Eetcafé Borelzzz is nu Check's

ZoGouds maakte begin februari bekend dat Eetcafe Borrelzzz ermee stopt en is verkocht. Gouwenaar Pieter ter Veen (47) is de koper. Samen met partner Lucas van der Draaij (21) gaat hij de horecagelegenheid runnen. Dit onder de naam Check's. 

The Check Marks

"Check is mijn bijnaam. En de naam van mijn band The Check Marks. Het eetcafe krijgt de naam Check's. Ja, dat bekt inderdaad lekker en komt er ook lekker uit...", zo vertelt zanger en horecaman Ter Veen.

Zowel Ter Veen als Van der Draaij zijn geen onbekenden in de Goudse horeca. Beiden werkten de afgelopen jaren bij Vidocq. "Bij Vidocq liggen ook mij horeca-roots. Ik heb daar van mijn 16 tot 20ste jaar gewerkt, nog onder Lex Fung, Beitske en Pieter Jan Schalk. Vidocq is mijn jeugdliefde", weet Ter Veen.

Vanaf zijn geboorte tot vier jaar geleden zwierf de in Amerika geboren Check over de hele wereld. "Ik heb in Amerika gewoond, Singapore, Nigeria, als kind, als marinier, als werknemer en ondernemer, lange tijd als  scheepsagent voor een rederij."

Overname

Hij heeft nu genoeg gereisd en is blij weer terug te zijn in Gouda. "Ik vind het heerlijk om in Gouda te wonen en in de Goudse horeca actief te zijn. Bij mijn werkzaamheden viel mijn oog veelvuldig op Borrelzzz. Op het terras en op de mooie lokatie. Wellicht wel de mooiste lokatie van Gouda. Ik benaderde Barry of hij trek had in een overname. Onlangs hapte hij toe..."

Ter Veen wil van de horecagelegenheid een muziek- en eetcafé maken. "Het plekje heeft veel potentieel. Daar willen we wel wat van maken. Eerst nog verven, het interieur aanpakken en de zaak een eigen identiteit geven. We willen een podium in de zaak maken, waar eens in de week een optreden is. Uiteraard van mijn eigen band, maar ook van andere bands en zeker ook jamsessies. Ik ben van de blues, rock en jazz. Die muziek zal bij ons te horen zijn."

Piano

Verder komt er een piano in de zaak. "Lekker muziek maken met een pianist, zingen achter de piano. Niet te hard. We hebben ook bovenburen en een kerk naast ons..."

Aangaande het eten is Ter Veen stellig. "We gaan werken zonder reserveringen. Iedereen is welkom en schuift na de maaltijd door naar de bar. En dat kan met hetgeen we gaan serveren: comfort food, zoals de Amerikanen zeggen. Een goede burger, pasta en andere lekkernijen die je niet zo snel op de kaart van een Goudse eetcafe zult terugvinden."

Gnocchi pesto

"Ik heb een Argentijns/Italiaanse moeder. Dus we hebben straks de gnocchi’s van mijn nonna op de kaart, met haar pesto recept en mijn eigen meatballs in tomatensaus. Natuurlijk een goede burger en steak frites met een goeie chimmichurri of Gentleman’s Relish. Weet je niet wat dat is? Kom hem proeven!", zo nodigt Ter Veen een ieder uit.

"En verder gewoon niet te moeilijk, maar wel goed. We zoeken nog een kok voor drie dagen maar ik ga zeker zelf ook af en toe in de keuken staan. En samen met Lucas gaan we onze gasten gezelligheid, persoonlijke zorg en aandacht schenken. En dat gaan we vier dagen in de week doen: van donderdag tot en met zondag. We zijn beide harde horecawerkers. In de zomer pakken we een extra dag erbij in terras seizoen. We kunnen niet wachten...", aldus Ter Veen die met Check's naar verwachting op Koningsdag open gaat.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Energie gisteren 19:00

Wellicht veld met zonnepanelen naast voetbalcomplex DONK

Vorig jaar zijn Goudse inwoners gevraagd op welke locaties zonnevelden gewenst zijn en waar niet. Daaruit is naar voren gekomen dat in Gouda voorlopig maar één zoeklocatie mogelijk is: naast het voetbalveld van Donk.

Archeologie gisteren 18:46

Provincie maakt twee ton vrij om burgers te betrekken bij archeologie

De Provincie Zuid-Holland opent ook dit jaar de subsidieregeling Publieksbereik Archeologie Zuid-Holland. Er is een budget van 200.000 euro beschikbaar voor activiteiten gericht op het bereiken en betrekken van burgers bij archeologie in Zuid-Holland. Vanaf vandaag, maandag 15 juli, kunnen aanvragen worden ingediend.