Gemeente Gouda, Astrid den Haan

Eén plek voor onderwijs, sport, bewegen, wonen, ontmoeten, middenin Westergouwe

De officiële ondertekening van de bouwovereenkomst van het Scholencluster Westergouwe vond op maandag 19 juni plaats. Eén plek voor onderwijs, sport en bewegen, wonen en ontmoeten, middenin Westergouwe. 

Het ondertekenen van de bouwovereenkomst markeert een nieuwe fase in de ontwikkeling van het cluster, dat eind 2025 haar deuren moet openen. De bouwteamovereenkomst werd ondertekend door Thierry van Vugt, wethouder van de gemeente Gouda, Merlien Welzijn, directeur-bestuurder van Woonpartners Midden-Holland en Paul Ticheler, directeur van Slokker Bouwgroep.

Thierry van Vught (Onderwijs): “Ik ben trots dat we dit bijzondere project weer een forse stap dichter naar realisatie hebben gebracht. Met drie scholen, kinderopvang, sport en ontmoeting én woningen onder één dak wordt dit integraal kindercentrum een toonaangevend voorbeeld van inclusiviteit. En natuurlijk duurzaam en ingepast in een prettige groene omgeving.’’

Vervolgens nam Merlien Welzijn, directeur-bestuurder van Woonpartners Midden-Holland het woord. “Woonpartners is blij met de bouw van de nieuwe school. Daar zullen heel veel kinderen onderwijs krijgen en dat is goed. Die kinderen willen ook allemaal een thuis in Westergouwe. En omdat Westergouwe een inclusieve wijk wil zijn, zouden er ook meer en grotere woningen in de sociale huur moeten komen.’’

Paul Ticheler, directeur van Slokker Bouwgroep, gaf aan dat het project goed past bij Slokker Bouwgroep: “Ik ben trots dat Slokker Bouwgroep haar bijdrage kan leveren aan dit mooie en duurzame project.”

De kinderen van KC De Ontdekkingsreizigers speelden een speciale rol in de ondertekening. Omdat zij gebruik gaan maken van het nieuwe gebouw, mochten ze hun ideale school of kenmerken daarvan tekenen op het doek van ondertekening en op de vlaggetjes. De ondertekening werd gevierd met een ijsje van een Goudse ijsmaker.

Over Scholencluster

Westergouwe Scholencluster Westergouwe opent eind 2025 haar deuren. Scholencluster Westergouwe combineert onderwijs, kinderopvang, bewegen en wonen op één plek. Er komen een kindcentrum, sociale huurappartementen en plekken voor sport en bewegen, binnen en buiten. Het wordt een groene en duurzame plek, met activiteiten voor iedereen in de wijk.

 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Energie gisteren 19:00

Wellicht veld met zonnepanelen naast voetbalcomplex DONK

Vorig jaar zijn Goudse inwoners gevraagd op welke locaties zonnevelden gewenst zijn en waar niet. Daaruit is naar voren gekomen dat in Gouda voorlopig maar één zoeklocatie mogelijk is: naast het voetbalveld van Donk.

Archeologie gisteren 18:46

Provincie maakt twee ton vrij om burgers te betrekken bij archeologie

De Provincie Zuid-Holland opent ook dit jaar de subsidieregeling Publieksbereik Archeologie Zuid-Holland. Er is een budget van 200.000 euro beschikbaar voor activiteiten gericht op het bereiken en betrekken van burgers bij archeologie in Zuid-Holland. Vanaf vandaag, maandag 15 juli, kunnen aanvragen worden ingediend.