Eerste paal Natuurzicht: 46 nieuwe sociale huurappartementen in Westergouwe

In Westergouwe sloeg Trebbe, in opdracht van Woonpartners Midden-Holland, de eerste paal voor appartementencomplex Natuurzicht. Dit nieuwe appartementencomplex biedt plaats aan 46 appartementen die bestemd zijn voor de sociale huur. Met de realisatie van Natuurzicht, geven Woonpartners Midden-Holland en Trebbe invulling aan de toenemende vraag naar betaalbare, duurzame woningen.

Directeur-bestuurder Merlien Welzijn van Woonpartners Midden-Holland: “Niet alleen een eerste paal, maar weer een mijlpaal. Met dit project voegen we weer veel woningen toe in het sociale segment. Daar is in deze regio behoefte aan en die behoefte vullen wij graag in. Ook deze appartementen zullen een bijdrage leveren aan het woongeluk van veel mensen die er kunnen wonen.”

Natuurzicht in Westergouwe

De 46 appartementen worden gerealiseerd in Westergouwe in Gouda. Dit is een jonge woonwijk, gelegen aan de westelijke rand van Gouda, met volop ruimte voor groen en ontmoeting. Natuurzicht biedt plaats aan 45 driekamerappartementen, met een gemiddeld vloeroppervlak van 69 m2 en één tweekamerappartement met een vloeroppervlak van 58 m2. Iedere woning heeft een eigen berging en een eigen balkon. Het appartementencomplex is ook voorzien van een gemeenschappelijke fietsenstalling, scootmobielruimte en een ruime entree.

Goed ingepast in de omgeving en duurzaam

Natuurzicht wordt gerealiseerd naar een ontwerp van SVP architecten. Het ontwerp heeft rijke accenten en mooie metselwerkverbanden. Iedere gevel is voorzien van een accent met een verwijzing naar de plaats, waar vanuit die zijde van het gebouw wordt uitgekeken. Ook is de entree aangezet met een extra accent in de gevel.

Het gebouw wordt gerealiseerd met onderhoudsarme materialen en ook de appartementen zijn duurzaam te noemen. Voor de bewoners betekent dit dat zij een hoog wooncomfort met een lagere energielast kennen. De appartementen worden aangesloten op een warmtekoude-opslaginstallatie, hiermee wordt de woning verwarmd, maar deze kan de woningen ook koelen.

Westergouwe is een wijk die volop ruimte aan natuurinclusiviteit biedt. Natuurzicht doet haar naam eer aan, er worden verschillende type nestkasten in de gevel van het gebouw verwerkt.

De planning

Met het slaan van de eerste paal, is de bouw officieel gestart. Johan Bombach, directeur bij Trebbe: “De eerste mijlpaal hebben we bereikt, de eerste paal is geslagen. Ik ben er buitengewoon trots op. Omdat we onze samenwerking met Woonpartners Midden-Holland mogen continueren en we zo vanuit een hele prettige samenwerking samen verder bouwen aan duurzaam en betaalbaar woongeluk. Op naar het hoogste punt.”

Naar verwachting beslaat de bouwtijd ruim een jaar. De ingebruikname van de appartementen vindt, als alles volgens planning verloopt, in het najaar van 2024 plaats.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politie en handhaving vandaag 08:00

Politiebureaus woensdag weer dicht vanwege pensioenacties

Alle politiebureaus met een publieksfunctie gaan op woensdag 19 juni opnieuw 24 uur dicht. Het gaat net als afgelopen dinsdag om een actie van de politievakbonden voor een structureel vroegpensioen. Aangifte doen is woensdag niet mogelijk.

Advertorial Festival gisteren 20:00

Voordelige earlybird combinatiepakketten Festival De Verwondering

In de hele Goudse binnenstad barst in het weekend van 19 tot en met 21 september De Verwondering weer los. De voorstellingen van The Ashton Company, Chagall en in de historische Agnietenkapel zijn in de verkoop gegaan met voordelige earlybird combinatiepakketten. 

Muziek gisteren 10:00

Songs about Fish and Ships zingen rond bij IJsselhuis Museumhavencafe

Het IJsselhuis Museumhavencafe bij het Binnenhavenmuseum is op zondag 16 juni van 15u00 tot 18u00 het toneel van Shantycafé's Songs about Fish and Ships. Met live optreden van de shantykoren Pekel en Gouds Getij. Het doel van deze middag is samen zingen over de zee, zeevaarders, vissersvrouwen, vis en drank.

Verkiezing gisteren 09:00

Verkiezing nieuwe kinderburgemeester op woensdag 19 juni

Op woensdagochtend 19 juni is de verkiezing van de nieuwe kinderburgemeester van Gouda. Sara Crielaard, Hugo Gorter, Diyae El Mesnani, Rens Mikkers, Jinthe Seppenwoolde en Bavly Shenouda presenteren zich die ochtend aan het publiek en de jury in de raadzaal. Aan het eind van deze ochtend kiest de jury de nieuwe kinderburgemeester van Gouda. De andere vijf kandidaten worden een jaar lang kinderwethouder van Gouda.

Gemeente gisteren 08:00

Winterdijktunnel opgeknapt met graffiti-kunst van scholieren

De Winterdijktunnel heeft een opknapbeurt gehad. De tunnel is gerestaureerd en de tegels zijn vervangen door een graffitikunstwerk. Dit kunstwerk is gerealiseerd door vier scholieren van het Driestar College, onder begeleiding van twee graffiti-artiesten. Wethouder Michel Klijmij-van der Laan was deze week bij de Winterdijktunnel aanwezig om de scholieren, de graffiti-artiesten en aannemer Batec namens het college van B&W te bedanken voor hun mooie werk.