Frank van Hoepen

Duurzaamheid

Duurzaamheid is tegemoet komen aan de levensbehoeften van de huidige generatie, zonder die van de toekomstige generaties tekort te doen. En natuurlijk dragen we daaraan allemaal ons spreekwoordelijke steentje bij.

We scheiden keurig ons afval en ook de lege blikjes komen in de statiegeldautomaat terecht. Maar hoe duurzaam zijn we nog als het onze portemonnee gaat raken?

Als ondernemer worden we door duurzaamheid in onze portemonnee geraakt. Want het is onvermijdelijk, duurzaamheid moet in de organisatie worden geïmplementeerd. Maar in de implementatie zelf ligt misschien wel de grootste uitdaging. Want waar vinden we in deze krappe arbeidsmarkt de juiste mensen om dit voor elkaar te krijgen? Daarom is werken aan duurzaamheid iets wat we met elkaar moeten doen, zowel met de mensen binnen de eigen organisatie als daarbuiten.

Al is de duurzaamheidsstrategie van jouw onderneming nog zo onderscheidend, het duurzaamheidsvraagstuk is groter dan jouw onderneming. Daarom kun en hoef je het als ondernemer niet alleen te doen. En juist door samen te werken kom je verder en kunnen we meer bereiken. Netwerkorganisaties en service-clubs kunnen hierin een belangrijke rol vervullen. Zij kunnen zowel motiveren als helpen om mensen samen te brengen en gezamenlijk duurzaamheidsdoelen na te streven.

Zo hebben wij als Lansigt ons vorig jaar aange- sloten als vriend van Circulair West, een stichting die samenwerken, van elkaar leren, circulariteit en duurzame ontwikkelingsdoelstellingen centraal stelt voor het creëren van een betere wereld.

En we zijn ook tot actie overgegaan. Zo zijn onze kantoren in de afgelopen periode duurzaam verbouwd en zijn we bezig met de verduurzaming van ons wagenpark. En dan komt toch de vraag boven borrelen of we met onze elektrische auto’s wel op de goede weg zitten? Of hadden we met z’n allen de afslag van waterstof moeten nemen?

Hoe dan ook, één ding is zeker, afwachten is geen optie!

Frank van Hoepen

frank van hoepen computers collega.jpg

Frank van Hoepen is geboren in Enkhuizen en al weer 30 jaar Gouwenaar. Getrouwd met docent Engels, Hanneke van den Berg. Samen hebben ze 2 dochters. Werkt sinds 1994 bij Lansigt accountants en belastingadviseurs en is in 2000 partner geworden. Hij is bestuurlijk actief op meerdere fronten in de Goudse regio. In zijn vrije tijd geniet hij van het golfen, varen en snel wandelen in het Groene Hart.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Gemeente vandaag 19:16

Global Goals Dashboard maakt inzichtelijk hoe Gouda ervoor staat

Hoeveel mensen in Gouda leven onder of rond het sociaal minimum? Hoe is de ontwikkeling van de woningvoorraad in onze stad? Hoe staat het met de gezondheid van Gouwenaars? Hoeveel CO2-uitstoot heeft Gouda afgelopen jaren bespaard? Is de kwaliteit van onze wateren verbeterd? De antwoorden op deze en nog veel meer vragen zijn te vinden op het nieuwe Global Goals Dashboard dat de gemeente Gouda deze week heeft gelanceerd.

Gemeente vandaag 18:58

Gouda maakt einde aan lange BKR-registratie na schuldentraject

Om inwoners te helpen hun leven sneller op te pakken na een schuldhulpregeling kort de gemeente Gouda de BKR-registratie fors in. De registratie blijft niet langer 5 jaar staan, maar slechts 6 maanden. “We willen dat mensen sneller perspectief krijgen en weer volwaardig mee kunnen doen in de samenleving”, licht wethouder Armoedebestrijding Jan Kees Oppelaar toe.

Advertorial Sport en recreatie vandaag 18:58

Beweegmakelaars SPORT•GOUDA op vaste tijden te vinden in wijken

SPORT•GOUDA wil ervoor zorgen dat alle inwoners van Gouda gaan (én blijven) bewegen. Niet iedereen vindt het echter even gemakkelijk om een keuze te maken in het uitgebreide sport- en beweeglandschap dat Gouda biedt. Ook kan de financiële situatie een drempel opwerpen om te gaan sporten of lid te worden van een sportvereniging. Bij al dit soort vragen zijn de beweegmakelaars van SPORT•GOUDA de aangewezen personen om hulp te bieden.

Advertorial Groen vandaag 18:52

Wandel mee met Groene Avondvierdaagse

Buurtgroen Gouda en Velt Groene Hart houden van 1 tot en met 4 juli voor de allereerste keer de Groene Avondvierdaagse! Je loopt vier avonden langs bekende en onbekende groene pareltjes in Gouda. Buurtgroen Gouda is onderdeel van Gouda Bruist.