Dunavast koopt kantoorpand Centric Gouda voor bijna 24 miljoen

Dunavast B.V. heeft woensdag de aankoop van het hoofdkantoor van Centric afgerond. Het object is gekocht van Forma Real Estate Funds  voor 23.955.000 euro. Tegelijkertijd heeft Dunavast een nieuwe langjarige huurovereenkomst met Centric gesloten. "Op termijn biedt het kantoorgebouw meerdere mogelijkheden als onderdeel van de gebiedsontwikkeling van de Goudse Spoorzone in de Gemeente Gouda", zo stelt Kees Verhoeff, directeur van Basis Bedrijfshuisvesting dat de bemiddeling deed.

pand vastgoed centric vanaf antwerpseweg.jpeg

Het gebouw heeft een oppervlakte van circa 16.000 m² met 356 parkeerplaatsen en vormt een waardevolle toevoeging aan de portefeuille van Dunavast. Het pand beschikt over een A label en ligt op een strategische plek dicht bij het centrum alsmede het station en heeft een goede bereikbaarheid vanaf de A12.

Dunavast werd bij deze transactie geadviseerd door Basis Bedrijfshuisvesting en op juridisch vlak door HabrakenRutten en HVG Law LLP. Aan de verkopende kant werd Forma Funds door CBRE Nederland vertegenwoordigd, met juridische assistentie van Dentons Netherlands.

De overeenkomst die met Centric is aangegaan omvat een langjarige huurperiode, waarmee zij hun activiteiten de komende jaren in Gouda kunnen voortzetten. Hierin speelt Centric een belangrijke factor gezien het belang van Centric voor Gouda. Peter Wakkie, CEO Centric:“Dat wij op deze locatie in Gouda gevestigd blijven, is niet alleen belangrijk voor ons bedrijf, maar ook voor de lokale economie. We dragen bij aan werkgelegenheid en ondersteunen regelmatig maatschappelijke initiatieven en activiteiten van scholen in de buurt.” Centric werd bij deze huurtransactie geadviseerd door Zadelhoff Vastgoedadviseurs.

Op de lange termijn zal worden onderzocht wat de mogelijkheden zijn om het gebouw om te vormen naar (deels) woongelegenheid, wat een wezenlijke rol zal spelen in de herontwikkeling van de Goudse Spoorzone. De gemeente heeft een aantal jaren geleden een duidelijke toekomstvisie vastgesteld voor de Goudse Spoorzone. Met de bouw van minimaal duizend woningen wordt tegemoetgekomen aan de hoge woningnood in Gouda, en ruimte geboden aan ongeveer drieduizend inwoners.

Deze aankoop versterkt de portefeuille van Dunavast. “De beslissing van Centric om zich hier voor lange termijn te vestigen, onderstreept de aantrekkelijkheid van de locatie en de kwaliteit van het gebouw. “We zijn verheugd over deze samenwerking en de mogelijkheden die dit pand biedt voor de verdere toekomst,” aldus Aart Jan Verdoold, CEO van Dunavast. De aankoop van het Centric kantoorpand door Dunavast is meer dan een transactie; het is een visie op de toekomst.”

De locatie van de Goudse Spoorzone ligt op een aantrekkelijke positie in het hart van de stad, op loopafstand van het station. “Deze locatie kan op termijn interessante kansen bieden voor de realisatie van nieuwe woon- en werkconcepten”, aldus wethouder Jan Kees Oppelaar.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Voedselbank vandaag 11:54

Stubbe Logistiek komende vijf jaar donateur van Goudse Voedselbank

Bij de Goudse Voedselbank was men al heel blij met de forse donatie die Stubbe Logistiek eerder deed om de aankoop van een nieuwe elektrische bestelbus mogelijk te maken. Nog blijer werd men met de toezegging dat Stubbe Logistiek zich ook voor de komende vier jaar met eenzelfde bedrag als donateur gaat verbinden aan de Goudse Voedselbank.

Archeologie vandaag 11:44

Provincie maakt twee ton vrij om burgers te betrekken bij archeologie

De Provincie Zuid-Holland opent ook dit jaar de subsidieregeling Publieksbereik Archeologie Zuid-Holland. Er is een budget van 200.000 euro beschikbaar voor activiteiten gericht op het bereiken en betrekken van burgers bij archeologie in Zuid-Holland. Vanaf vandaag, maandag 15 juli, kunnen aanvragen worden ingediend.