inloopkast, de woonkamer met open keuken en de slaapkamer annex badkamer. De royale living met zicht op de kapconstructie, een industrieel sheddak met glasstroken, waardoor een prachtig lichtval ontstaat en openslaande deuren naar de tuin die is gelegen op het noordwesten.
De moderne vloer beschikt over vloerverwarming en de muren hebben een strakke afwerking. De keuken heeft een centrale ligging in deze fantastische ruimte. De keuken beschikt over 6 pits gaskookplaat, afzuigkap, spoelbak, vaatwasser. Deze ruime RVS keuken beschikt over veel bergruimte.

Vanuit de woonkamer is er toegang tot het toilet met fonteintje, separate wasruimte met opstelplaats voor de wasapparatuur, CV-ketel (2022) en naar de grote slaapkamer met badkamer ensuite. De moderne badkamer (2022) beschikt over een mozaïek vloer, vrijstaand ligbad, grote vaste kast, dubbele wastafel, inloopdouche en mechanische ventilatie.

Perceel:
De achtertuin is gelegen op het noordwesten en is vanuit de woonkamer bereikbaar middels 4 openslaande deuren. De tuin is deels voorzien van grint en deels van houten vlonders. Een heerlijke stadstuin midden in het centrum van Gouda.

Met recht een fijn huis op de begane grond, met optimale privacy en ruimte!

Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Brand vandaag 20:56

Camperbus zwaar beschadigd door brand

In een aan de Bodegraafsestraatweg geparkeerde camperbus is donderdagavond rond 20u10 brand ontstaan en brand uitgebroken. De camperbus heeft aan de achterkant vlam gevat waardoor de complete achterkant is uitgebrand. 

Advertorial Koningsnacht vandaag 20:46

Zie hier het programma voor Koningsnacht

Gouds Geluk houdt op 26 en 27 april voor de eerste keer Koningsnacht en Koningsdag in Gouda. Onder de naam ‘Oranje Geluk’ kondigde de organisatie begin maart de evenementen aan. Inmiddels is bekend wie er wanneer optreedt op Koningsnacht en wat er allemaal te doen is tijdens Koningsdag. Ook krijg je hier praktische informatie over hardcups en betalen.

Sport en recreatie vandaag 18:47

Gemeenteraad unaniem voor verhoging zwemveiligheid kinderen

De Goudse gemeenteraad heeft unaniem gestemd voor een motie die oproept tot het verkennen van mogelijkheden om de zwemveiligheid van Goudse kinderen te verbeteren. De motie, ingediend door de Partij van de Arbeid, de ChristenUnie, GroenLinks, het CDA, de VVD en de SGP, kreeg steun van de rest van de raad.  

Vastgoed vandaag 18:45

Verduurzamen monumenten wordt gemakkelijker

Verruim de regels, hanteer duidelijke richtlijnen en zorg voor heldere informatievoorziening. Dat zijn de belangrijkste aanbevelingen van Arcadis Nederland, dat in opdracht van de gemeente Gouda onderzoek deed naar de effecten van de regeling Erfgoed en Duurzaamheid. Met deze regeling wil de gemeente particuliere eigenaren helpen om hun monumenten op een verantwoorde manier te verduurzamen.

Ere wie ere toekomt vandaag 16:19

Twaalf Gouwenaars ontvangen Koninklijke onderscheiding

Het is op vrijdag 26 april ook Lintjesregen in Gouda. Twaalf Gouwenaars ontvangen een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Pieter Verhoeve. Rond 13u00 zie je op www.ZoGouds.nl welke Gouwenaars een Koninklijke onderscheiding hebben gekregen. Ze ontvangen een onderscheiding voor hun geweldige en grote inzet als vrijwilliger voor de samenleving.

Advertorial Theater vandaag 14:08

Staatssecretaris maakt in schouwburg kennis met Theaterdelta Zuid-Holland

Fleur Gräper-van Koolwijk, staatssecretaris van Cultuur en Media, heeft woensdag een bezoek gebracht aan de Goudse Schouwburg. Dit om daar kennis te nemen van de plannen van de Theaterdelta Zuid-Holland, het samenwerkingsverband van de Goudse Schouwburg, Kunstmin Dordrecht en Leidse Schouwburg – Stadsgehoorzaal.