Eerste medailles voor Goudse ReddingsBrigade bij EK Lifesaving

Het eerste EK goud is binnen voor de deelnemers van de Goudse ReddingsBrigade aan het EK Lifesaving in Brugge. Rob van Grieken eindigde zondag samen met zijn teamgenoot Jack Meerten als eerste op het onderdeel Linethrow. Zondag eind van de wedstrijddag behaalde GRB-zwemmer Roelof Stoetzer de derde plek op het onderdeel 100m pop vervoeren met zwemvliezen.

goudse reddingsbrigade roelof stoetzer.jpg

Op de foto rechts Roelof Stoetzer

Bij het onderdeel linethrow staat de redder op de rand van het zwembad, terwijl de 'drenkeling' in het water ligt. Na het startsignaal draait de redder het touw in grote lussen en werpt deze over een afstand van 12,5 meter richting zijn teamgenoot. Deze persoon houdt met één hand contact met een barriere die in het water ligt, totdat hij het toegeworpen touw met de andere hand kan pakken. Dat is het teken voor de redder om zijn teamgenoot razendsnel naar de kant te trekken. 

Van Grieken heeft vele uren getraind op het draaien, gooien en binnenhalen van menig clubgenoot, de gouden medaille heeft hij meer dan verdiend.

Op de frontfoto de prijsuitreiking (links Jack Meerten/rechts Rob van Grieken).


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Exposities vandaag 14:23

Expositie Freedom Seekers van Jet ter Halle

Wat is vrijheid voor jou? Voor documentaire fotograaf Jet ter Halle was dit je voeten volgen zonder iets te willen of te moeten. In Parijs veranderde haar perspectief door Aslam, Courage, Oscar en Vlad. Zij kwamen alleen te staan, verkeerde in angst voor hun leven en ontvluchtte hun land om zich vrij te kunnen uiten ongeacht hun seksuele oriëntatie. De documentaire ‘Freedom Seekers’ is te bewonderen samen met een fotocollectie van Ter Halle haar reizen. Te zien in Stadskant, Stationsplein 8.

Waterpolo vandaag 12:53

Landskampioen GZC Donk wint eenvoudig van PSV

De Eredivisie Heren is van start gegaan. Op zaterdag won GZC Donk zoals verwacht vrij eenvoudig. De regerend  landskampioen uit Gouda stuurde PSV met 18-12 huiswaarts.

Bankzaken vandaag 11:34

ING-bank leeg gehaald

De laatste bank in de binnenstad van Gouda, waar we nog gewoon geldzaken kunnen doen aan de balie en geld kunnen opnemen en pinnen, sloot onlangs de deuren. Na de Rabobank, ABN Amro, SNS Bank ging ook de ING Bank in de Wijdstraat 1 dicht. Dat gebeurde per 31 augustus. De ING-bank wordt nu leeg gehaald.