Draaiende wind en buien blazen zomerse warmte weg

Na een reeks warme dagen wordt het wisselvalliger. Wolkenvelden wisselen elkaar af. Bij de matige westenwind wordt het met maximum 22 minder warm dan de voorgaande dagen. Maandagavond en in de nacht naar dinsdag blijven wolkenvelden en opklaringen elkaar afwisselen. Het koelt af naar 11 tot 14 graden.

De oorzaak van de (veel) lagere temperaturen is het draaien van de stroming. Er ontstaat een westelijk circulatie doordat weerdepressies boven de oceaan ten noorden van het Verenigd Koninkrijk langs scheren richting de Noorse kust. Met de westenwinden wordt beduidend minder warme lucht aangevoerd.

Maandagochtend zijn er flinke zonnige perioden. Het is gevoelig koeler dan zondag en daarbij waait ook nog eens een matige westelijke wind, windkracht 3 à 4 Beaufort.

Maandagmiddag is er een mix van zon en stapelwolken, waarbij de meeste zonuren voor het oostelijk deel van het Groene Hart is weggelegd. De kans op een bui is klein. Er waait een matige tot vrij krachtige westenwind, windkracht 4 à 5 Beaufort. Het wordt maximaal 22°C, daarmee ligt de maximumtemperatuur circa 10 graden lager dan de voorgaande dag.

Maandagavond verdwijnen de stapelwolken, waardoor de zon nog geruime tijd kan schijnen, ook al neemt de hoge sluierbewolking (hoogte: 8,5 tot 11 km.) toe. De wind neemt flink in kracht af en wordt zwak tot matig, windkracht 2 à 3 Beaufort. De minima komen in de nacht naar dinsdag rond 13°C uit in de Goudse regio.

Dinsdag schijnt de zon van tijd tot tijd, de bewolking heeft een groter aandeel dan op maandag. Met name dinsdagmiddag kan er een enkele bui vallen. Het wordt maximaal 21°C in de Goudse regio. De westenwind is matig van kracht, windkracht 3 Beaufort.

Woensdag is de maximumtemperatuur met 23°C weer iets hoger dan dinsdag. De bewolking is in de vroege ochtend al overduidelijk aanwezig en neemt in de loop van de ochtend nog verder toe, waarna de bewolking ook in de middag overheersend blijft. Bovendien neemt de kans op een bui in de loop van de dag toe. Er waait een matige zuidwestelijke wind, windkracht 3 Beaufort.

Donderdag, vrijdag en in het volgende weekend blijft het (licht) wisselvallig zomerweer met dagelijks kans op enige tijd regen of een lokale bui. Er zijn (uitgestrekte) wolkenvelden, maar ook zonnige perioden. Donderdag is de kans op neerslag het grootst. De maximumtemperatuur ligt tussen de 20°C en 25°C, en er is zo nu en dan een doorstaande wind.

Uitgebreide weerdata van 11 weerstations in de Goudse regio zijn te zien op: Weerdata Goudse weerstations

Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/weerbericht-gouda.html


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politie en handhaving vandaag 08:00

Politiebureaus woensdag weer dicht vanwege pensioenacties

Alle politiebureaus met een publieksfunctie gaan op woensdag 19 juni opnieuw 24 uur dicht. Het gaat net als afgelopen dinsdag om een actie van de politievakbonden voor een structureel vroegpensioen. Aangifte doen is woensdag niet mogelijk.

Advertorial Festival gisteren 20:00

Voordelige earlybird combinatiepakketten Festival De Verwondering

In de hele Goudse binnenstad barst in het weekend van 19 tot en met 21 september De Verwondering weer los. De voorstellingen van The Ashton Company, Chagall en in de historische Agnietenkapel zijn in de verkoop gegaan met voordelige earlybird combinatiepakketten. 

Muziek gisteren 10:00

Songs about Fish and Ships zingen rond bij IJsselhuis Museumhavencafe

Het IJsselhuis Museumhavencafe bij het Binnenhavenmuseum is op zondag 16 juni van 15u00 tot 18u00 het toneel van Shantycafé's Songs about Fish and Ships. Met live optreden van de shantykoren Pekel en Gouds Getij. Het doel van deze middag is samen zingen over de zee, zeevaarders, vissersvrouwen, vis en drank.

Verkiezing gisteren 09:00

Verkiezing nieuwe kinderburgemeester op woensdag 19 juni

Op woensdagochtend 19 juni is de verkiezing van de nieuwe kinderburgemeester van Gouda. Sara Crielaard, Hugo Gorter, Diyae El Mesnani, Rens Mikkers, Jinthe Seppenwoolde en Bavly Shenouda presenteren zich die ochtend aan het publiek en de jury in de raadzaal. Aan het eind van deze ochtend kiest de jury de nieuwe kinderburgemeester van Gouda. De andere vijf kandidaten worden een jaar lang kinderwethouder van Gouda.

Gemeente gisteren 08:00

Winterdijktunnel opgeknapt met graffiti-kunst van scholieren

De Winterdijktunnel heeft een opknapbeurt gehad. De tunnel is gerestaureerd en de tegels zijn vervangen door een graffitikunstwerk. Dit kunstwerk is gerealiseerd door vier scholieren van het Driestar College, onder begeleiding van twee graffiti-artiesten. Wethouder Michel Klijmij-van der Laan was deze week bij de Winterdijktunnel aanwezig om de scholieren, de graffiti-artiesten en aannemer Batec namens het college van B&W te bedanken voor hun mooie werk.