Gouda750

Een schoon Gouda ligt voor het oprapen!

Op 19 maart doet Gouda mee met de Landelijke Opschoondag. Op die dag ruimen we met elkaar zoveel mogelijk zwerfafval op zodat de stad op haar 750ste verjaardag helemaal spic en span is. Iedere Gouwenaar kan een opschoonactie organiseren door een actie aan te maken via Gouda750.nl. Je krijgt dan een grote Schoonmaaktas met grijpers, vuilniszakken, handschoenen en natuurlijk een pak Goudse Stroopwafels.

“We willen Gouda in één dag schoner dan ooit krijgen”, stelt wethouder Michel Klijmij-van der Laan. “Van de binnenstad tot de buitenwijken. De Landelijke Opschoondag is een heel laagdrempelige en feestelijke activiteit, waar iedere inwoner of organisatie aan mee kan doen. Samen de stad schoonmaken past perfect bij het motto van Gouda750: Geef Gouda door!”

Partijen slaan handen ineen

De schoonmaakactie op 19 maart is een Goudse samenwerking tussen de gemeente Gouda, Cyclus B.V., Programmateam Gouda750, de Brede School, Gouda Bruist, Woonpartners Midden Holland, Mozaïek Wonen en Kwadraad. Samen slaan ze de handen ineen met de landelijke organisatie van Nederland Schoon.

Schoonmaaktassen

De Gouda750 schoonmaaktassen zijn twee weken voor de actie af te halen op adressen in alle wijken van de stad. Pak je eigen buurt aan, je straat, je eigen plein of plantsoen. Weg met de zwervende mondkapjes, blikjes, flesjes en andere troep. De leukste actie met de mooiste berichten op de social media (#GoudaSchoon) verdient een lekkere taart!


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Ontmoetingsplaats gisteren 18:51

Lentegesprekken brengen de buurt dichter bij elkaar

Wat zou er gebeuren als je met zes buren bij elkaar komt en echt naar elkaar zou luisteren? Gouda Bruist organiseert in mei en juni Lentegesprekken om Gouwenaars te stimuleren om een gesprek te organiseren in de huiskamer of in het buurthuis. Eerder al voor de Wintergesprekken en nu voor de Lentegesprekken wordt de werkvorm ‘Stroopwafel Gesprekken’ gebruikt.

Advertorial Onderwijs gisteren 18:45

Geschiedenisdocent Mark Hagenaars laat leerlingen Gouds Geschiedenis Examen maken

In mei staan de centrale examens voor het voortgezet onderwijs weer voor de deur. Dit betekent een hoop blokken, samenvattingen maken en oefenexamens doen. Docent geschiedenis Mark Hagenaars van CSG De Goudse Waarden liet zijn vwo-leerlingen in aanloop naar de examentijd zélf examenvragen bedenken.

Algemeen gisteren 18:43

Wandel mee voor vrijheid en vrede!

Zondag 5 mei viert Gouda haar vrijheid. Maar rondom, dichtbij en verder weg, leven mensen in onvrijheid en heerst er oorlog. Hoe vanzelfsprekend zijn vrijheid en vrede eigenlijk? Hoe is het als je niet jezelf mag zijn – of om te moeten vluchten? En hoe kunnen mensen ondanks hun verschillen vreedzaam samenleven?

Advertorial Winkels gisteren 17:47

Actie bij opening ACTION: iedereen big shopper en kraskaart

Action Winkelcentrum Bloemendaal gaat zaterdag 20 april vanaf 8u30 feestelijke open. De populaire winkelketen opent de winkel van zo'n duizend vierkante meter op de eerste verdieping van het Goudse winkelcentrum. Action heeft ook meteen een mooie actie: iedere bezoeker krijgt een big shopper en een kraskaart.