Parole/ZoGouds, Pieter van Vliet

Dit zijn de winnaars van het Gouds Film Festival

Dit zijn de winnaars van het Gouds Film Festival. Beste Filmmaker 2023 en bekroond met de Regisseursstoel is de film Zwarte Piste van Johanneke Dijkstra. Jong Talent van het Gouds Film Festival 2023 is Job Schaaij met zijn film Anunnaki, een film in het genre scifi horror. Rugnummer 10 is winnaar van de prijs Beste Trailer.

Het Gouds Film Festival begon zaterdagmorgen om 09u30 in Cinema Gouda. Stadsdichter van Gouda Jeffrey van Geenen (zie hierboven) en wethouder Thierry van Vlugt deden de aftrap.

25 filmmakers

Wie gaan dit jaar naar huis met de felbegeerde regisseursstoelen? Zaterdag 18 maart is de uitreiking van de awards tijdens het Gouds Film Festival. Maar liefst 25 filmers dongen mee naar de titel ‘Beste Filmmaker 2023’.

Winnaars

In de categorie ‘Jong Talent’ streden 15 filmmakers om de eerste prijs. Fotograaf-cineast Bram Tackenberg (‘Wij de Stad’), actrice Liesbeth Kamerling (GTST en ‘Phileine zegt sorry’) en Sonja da Graca (Beste Filmmaker 2021) beoordelen de films en maakten aan het eind van de dag de winnaars bekend.

Op het Gouds Film Festival (GFF) zijn de mooiste korte films en documentaires te zien van niet-commercieel werkende filmers uit binnen- én buitenland. De awards, vervaardigd door kunstenares Elisa Hau, werden uitgereikt in twee categorieën: ‘Jong Talent’ (t/m 23 jaar) en ‘Beste Filmmaker’ (24 jaar en ouder). Dit jaar presenteerden ook leerlingen uit de regio hun werk in de speciale categorie ‘Goudse Scholen’.

Cinema Gouda, Filmhuis Gouda en Cultuurhuis Garenspinnerij

De films werden vertoond op drie locaties in de Goudse binnenstad: Cinema Gouda, Filmhuis Gouda en Cultuurhuis Garenspinnerij. Het festival wordt jaarlijks georganiseerd door de gerenommeerde filmclub Toverlint samen met Cultuurhuis Garenspinnerij.

Zie voor meer info op goudsfilmfestival.nl.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Verkeer en vervoer vandaag 12:05

Verkeershinder bij aanleg schoolzone Plaswijckweg

In de omgeving van de Plaswijckweg en de Ridder van Catsweg zijn verschillende basisscholen. Deze drukke straten zorgen voor onveilige verkeerssituaties. Daarom verandert de gemeente Gouda de inrichting van de Plaswijckweg en de Ridder van Catsweg ter hoogte van de scholen. Dat brengt de nodige verkeershinder met zich mee.

Kunst en Cultuur vandaag 11:00

Gelukkig hebben we de plaatjes nog

Gelukkig hebben we de plaatjes nog, zo schrijft Maaike Hoonhout op social media. Het is bijna 9 jaar geleden dat we op feestelijke wijze de #Welkomstmuur verwelkomden in ons Goudse stadsgezicht. 'Negen jaar alweer?' hoor ik jullie denken. Ja, echt waar.

Mijn plek in Gouda vandaag 10:00

Mijn Plek in Gouda

'Mijn plek in Gouda' is een rubriek van ZoGouds naar het idee en in samen- en wisselwerking met de Goudse fotograaf/projectmaker Hermen Buurman. Fotograaf en filmer Buurman is al even bezig met de reeks beelden van inwoners die gefotografeerd zijn op 'Mijn plek in Gouda'. ZoGouds brengt vandaag in tekst en beeld Mijn plek in Gouda van Julie Middelkoop.

Advertorial Gezondheid en welzijn vandaag 09:00

Wonen met zorg en gedeelde interesses

Domus Magnus doet er alles aan om haar bewoners in het Sint Jozefpaviljoen de gemoedelijkheid van thuis te laten voelen. "Zorg en Welzijn stemmen we af op de behoeften van bewoners. We verdiepen ons in hun interesses en behoeftes en betrekken ze in de welzijnsactiviteiten die we organiseren", aldus Esther Visser van Domus Magnus.

Advertorial Theater gisteren 20:00

Te zien in schouwburg: Second Life, reality-check op dubbellevens

De voorstelling Second Life van choreograaf Jasper van Luijk staat op donderdag 13 april in De Goudse Schouwburg. Second Life is een indringend liefdesduet, geïnspireerd op de beroemde choreografie Live (1979) van Hans van Manen.