Projectbureau Westergouwe, Sandra Zeilstra

Duizendste woning in Westergouwe opgeleverd

Westergouwe, de nieuwste woonwijk van Gouda, blijft doorgroeien. Wethouder Rogier Tetteroo van de gemeente Gouda bracht dinsdag een informeel huisbezoek ter gelegenheid van de oplevering van de 1000e woning in Westergouwe. Deze mijlpaal werd bereikt met de woning van de familie Schols. De opgeleverde woning maakt deel uit van het project De Kolk fase 2.

Gouwenaars

De familie Schols is blij met hun nieuwe woning aan de Machteld Cosijnsweg. “Als echte Gouwenaars wilden wij Gouda niet verlaten. Vanuit de wijk Korte Akkeren leek Westergouwe wat verder weg te liggen van het centrum, maar dat valt reuze mee. Daarom namen we de stap en hebben wij een woning gekocht in Westergouwe”, aldus de trotse bewoners van de 1000ste woning.

Gevarieerd woningaanbod

Wethouder Rogier Tetteroo: ‘Bij een nieuwe wijk hoort een gevarieerd woningaanbod, zodat verschillende bewoners er met plezier  kunnen wonen. Van starters en gezinnen tot singles en senioren. Gelet op de grote vraag naar (sociale) huurwoningen en de vele reacties van woningzoekenden op Westergouwe blijft nieuwbouw hard nodig. De komende jaren worden er naast koopwoningen ook (sociale) huurwoningen in het derde deelgebied van Westergouwe gerealiseerd. Het is mooi om te zien hoe de wijk groeit en er zoveel mensen met plezier (willen) wonen."

De Kolk

Het nieuwbouwproject De Kolk is in drie verschillende fasen ontwikkeld. Het is een woonomgeving waar mensen zich gezond, gelukkig en verbonden voelen, nu en in de toekomst. Bij de ontwikkeling van deze buurten met diverse type woningen, is veel aandacht besteed aan onderwerpen als ecologie, veiligheid en sociale interactie. De Kolk fase 1 en 2 zijn recent opgeleverd. De woning van familie Schols is onderdeel van de tweede fase van De Kolk, bestaande uit 46 duurzame eengezinswoningen die door aannemer Boele & van Eesteren in opdracht van de VOF Westergouwe zijn gerealiseerd.. Ook de bouw van fase 3 van De Kolk is inmiddels gestart. In deze fase zijn nog enkele woningen te koop. 

Over Westergouwe

De gebiedsontwikkeling Westergouwe is een samenwerking tussen de gemeente Gouda en de VOF Westergouwe (Heijmans Vastgoed en VolkerWessels Vastgoed). Westergouwe wordt een complete wijk met zo’n 4.500 woningen, een eigen natuur- en recreatiegebied van 45 hectare en diverse voorzieningen. Westergouwe heeft de ambitie de meest gezonde en beweegvriendelijke wijk van de regio te worden. Er wordt daarom ingezet op een gezonde leefomgeving die uitnodigt tot lichaamsbeweging in de buitenlucht. In 2015 is gestart met de realisatie van de woningbouw waarbij de eerste woningen in 2016 zijn opgeleverd. Westergouwe wordt een wijk voor iedereen. In de wijk komen alle soorten nieuwbouwwoningen: eengezinswoningen, twee-onder-één-kapwoningen, appartementen en vrijstaande woningen.

Kijk voor meer informatie op www.westergouwe.nl


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Evenementen vandaag 15:30

Zeldzaam Mooi Markt komt zondag opnieuw naar Goudse Markt

Op zondag 1 oktober is er weer een Zeldzaam Mooi Markt op het prachtige marktplein de Markt in Gouda. Het Marktplein in Gouda is niet zomaar een plein. Het is hét plein van Gouda. Daarom de perfecte locatie voor twee keer per jaar dé Zeldzaam Mooi Markt.

Advertorial Cursussen en workshops vandaag 10:49

Nieuw bij Volksuniversiteit Gouda: cursus smartphone fotografie

Wat hebben we een mooie zomerse week achter de rug met nog volop gelegenheid voor buitenactiviteiten. Inmiddels is het weer omgeslagen en begint de herfst zijn intrede te doen. Hoogste tijd om je te oriënteren op wat je het komende seizoen aan workshops en cursussen bij Volksuniversiteit Gouda kunt gaan doen.

Advertorial Actie vandaag 10:06

Al 300 Gouwenaars aan het sporten dankzij Volwassenenfonds

In de gemeente Gouda is inmiddels de mijlpaal van de 300ste volwassene behaald die is gaan sporten dankzij een financieel steuntje in de rug. Alleen in 2023 zijn het inmiddels al zo’n 180 Gouwenaars. Volwassenen met een laag inkomen kunnen vanuit het fonds een bijdrage aanvragen van € 250,- per jaar voor deelname aan (wekelijkse) sportactiviteiten. Het Albert Heijn-filiaal in Winkelcentrum Bloemendaal voert in de maand oktober actie voor het Volwassenenfonds.