Mozaiek Wonen

Eerste paal nieuwbouwproject De Koploper zit in de grond

De eerste paal voor het nieuwbouwproject De Koploper zit in de grond. Het is de eerste van 295 palen die straks onder de fundering komen. Het nieuwe appartementencomplex De Koploper met 156 sociale huurappartementen komt aan de Burgemeester Jamessingel, dicht bij het station en de binnenstad van Gouda. Verwachte oplevering: eerste kwartaal 2024.

Rabobank Hollandse IJssel en Cinema Gouda krijgen buren. De aannemingsovereenkomst van het nieuwbouwcomplex De Koploper in Gouda werd half juni dit jaar ondertekend tijdens de PROVADA, de grootste vastgoedbeurs van Nederland. De handtekening werd gezet door Anne ter Steege, de kersverse directeur-bestuurder van Mozaïek Wonen en David Snelleman, directeur van Dura Vermeer. In deze tijden van krapte op de woningmarkt, zijn de 156 sociale huurwoningen in Spoorzone Gouda meer dan nodig. Vandaag wordt begonnen met de bouw.

De Koploper

Aan de Burgemeester Jamessingel, dicht bij het station en de binnenstad van Gouda, komt het nieuwe appartementencomplex De Koploper met 156 sociale huurappartementen. De nieuwbouw is onderdeel van het project de Goudse Spoorzone en in nauwe samenwerking tussen Dura Vermeer, Mozaïek Wonen en de gemeente Gouda tot stand gekomen.

“Met de ondertekening van de aannemingsovereenkomst maken we het officieel. Samen met Mozaïek Wonen maken wij stedelijk en betaalbaar wonen mogelijk in de binnenstad van Gouda met de bouw van nieuwbouwcomplex De Koploper. En daar zijn we trots op”, aldus David Snelleman, directeur Dura Vermeer.

woning nieuwbouw koploper station spoorzone gouda.jpg

Brede doelgroep

De woningen worden ontwikkeld voor één- en tweepersoonshuishoudens en zijn voor een deel levensloopbestendig. Daardoor zijn ze geschikt voor een brede doelgroep die in een stedelijke omgeving wil wonen. Op de begane grond komen maatschappelijke voorzieningen.

Anne ter Steege, directeur-bestuurder Mozaïek Wonen: “Met de realisatie van dit grote aantal betaalbare sociale huurwoningen kunnen we veel woningzoekenden in Gouda huisvesten. Daarom ben ik erg blij met de samenwerking met Dura Vermeer en deze overeenkomst, zodat we kunnen gaan bouwen!”

Planning

De planning is dat in het laatste kwartaal van dit jaar wordt gestart met de bouw en dat de woningen in het eerste kwartaal van 2024 klaar zijn. Binnenkort ontvangen de omwonenden een uitnodiging voor een informatieavond. Lees meer over het project op www.mozaiekwonen.nl.

Interesse in een woning?

Heb je interesse in een woning? Dan adviseert Mozaïek Wonen je nu alvast in te schrijven op WoningNet en een profiel aan te maken voor de regio Midden-Holland. Ongeveer drie maanden voor de oplevering van de woningen start Mozaïek Wonen met de verhuur op WoningNet. Houd dus WoningNet goed in de gaten.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Ontmoetingsplaats vandaag 12:05

Laatste Preek van de Leek dit keer door Mireille Pondman

Mireille Pondman houdt op zondag 21 april, vanaf 16u00 haar Preek van de Leek in de Sint-Joostkapel. Als bestuurskundige & museoloog zet zij zich in voor openbare bibliotheken en musea. Sinds 2022 is ze zakelijk directeur van de Anne Frank Stichting en in haar vrije tijd voorzitter van Poetry International. Haar Preek van de Leek is getiteld: ‘Een pleidooi voor meer nieuwsgierigheid’. Deze Preek van de Leek is de laatste van een serie van vier in het voorjaar 2024. 

Advertorial Voor Kinderen vandaag 11:42

Kinderboerderij viert 50-ste verjaardag met heropening opgeknapte varkensstal

Er is de afgelopen weken op Kinderboerderij De Goudse Hofsteden hard gewerkt in de varkensstal. De muren en kozijnen zijn geschilderd en de nieuwe hekken geplaatst. Op zondag 21 april wordt de stal heropend. Tijdens deze feestelijke dag viert de kinderboerderij ook de start van het bijzondere jubileumjaar. Kinderboerderij De Goudse Hofsteden bestaat namelijk 50 jaar!

Advertorial Winkels vandaag 11:20

Feestelijke opening Action Winkelcentrum Bloemendaal

Action Winkelcentrum Bloemendaal is zaterdagmorgen om 8u30 feestelijke open gegaan. Het is de 416de vestiging in Nederland en de tweede in Gouda. De populaire winkelketen heeft in het winkelcentrum zo'n duizend vierkante meter op de eerste verdieping van het Goudse winkelcentrum. Action heeft ook meteen een mooie actie: iedere bezoeker krijgt een big shopper en een kraskaart.

Sport vandaag 10:55

Bekeravontuur Goudse hockeydames voorbij

Er komt niets na Groningen. Het prachtige bekeravontuur van de dames van GMHC kwam vrijdagavond met een 3-0 nederlaag tegen GHBS ten einde. Dat lijkt een kansloze nederlaag, maar dat was het absoluut niet. De ruim honderd met bus en auto’s meegereisde supporters zagen hun favorieten de eerste klasser zeer goed partij geven.