Eerste medailles voor Goudse ReddingsBrigade bij EK Lifesaving

Het eerste EK goud is binnen voor de deelnemers van de Goudse ReddingsBrigade aan het EK Lifesaving in Brugge. Rob van Grieken eindigde zondag samen met zijn teamgenoot Jack Meerten als eerste op het onderdeel Linethrow. Zondag eind van de wedstrijddag behaalde GRB-zwemmer Roelof Stoetzer de derde plek op het onderdeel 100m pop vervoeren met zwemvliezen.

goudse reddingsbrigade roelof stoetzer.jpg

Op de foto rechts Roelof Stoetzer

Bij het onderdeel linethrow staat de redder op de rand van het zwembad, terwijl de 'drenkeling' in het water ligt. Na het startsignaal draait de redder het touw in grote lussen en werpt deze over een afstand van 12,5 meter richting zijn teamgenoot. Deze persoon houdt met één hand contact met een barriere die in het water ligt, totdat hij het toegeworpen touw met de andere hand kan pakken. Dat is het teken voor de redder om zijn teamgenoot razendsnel naar de kant te trekken. 

Van Grieken heeft vele uren getraind op het draaien, gooien en binnenhalen van menig clubgenoot, de gouden medaille heeft hij meer dan verdiend.

Op de frontfoto de prijsuitreiking (links Jack Meerten/rechts Rob van Grieken).


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten gisteren 12:06

Aangehouden man bedreigt en beledigt agenten en vernielt cel

Agenten hebben zaterdagavond een 33-jarige man in Lekkerkerk aangehouden voor bedreiging, vernieling en mishandeling. Doormiddel van een BTGV (benaderingstechniek gevaarlijke verdachte) werd de man door agenten aangehouden. Tijdens het vervoer naar het cellencomplex in Gouda beledigde en bedreigde de man agenten. De verdachte heeft ook vernielingen in zijn cel in Gouda aangericht. 

Sport gisteren 11:39

Jarige Emma Wissing (Roei- en Zeil Gouda) Nederlands Kampioen dubbelvier

Emma Wissing (van Roei- en Zeil Gouda), Lotte Raben (Hunze), Milou Galdey (Iris) en Amelie van Sluis (Hemus) hebben afgelopen zondag 19met een zinderende eindsprint het NK roeien voor ploegen binnengehaald in een dubbelvier voor meisjes t/m 16 jaar (M16 4x). De enige andere Goudse overwinning was voor Anaïs van Alphen, die de M16 skiff (geen NK nummer) overtuigend in haar voordeel besliste. Daarnaast wisten de Goudse roeiers nog 5 NK-podiumplekken te bemachtigen.

Advertorial Theater gisteren 11:28

Showtje Ongeregeld improviseert De eigenzinnige improvisatie show

Het kan weer, het mag weer, ze willen weer, dus ze gaan weer… Showtje Ongeregeld speelt op zaterdag 25 mei een nieuwe Impro-show in Gouda Studio's aan de Oosthaven 12. Het showtje van Showtje Ongeregeld heet De eigenzinnige improvisatie show.

Opinie gisteren 11:17

Kantelen

We maken op Gouwestad Radio het programma Gewoon Groen nu al een aantal jaren en we kunnen terugkijken op een veelheid aan onderwerpen waar we aandacht voor hebben kunnen vragen. Daar zijn we dan ook voor. We zien nu wel een aantal kantelpunten in onze onderwerpen verschijnen.

Voetbal gisteren 10:46

Jodan Boys VR1 schrijft historie met kampioenschap van de hoofdklasse

Jodan Boys VR1 is afgelopen zaterdag kampioen geworden van de hoofdklasse en promoveert daarmee naar het hoogste amateurniveau: De Topklasse. Dit na een mooi en goed voetbalseizoen. Met als bekroning een 4-0 thuisoverwinning op Jong Sparta voor pakweg 500 toeschouwers.

Dieren gisteren 10:22

Weet jij al wat jouw wijkbij is?

Op 20 mei, wereldbijendag, start in Zuid-Holland de campagne 'Help onze wijkbij'. Elke wijk in Zuid-Holland heeft een van 15 geselecteerde wilde bijen gekregen om voor te zorgen. Het doel: samenwerken aan een goed Zuid-Hollands bijenlandschap in 2030.