Parole/ZoGouds, Pieter van Vliet

Dit zijn de winnaars van het Gouds Film Festival

Dit zijn de winnaars van het Gouds Film Festival. Beste Filmmaker 2023 en bekroond met de Regisseursstoel is de film Zwarte Piste van Johanneke Dijkstra. Jong Talent van het Gouds Film Festival 2023 is Job Schaaij met zijn film Anunnaki, een film in het genre scifi horror. Rugnummer 10 is winnaar van de prijs Beste Trailer.

Het Gouds Film Festival begon zaterdagmorgen om 09u30 in Cinema Gouda. Stadsdichter van Gouda Jeffrey van Geenen (zie hierboven) en wethouder Thierry van Vlugt deden de aftrap.

25 filmmakers

Wie gaan dit jaar naar huis met de felbegeerde regisseursstoelen? Zaterdag 18 maart is de uitreiking van de awards tijdens het Gouds Film Festival. Maar liefst 25 filmers dongen mee naar de titel ‘Beste Filmmaker 2023’.

Winnaars

In de categorie ‘Jong Talent’ streden 15 filmmakers om de eerste prijs. Fotograaf-cineast Bram Tackenberg (‘Wij de Stad’), actrice Liesbeth Kamerling (GTST en ‘Phileine zegt sorry’) en Sonja da Graca (Beste Filmmaker 2021) beoordelen de films en maakten aan het eind van de dag de winnaars bekend.

Op het Gouds Film Festival (GFF) zijn de mooiste korte films en documentaires te zien van niet-commercieel werkende filmers uit binnen- én buitenland. De awards, vervaardigd door kunstenares Elisa Hau, werden uitgereikt in twee categorieën: ‘Jong Talent’ (t/m 23 jaar) en ‘Beste Filmmaker’ (24 jaar en ouder). Dit jaar presenteerden ook leerlingen uit de regio hun werk in de speciale categorie ‘Goudse Scholen’.

Cinema Gouda, Filmhuis Gouda en Cultuurhuis Garenspinnerij

De films werden vertoond op drie locaties in de Goudse binnenstad: Cinema Gouda, Filmhuis Gouda en Cultuurhuis Garenspinnerij. Het festival wordt jaarlijks georganiseerd door de gerenommeerde filmclub Toverlint samen met Cultuurhuis Garenspinnerij.

Zie voor meer info op goudsfilmfestival.nl.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Winkels vandaag 13:58

Primeur voor Gouda: Melbourne Coffee in stationshal gaat 4 maart open

In de stationshal van Station Gouda, aan de centrumzijde, komt de Australische koffiezaak Melbourne Coffee. Hiervoor is circa 177 m² verhuurd aan Melbourne Coffee. Gouda heeft hiermee een primeur. De Australische koffieketen opent in Gouda haar eerste vestiging in Nederland. En wel op maandag 4 maart. Basis Bedrijfshuisvestiging deed hiervoor de bemiddeling.  

Voetbal vandaag 13:23

DONK loopt tegen eerste seizoensnederlaag op

Een bij vlagen goed spelend DONK is tegen een verdedigend ingesteld Alphia door persoonlijke fouten tegen de eerste thuisnederlaag aangelopen: 1-2. Door dit resultaat zakken de Gouwenaars nu naar plek twee, drie punten achter VUC en gelijk met HVV.

Advertorial Feest vandaag 12:49

Organisatie Koningsnacht en Koningsdag in handen van De Theaterbakkerij

De Theaterbakkerij neemt dit jaar de organisatie van Koningsnacht en Koningsdag op de Markt van Gouda op zich. Zo maakte Ruud Bakker zaterdagmiddag bekend in de spelershome van Jodan Boys waar De Theaterbakkerij het buffet bij de wedstrijd Jodan Boys-Woudenberg sponsorde en waar De Theaterbakkerij de plannen voor 2024 presenteerde.

Advertorial Oekraïne vandaag 12:41

Zelensky Hier: voorstelling over leven van Zelensky in De Goudse Schouwburg

Op dinsdag 5 maart komt Zelensky Hier naar De Goudse Schouwburg. Een vaudeville voorstelling met serieuze ondertoon van De Theatertroep i.s.m. De Spelersfederatie, Patrick Nederkoorn en Arjen Arnoldussen over het leven van de Oekraïense president Volodomyr Zelensky.

Algemeen vandaag 12:32

Bloemen voor Alexei Navalny bij oorlogsmonument bij Stadhuis op Markt

De Russische oppositieleider Alexei Navalny wordt ook herdacht in Gouda. De afgelopen dagen zijn er bloemen voor Navalny neergelegd bij het oorlogsmonument bij het Stadhuis op de Markt. Ook staan er een foto van Navalny en bordjes met de teksten: Ik ben niet bang. Wees ook niet bang. En Alexei, bedankt voor alles!

Sport en recreatie vandaag 12:07

Deze sporters staan nu op Wall of Fame

In Sportcentrum De Mammoet was zaterdagavond de feestelijke onthulling van de nieuwe naambordjes op de Wall of Fame. Op de Wall of Fame werden de namen van sporters toegevoegd, die de afgelopen twee jaar een Goudse Sportpenning hebben ontvangen voor een bijzondere sportprestatie.