ADO Den Haag

Droomwens komt uit voor zieke Olympiaan Naoufal

Gouwenaar Naoufal, 7 jaar oud, is een echte voetbalfanaat. Het liefst zou hij de hele dag voetballen en deels doet hij dit op de velden van zijn club GC&FC Olympia, één van de oudste voetbalclubs van Nederland. Naoufal is ernstig ziek, heeft een zware behandeling achter de rug en Make-A-Wish Nederland vroeg ADO Den Haag om samen een wens van Naoufal te vervullen. En zijn allergrootste wens was voor één dag een profvoetballer zijn!

Op vrijdag 22 april was de grote dag. Om te beginnen werd Naoufal opgepikt in een meterslange limousine waarop zijn naam in grote letters gedrukt stond. De bestemming? Het Cars Jeans Stadion van ADO Den Haag! De nieuwe aanwinst van ADO Den Haag werd met open armen ontvangen en hij kreeg meteen al een indrukwekkende chocoladetaart voorgeschoteld met de kleuren en het logo van de club erop.

Profcontract

Na het smullen van de taart was het moment waar vele jonge voetballers van dromen: het ondertekenen van een profcontract als voetballer. In de perskamer van de club werd het contract ondertekend in het bijzijn van zijn vader als zaakwaarnemer, en mocht Naoufal zijn nieuwe shirt aantrekken met nummer 7 en zijn naam! Er was ook nog tijd om de pers te woord te staan. Na deze formele activiteit werd het tijd voor ADO Den Haag’s meest recente aanwinst om zijn nieuwe thuis te verkennen. Hiertoe behoorden een kijkje in zijn nieuwe kleedkamer, foto’s nemen naast het veld en een bezoek aan de maatschappelijke skylounge.

Training

Ondanks dat deze activiteiten heel erg leuk waren voor Naoufal, was het niets in vergelijking met wat er nog op het programma stond: een training van het eerste elftal van ADO Den Haag meemaken! Naoufal keek met een kritische blik hoe de spelers presteerden op het trainingsveld en kon het niet laten om zelf ook een balletje te trappen. Na afloop van de training leerde Naoufal een truc van Ricardo Kishna en stond Hugo Wentges bij het voetballen in de goal. Daarna gingen ze samen op de foto en kwam spits Thomas Verheijdt ook even langs voor een foto met Naoufal.

Persdag

Het was ook persdag en ADO-TV liet niet de kans voorbijgaan om Naoufal over zijn ervaringen bij ADO Den Haag te interviewen. Het washok van materiaalman Rob Ravestein was een prachtige afsluiting, en trots liep Naoufal met een ADO-aanvoerdersband naar de uitgang van het trainingscomplex.

De tijd was gekomen om door te gaan met de volgende activiteiten (gepland door Make-A-Wish) en om tijdelijk afscheid te nemen van zijn nieuwe ploegmaten. Met een rugzak vol fantastische herinneringen kijkt Naoufal al uit naar de thuiswedstrijd tegen Jong Utrecht, zondag 24 april. Ricardo Kishna heeft al beloofd langs te komen met een gesigneerd shirt van de hele selectie!

Bron: Droomwens komt uit voor Naoufal - ADO Den Haag

Zie op deze site ook de foto's van deze onvergetelijke dag voor Naoufal.

Over Make-A-Wish Nederland

Onderzoek toont aan dat het realiseren van een allerliefste wens jonge patiënten en hun omgeving weer kracht en vertrouwen geeft, en blijvend impact heeft. Een wensvervulling ontstaat niet vanzelf. Het is een zorgvuldig geplande Wish Journey. Een bijzonder traject waar een grote groep mensen maanden mee bezig is en dat van A tot Z maatwerk is. En dat impact heeft vanaf het moment van kennismaken tot lang na de wensvervulling. Zo maken wij met elkaar herinneringen die een leven lang mee gaan.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Festival vandaag 12:44

Festival Gouda Maakt Toekomst zondag op Goudasfalt

Voor het festival Gouda Maakt Toekomst moet je (een plekje in) de agenda vrij houden. Op zondag 4 juni van 12u00 tot 19u00 is GOUDasfalt DE plek waar je Toekomstmakers ontmoet en geïnspireerd raakt om er zelf één te worden!

Gemeente vandaag 12:06

Gouda wil grote gratis inpandige fietsenstalling met voorzieningen in binnenstad

De gemeente Gouda trekt een miljoen uit voor overdekte fietsenstalling met 750 rekken mét voorzieningen, zoals een toegankelijk openbaar toilet. De beoogde plek is het rijtje panden aan de Nieuwe Markt waarin eerst een reisbureau, een speelgoedwinkel en een kledingzaak zaten. Gouda wil de gratis bewaakte inpandige fietsenstalling Nieuwe Markt per 1 januari 2024 openstellen.

Voetbal vandaag 11:36

Romeo El Bouazatti nieuwe trainer SV Gouda

Ondanks een getekend contract bij SV Gouda besloot trainer Tim den Haan recentelijk toch het komend seizoen bij VV Alblasserdam aan de slag te gaan. Het zeer verraste bestuur van SV Gouda moest op zoek naar een andere trainer en vond hem deze week - al vrij snel - in de persoon van Romeo El Bouazatti.

Weer in Gouda vandaag 11:20

Zonnig, droog en vrij warm weekend!

Zaterdag blijft er met een oost-noordoostenwind droge en vrij warme lucht het Groene Hartgebied instromen. De zon schijnt de gehele dag uitbundig en de maximumtemperatuur loopt op naar 23 graden Celsius in de Goudse regio. In het waterrijke Reeuwijkse plassengebied is het een fractie koeler met circa 21 graden Celsius. De oost-noordoostenwind is overwegend matig van kracht, windkracht 3 à 4 Beaufort.

Opinie vandaag 11:10

Uniek monument wordt hersteld!

Al jarenlang zet ik me in voor het opknappen van historische panden in de binnenstad van Gemeente Gouda. Nu stond enige tijd het Tapijthuis uit de 16e eeuw (!!) te koop, nadat de bekende kunstenaar Menno Meijer was overleden. Met enkele andere Gouwenaars zijn we vervolgens een burgerinitiatief gestart om aandacht voor dit unieke pand te vragen. Het pand is nu verkocht en wordt door de nieuwe eigenaar helemaal opgeknapt zodat we over een paar jaar weer een prachtig historisch pand rijker zijn en de binnenstad nog mooier wordt!