Waspo Hannover

Drie spelers GZC Donk in EK-Oranje-waterpoloselectie

Bondscoach Harry van der Meer heeft de selectie bekendgemaakt voor het EK Waterpolo in Split. De waterpolomannen starten in de Kroatische kustplaats op maandag 29 augustus direct met de kraker tegen Duitsland. Daarna treft Oranje in de poulefase nog wereldkampioen Spanje en Roemenië. In de Oranje-selectie zitten drie spelers van het Goudse GZC Donk.

De volgende vijftien spelers zijn door Van der Meer geselecteerd voor Split: Eelco Wagenaar (Polar Bears, keeper), Ted Huijsmans (ZV De Zaan, keeper), Thomas Lucas (ZV De Zaan), Jorn Winkelhorst (Widex GZC Donk), Bilal Gbadamassi (Spandau, Duitsland), Jesse Koopman (Paok Saloniki, Griekenland), Jorn Muller (Het Ravijn), Kjeld Veenhuis (Widex GZC Donk), Kas te Riele (Primorje, Kroatië), Pascal Janssen (ZV De Zaan), Guus van IJperen (Widex GZC Donk), Tom de Weerd (CN Mataro, Spanje), Jesse Nispeling (AZC), Flemming Kastrop (UZSC) en Luuk Gielen (UZSC). Er mogen per wedstrijd dertien spelers worden opgesteld.

De begeleiding bestaat naast Van der Meer uit Branko Mitrovic (assistent-coach), Eric Spithoven (teammanager), Sebastiaan Brands (video-analist) en Floris Hazenberg (fysiotherapeut).

De EK-selectie van de mannen telt 3 EK-debutanten. Kas te Riele, Tom de Weerd en Flemming Kastrop.

Evangelos Doudesis, bondscoach van de waterpolodames, heeft zijn EK-ploeg al eerder bekendgemaakt. Zie: https://bit.ly/3K4rBMg

Poule-indeling EK mannen

Poule A: Montenegro, Italië, Georgië, Slowakije 
Poule B: Kroatië, Griekenland, Frankrijk, Malta

Poule C: Spanje, Roemenië, Nederland, Duitsland
Poule D: Hongarije, Servië, Israël, Slovenië.

De vier poulewinnaars plaatsen zich rechtstreeks voor de kwartfinales. De nummers 2 en 3 van alle poules spelen eerst nog een tussenronde. In de kruiswedstrijden zijn de poules A-C en B-D aan elkaar gekoppeld.

Poule-indeling EK vrouwen

Poule A: Hongarije, Nederland, Griekenland, Roemenië, Duitsland en Kroatië.
Poule B: Spanje, Italië, Frankrijk, Servië, Israël en Slowakije.

De nummers 1 t/m 4 plaatsen zich voor de kwartfinales: 1A-4B, 2A-3B, 3A-2B, 4A-1B.

Programma Nederlandse teams op het EK

Zaterdag 27 augustus 17.30 uur: Kroatië – Nederland (v)
Zondag 28 augustus 19.00 uur: Nederland – Hongarije (v)
Maandag 29 augustus 17.00 uur: Duitsland – Nederland (m)
Dinsdag 30 augustus 20.30 uur: Griekenland – Nederland (v)
Woensdag 31 augustus 12.00 uur: Nederland – Spanje (m)
Donderdag 1 september 13.00 uur: Roemenië – Nederland (v)
Vrijdag 2 september 17.00 uur: Roemenië – Nederland (m)
Zaterdag 3 september 20.30 uur: Duitsland – Nederland (v)
Zondag 4 september: Kruiswedstrijden mannen
Maandag 5 september: Kwartfinales vrouwen
Dinsdag 6 september: Kwartfinales mannen
Woensdag 7 september: Halve finales vrouwen
Donderdag 8 september: Halve finales mannen
Vrijdag 9 september: Finales vrouwen
Zaterdag 10 september: Finales mannen

Scheidsrechters

Namens Nederland zijn scheidsrechters Michiel Zwart en Diana Dutilh actief op het EK.

Livestreams

Alle wedstrijden van het EK zijn live te zien via https://tv.len.eu (gratis na registratie, ook als app op je mobiel: LEN TV). Meer info over het EK, programma, statistieken, standen e.d.: zie www.len.eu

Ook worden alle poulewedstrijden – en mogelijk ook het vervolg - van Oranje (dames en heren) uitgezonden via een livestream op www.nos.nl (met commentaar van Erik van Dijk en Iefke van Belkum).


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Kerk vandaag 08:00

Sinterklaasliedjes in de Sint Janskerk

Slagwerker Dick Le Mair en stadsorganist Gerben Budding brengen zaterdagmiddag 3 december in de Sint Janskerk een programma rond Sinterklaas. Aanvang is 16u00. Naast een improvisatie over Sinterklaasliedjes klinken er ‘onbestaanbare meesterwerken’ rond het feest van de heilige Nicolaas en composities van Le Mair.

Gemeente vandaag 08:00

Thuiswerkende ambtenaren kosten Gouda 900.000 euro

Er wordt sinds corona meer thuisgewerkt en dat blijkt flink geld te kunnen kosten. Waar de Goudse ambtenaren eerst op een vaste PC in het Huis van de Stad werkte, zijn nu laptops nodig. Zo moet de gemeente Gouda de komende jaren een bedrag van 900.000 euro investeren. Dit om laptops, dockingstations, beeldschermen, toetsenborden, muizen en andere benodigdheden aan te kunnen schaffen.

Advertorial Winkels vandaag 07:30

Wintershoppen op GoStores Gouda

De feestdagen staan voor de deur. Het is tijd om je huis weer gezellig te maken en de kerst in huis te halen. Kom wintershoppen bij GoStores Gouda en laat je inspireren. 

Sport vandaag 06:00

Voetbalwedstrijden zaterdag vervroegd vanwege Oranje

Evenals voorgaande keren dat het Nederlands Elftal op WK's en EK's in actie kwam op tijdstippen dat normaliter amateurvoetbalwedstrijden op het programma staan, worden komende zaterdag vrijwel alle voetbalduels vervroegd naar het begin van de middag. Zodoende kan iedereen thuis of in de kantine naar Nederland - Verenigde Staten kijken om 16u00 nadat eerst zelf gevoetbald is.

Advertorial Winkels vandaag 05:00

Expert Gouda: de 5 beste TV's voor het WK voetbal

Het WK-voetbal is in volle gang en onze Oranjeleeuwen zijn weer klaar voor de volgende ronde! Is jouw tv er ook klaar voor? Het Nederlands team zal je support immers hard nodig hebben. Voor iedereen die op zoek is naar de perfecte tv voor het WK, heeft Expert Gouda 5 tv's uitgelicht en samengesteld in een lijstje.

Advertorial Horeca gisteren 20:00

Volle agenda in feestmaand bij Swing Gouda

Omdat we eindelijk weer de feestdagen samen kunnen vieren, kun je deze decembermaand éxtra genieten van een volle agenda bij Swing Gouda. Van een Christmas Dinnershow tot Kaarsjesavond én van Het Grote Kerstbal tot de NYE Party! Bekijk hieronder wat er, naast de feestelijke weekenden, voor jullie bij Swing Gouda op de planning staat!  Extra info, tickets én reserveren kun je vinden op www.swinggouda.nl/events!