ADO Den Haag

Droomwens komt uit voor zieke Olympiaan Naoufal

Gouwenaar Naoufal, 7 jaar oud, is een echte voetbalfanaat. Het liefst zou hij de hele dag voetballen en deels doet hij dit op de velden van zijn club GC&FC Olympia, één van de oudste voetbalclubs van Nederland. Naoufal is ernstig ziek, heeft een zware behandeling achter de rug en Make-A-Wish Nederland vroeg ADO Den Haag om samen een wens van Naoufal te vervullen. En zijn allergrootste wens was voor één dag een profvoetballer zijn!

Op vrijdag 22 april was de grote dag. Om te beginnen werd Naoufal opgepikt in een meterslange limousine waarop zijn naam in grote letters gedrukt stond. De bestemming? Het Cars Jeans Stadion van ADO Den Haag! De nieuwe aanwinst van ADO Den Haag werd met open armen ontvangen en hij kreeg meteen al een indrukwekkende chocoladetaart voorgeschoteld met de kleuren en het logo van de club erop.

Profcontract

Na het smullen van de taart was het moment waar vele jonge voetballers van dromen: het ondertekenen van een profcontract als voetballer. In de perskamer van de club werd het contract ondertekend in het bijzijn van zijn vader als zaakwaarnemer, en mocht Naoufal zijn nieuwe shirt aantrekken met nummer 7 en zijn naam! Er was ook nog tijd om de pers te woord te staan. Na deze formele activiteit werd het tijd voor ADO Den Haag’s meest recente aanwinst om zijn nieuwe thuis te verkennen. Hiertoe behoorden een kijkje in zijn nieuwe kleedkamer, foto’s nemen naast het veld en een bezoek aan de maatschappelijke skylounge.

Training

Ondanks dat deze activiteiten heel erg leuk waren voor Naoufal, was het niets in vergelijking met wat er nog op het programma stond: een training van het eerste elftal van ADO Den Haag meemaken! Naoufal keek met een kritische blik hoe de spelers presteerden op het trainingsveld en kon het niet laten om zelf ook een balletje te trappen. Na afloop van de training leerde Naoufal een truc van Ricardo Kishna en stond Hugo Wentges bij het voetballen in de goal. Daarna gingen ze samen op de foto en kwam spits Thomas Verheijdt ook even langs voor een foto met Naoufal.

Persdag

Het was ook persdag en ADO-TV liet niet de kans voorbijgaan om Naoufal over zijn ervaringen bij ADO Den Haag te interviewen. Het washok van materiaalman Rob Ravestein was een prachtige afsluiting, en trots liep Naoufal met een ADO-aanvoerdersband naar de uitgang van het trainingscomplex.

De tijd was gekomen om door te gaan met de volgende activiteiten (gepland door Make-A-Wish) en om tijdelijk afscheid te nemen van zijn nieuwe ploegmaten. Met een rugzak vol fantastische herinneringen kijkt Naoufal al uit naar de thuiswedstrijd tegen Jong Utrecht, zondag 24 april. Ricardo Kishna heeft al beloofd langs te komen met een gesigneerd shirt van de hele selectie!

Bron: Droomwens komt uit voor Naoufal - ADO Den Haag

Zie op deze site ook de foto's van deze onvergetelijke dag voor Naoufal.

Over Make-A-Wish Nederland

Onderzoek toont aan dat het realiseren van een allerliefste wens jonge patiënten en hun omgeving weer kracht en vertrouwen geeft, en blijvend impact heeft. Een wensvervulling ontstaat niet vanzelf. Het is een zorgvuldig geplande Wish Journey. Een bijzonder traject waar een grote groep mensen maanden mee bezig is en dat van A tot Z maatwerk is. En dat impact heeft vanaf het moment van kennismaken tot lang na de wensvervulling. Zo maken wij met elkaar herinneringen die een leven lang mee gaan.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Onderwijs vandaag 10:33

Docent Mark Hagenaars laat leerlingen Gouds Geschiedenis Examen maken

Deze weken worden de centrale examens voor het voortgezet onderwijs afgewerkt. Dit betekent een hoop blokken, samenvattingen maken en oefenexamens doen. Docent geschiedenis Mark Hagenaars van CSG De Goudse Waarden liet zijn vwo-leerlingen in aanloop naar de examentijd zélf examenvragen bedenken.

Advertorial Evenementen vandaag 10:08

Grootste editie ooit van IJssel- en Josephmarkt op tweede Pinksterdag

Bereid je voor op de grootste en meest bruisende editie ooit van de jaarlijkse IJssel- en  Josephmarkt, gehouden op tweede Pinksterdag. De organisatie kondigt aan dat ze dit jaar een recordaantal inschrijvingen heeft ontvangen van  enthousiaste buurtbewoners die hun tweedehands spullen komen verkopen tijdens dit populaire evenement.

Waterpolo vandaag 09:49

Nipte zege waterpoloërs GZC Donk in halve finales play-offs tegen UZSC

De waterpoloërs van GZC Donk hebben vrijdagavond een moeilijke en nipte zege geboekt op USZC. In het Groenhovenbad werd het uiteindelijk 13-12 voor de ploeg van Ingmar Veenhuis, na de periodestanden 2-5, 8-8 en  9-11. Zaterdagavond, aanvang 21u00, speelt GZC Donk de terugwedstrijd in zwembad De Krommerijn in Utrecht.  

Evenementen vandaag 09:02

Openstellingen van voormalige NTC-bunker van PWA-kazerne

De voormalige bunker van het Nationaal Territoriaal Commando – NTC aan de Groen van Prinsterersingel 44 wordt tweemaal voor publiek opengesteld. Op zaterdag 1 juni en zaterdag 15 juni tussen 10u00 en 16u00 is de NTC-bunker open voor het Gouds-publiek en uiteraard ook voor andere belangstellenden.

Afval milieu schoonmaak vandaag 09:00

Arno van Haasterecht wordt directeur Cyclus

De aandeelhouders van Cyclus hebben Arno van Haasterecht benoemd tot directeur van Cyclus. Van Haasterecht (1978) zal per 15 juli 2024 de dagelijkse leiding van het afvalbeheerbedrijf op zich nemen én samen met de medewerkers en andere stakeholders verder bouwen aan de organisatie.