Dit verwacht je niet achter voordeur van Turfmarkt 76

Het is altijd heerlijk om Funda af te struinen. En dan kom je regelmatig fraaie, mooie, bijzondere, opvallende panden tegen. Wat dacht je van deze bijzondere loft woning in de voormalige stroopwafelfabriek aan de Turfmarkt 76.  We weten dat veel panden in de Goudse binnenstad veel (verborgen) ruimten herbergen. Volgens de verkoopbrochure van Dupree Makelaars Gouda beschikt deze woning over een riante living. En dat is in onze ogen nog zwak uitgedrukt.

Omschrijving

Ervaar de luxe van deze bijzondere loft woning in de voormalige stroopwafelfabriek aan de Turfmarkt 76. Deze goed onderhouden woning beschikt over een een riante living met industrieel sheddak met glasstroken en  heerlijke stadstuin. Turfmarkt 76 is geen standaard woning, maar dat maakt deze loft woning zo charmant. De woning ligt op loopafstand van het historische centrum van Gouda met vele winkels, restaurants, horeca, treinstation en uitvalswegen.

Oorspronkelijk was de Turfmarkt een van de stadsgrachten, die functie verviel bij de uitbreiding van de stad. Al in de veertiende eeuw was de gracht langs de huidige Turfmarkt aan beide zijden bebouwd. Aan weerszijden van de gracht bevindt zich een groot aantal historische gebouwen, waarvan er dertig zijn erkend als rijksmonument.

Bijzonderheden:
-Rijksmoment met stadstuin;
-Riante lichte loft woning;
-Turfmarkt 76 ligt niet direct aan de straatzijde, maar is bereikbaar via een poort;
-Ligging nahet bij rijksweg A12 / gunstige ligging tussen Rotterdam en Utrecht;
-Ligging in Groene hart en de nabijheid van de Reeuwijkse plassen;
-Op loopafstand van treinstation, vele winkels, restaurants en het historische centrum;
-Dak en muurisolatie;
-Woning deels voorzien van dubbelglas;
-Vloerverwarming;
-Woning beschikt over een strakke wandafwerking;
-Moderne badkamer (2022);
-Cv-ketel (2022);
-Parkeren middels vergunning (sector I).

Indeling:

Toegang tot de woning middels een brede afsluitbare poort vanaf de Turfmarkt.

Entree met meterkast (9 groepen en 2 aardlekschakelaars) ruime hal met houten vloer en grote lichtstraat.
Vanuit deze ruime hal is er toegang tot de inpandige berging, de werkkamer met toegang tot
inloopkast, de woonkamer met open keuken en de slaapkamer annex badkamer. De royale living met zicht op de kapconstructie, een industrieel sheddak met glasstroken, waardoor een prachtig lichtval ontstaat en openslaande deuren naar de tuin die is gelegen op het noordwesten.
De moderne vloer beschikt over vloerverwarming en de muren hebben een strakke afwerking. De keuken heeft een centrale ligging in deze fantastische ruimte. De keuken beschikt over 6 pits gaskookplaat, afzuigkap, spoelbak, vaatwasser. Deze ruime RVS keuken beschikt over veel bergruimte.

Vanuit de woonkamer is er toegang tot het toilet met fonteintje, separate wasruimte met opstelplaats voor de wasapparatuur, CV-ketel (2022) en naar de grote slaapkamer met badkamer ensuite. De moderne badkamer (2022) beschikt over een mozaïek vloer, vrijstaand ligbad, grote vaste kast, dubbele wastafel, inloopdouche en mechanische ventilatie.

Perceel:
De achtertuin is gelegen op het noordwesten en is vanuit de woonkamer bereikbaar middels 4 openslaande deuren. De tuin is deels voorzien van grint en deels van houten vlonders. Een heerlijke stadstuin midden in het centrum van Gouda.

Met recht een fijn huis op de begane grond, met optimale privacy en ruimte!

Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Onderwijs vandaag 10:33

Docent Mark Hagenaars laat leerlingen Gouds Geschiedenis Examen maken

Deze weken worden de centrale examens voor het voortgezet onderwijs afgewerkt. Dit betekent een hoop blokken, samenvattingen maken en oefenexamens doen. Docent geschiedenis Mark Hagenaars van CSG De Goudse Waarden liet zijn vwo-leerlingen in aanloop naar de examentijd zélf examenvragen bedenken.

Advertorial Evenementen vandaag 10:08

Grootste editie ooit van IJssel- en Josephmarkt op tweede Pinksterdag

Bereid je voor op de grootste en meest bruisende editie ooit van de jaarlijkse IJssel- en  Josephmarkt, gehouden op tweede Pinksterdag. De organisatie kondigt aan dat ze dit jaar een recordaantal inschrijvingen heeft ontvangen van  enthousiaste buurtbewoners die hun tweedehands spullen komen verkopen tijdens dit populaire evenement.

Waterpolo vandaag 09:49

Nipte zege waterpoloërs GZC Donk in halve finales play-offs tegen UZSC

De waterpoloërs van GZC Donk hebben vrijdagavond een moeilijke en nipte zege geboekt op USZC. In het Groenhovenbad werd het uiteindelijk 13-12 voor de ploeg van Ingmar Veenhuis, na de periodestanden 2-5, 8-8 en  9-11. Zaterdagavond, aanvang 21u00, speelt GZC Donk de terugwedstrijd in zwembad De Krommerijn in Utrecht.  

Evenementen vandaag 09:02

Openstellingen van voormalige NTC-bunker van PWA-kazerne

De voormalige bunker van het Nationaal Territoriaal Commando – NTC aan de Groen van Prinsterersingel 44 wordt tweemaal voor publiek opengesteld. Op zaterdag 1 juni en zaterdag 15 juni tussen 10u00 en 16u00 is de NTC-bunker open voor het Gouds-publiek en uiteraard ook voor andere belangstellenden.

Afval milieu schoonmaak vandaag 09:00

Arno van Haasterecht wordt directeur Cyclus

De aandeelhouders van Cyclus hebben Arno van Haasterecht benoemd tot directeur van Cyclus. Van Haasterecht (1978) zal per 15 juli 2024 de dagelijkse leiding van het afvalbeheerbedrijf op zich nemen én samen met de medewerkers en andere stakeholders verder bouwen aan de organisatie.